Γράφει ο Αθανάσιος Καμηλάρης

Παρατήρησα τα επιδημιολογικά δεδομένα από τις 04/07 που μπήκαμε σε 4ψήφια νούμερα ημερήσιων κρουσμάτων.

Βλέπω ότι μετά από 14 ημέρες ενώ τα κρούσματα καθημερινά κυμαίνονται στα 2.500-3.000 δεν βλέπω ανησυχητικές εισαγωγές στα νοσοκομεία και αύξηση των κλινών ΜΕΘ και των θανάτων.

Την 31/03 με 3.616 κρούσματα και μετά από αντίστοιχο 14ήμερο συνεχούς αύξησης, είχαμε φτάσει τους 739 διασωληνωμένους και 76 θανάτους.
Σήμερα οι διασωληνωμένοι είναι 124 (συνεχώς μειούμενοι) και οι θάνατοι είναι 7 που οφείλονται σε παλαιούς νοσήσαντες.

Και στις δύο περιόδους το R (δείκτης μεταδοτικότητας) ήταν σχεδόν ίδιος και κυμάνθηκε από 0.98-1,38.
Φαίνεται λοιπόν καθαρά ότι οι εμβολιασμοί δουλεύουν καλά και δεν συνέβη αυτό που ζήσαμε στο 3ο κύμα με αντίστοιχα επιδημιολογικά δεδομένα.
Δεν πιστεύω λοιπόν ότι κάθε νέος περιορισμός γίνεται για να προστατευτούν οι ανεμβολίαστοι, διότι δεν διαφαίνεται καμία πίεση στο ΕΣΥ.

Σε αυτήν την φάση εκείνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι να μην ανέβουν πολύ τα κρούσματα και υπάρξουν οδηγίες από Κράτη που θα αποθαρρύνουν τους πολίτες τους να έρθουν στην Ελλάδα, βάζοντας καραντίνες κατά την επιστροφή τους.
Ο Τουρισμός, κακά τα ψέματα, είναι το μεγάλο στοίχημα για την Οικονομία μας και μέχρι στιγμής πάμε καλά προεγγίζοντας το 50-60% της αντιστοίχου περιόδου του 2019.

Πιστεύω ότι η “λύση” των τοπικών lock down να είναι μέχρι τέλους του μηνός που όλες οι Χώρες θα βγάλουν τις οδηγίες τους και δεν θα συνεχιστεί.

Είναι άδικο να επιβάλλονται πλέον περιορισμοί σε μέρη όπου έχει εμβολιασθεί το 90% και σε πολίτες εμβολιασμένους που τα επισκέπτονται.
Δεν έχει το περιθώριο η κυβέρνηση να χάσει την υποστήριξη των πολιτών που έκαναν το καθήκον τους απέναντι στον εαυτό τους και την Πολιτεία, κάνοντας το εμβόλιο και να ανοίξει και με αυτούς μέτωπο.
Θα έχουν κάθε δίκαιο να πούν: “Μας είπατε να εμβολιαστούμε για να πάρουμε τις ζωές μας πίσω και βλέπουμε ότι δεν τις παίρνουμε”!

?timestamp=932269">