Γράφει ο Αθανάσιος Καμηλάρης

Δεν θα ήθελα εκ πεποιθήσεως να πάρω θέση ή προτίμηση για τον επόμενο πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛ. ή ΠΑΣΟΚ εάν προτιμάτε.

Σαν ένα μέλος της Ν.Δ. που από το 1974 ούτε λοξοκοίταξε πρός άλλο πολιτικό χώρο, θεωρώ ότι θα ήταν αγενές να υποδείξω ή ακόμη περισσότερο να πάω να ψηφίσω κάποιον που με τα μάτια του Νεοδημοκράτη θεωρώ ότι θα είναι ο καλύτερος.

Αυτόν που μπορεί να συμπαθεί ο κάθε Νεοδημοκράτης δεν σημαίνει ότι θα ευνοήσει την Ν.Δ. μελλοντικά.

Αυτό όμως δεν μου απαγορεύει να κανω την προσωπική μου εκτίμηση και πρόβλεψη για ορισμένα θέματα που θα τα ζήσουμε στο εγγύς μέλλον.

Επίκειται το debate των 5 υποψηφίων με την μή συμμετοχή του Γ. Παπανδρέου σε αυτό.

– Εάν εξελιχθεί σε κοκκορομαχία κερδισμένος θα βγεί ο Παπανδρέου που επέλεξε την μή συμμετοχή του.
– Εάν γίνει ένας πολιτισμένος πολιτικός διάλογος και οι υποψήφιοι ξεκαθαρίσουν τις θέσεις τους σχετικά με μελλοντική συμμαχία με το Συριζα, τότε αμφιβάλλω εάν ο Παπανδρέου περάσει στον δεύτερο γύρο.

Θεωρώ ότι οι κ.κ. Καστανίδης, Γερουλάνος και Χρηστίδης δεν έχουν καμία πιθανότητα να φτάσουν στον δεύτερο γύρο.
Οι υποψηφιότητές τους είναι αυτό που λέμε “επίδειξη σημαίας” αλλά δεν γνωρίζω τι ρόλο θα παίξει ο καθένας τους στο debate και για ποιόν θα στρώσει το χαλί ο καθένας από αυτούς τους 3.

Από εκεί και πέρα θεωρώ ότι εάν στο δεύτερο γύρο βρεθεί ο Παπανδρέου, όποιος και εάν είναι απέναντί του αυτός, θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος.

Ο Παπανδρέου δεν βλέπω να αποτελεί λύση για το μέλλον της Κεντροαριστεράς και λόγω παρελθόντος και λόγω ηλικίας.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι σαν Νεοδημοκράτης δεν θα έτριβα τα χέρια μου εάν εκλεγόταν ο Παπανδρέου, γιατί το επόμενο βήμα θα ήταν η επιστροφή στον δικομματισμό.

Ας αφήσουμε λοιπόν τους πολίτες,που όπου και να βρίσκονται τώρα, κατά καιρούς βρέθηκαν στον χώρο της κεντροαριστεράς να πάνε να ψηφίσουν και να αποφασίσουν.

Η Χώρα χρειάζεται σίγουρα μια σωστή και υπεύθυνη αξιωματική αντιπολίτευση αλλά κυρίως χρειάζεται μια σταθερή κυβέρνηση που θα συνεχίσει την αναβάθμιση της Ελλάδος σε όλα τα επίπεδα.