Αρχική Ελλάδα «Η κυβέρνηση "κρύβει" τις αυξήσεις στα φάρμακα»

«Η κυβέρνηση “κρύβει” τις αυξήσεις στα φάρμακα»

Φωτιές ανάβει η ανατιμολόγηση των φαρμάκων με τις φαρμακευτικές εταιρείες  να κατηγορούν το υπουργείο Υγείας ότι”κρύβει” τις αυξήσεις στα φάρμακα, ενώ προειδοποιούν με προσφυγή στη Δικαιοσύνη με αφορμή τους χειρισμούς της κυβέρνησης.

Σχετικές Ειδήσεις

Πιο συγκεκριμένα, σε κοινή ανακοίνωση τους, ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος και το Pharma Innovation Forum (PIF) Greece καταγγέλλουν ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΦ επιδίδονται σε παράνομους «ερμηνευτικούς αυτοσχεδιασμούς», που οδηγούν σε διαφορετικές προβλέψεις τιμών φαρμάκων από αυτές που ορίζει ο νόμος, με στόχο να μην υπάρξουν αυξήσεις στις τιμές των φαρμάκων κατά την εφαρμογή του νέου νόμου (4600/2019 – ΦΕΚ 1508/06.05.2019).

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση κάνουν λόγο για δραματικές επιπτώσεις:

· Θα αποσυρθούν άμεσα καθιερωμένες και οικονομικές φαρμακευτικές θεραπείες από την ελληνική αγορά ή θα δημιουργηθούν ελλείψεις εξαιτίας παράνομων παράλληλων εξαγωγών.

· Θα αποσυρθούν απαραίτητες καινοτόμες θεραπείες που κυκλοφόρησαν στην αγορά την τελευταία 4ετία.

· Θα καταστεί αδύνατη η κυκλοφορία μελλοντικών καινοτόμων φαρμάκων.

Τονίζουν ότι το νέο μοντέλο τιμολόγησης αντί να διορθώνει τις στρεβλώσεις στην τιμολόγηση, τις επιτείνει περαιτέρω, πλήττοντας πρωτίστως τους ασθενείς που θα στερηθούν υψηλής θεραπευτικής αξίας φάρμακα.

Για ακόμα μια φορά ο ανορθολογισμός έχει χτυπήσει «κόκκινο», αφού οι φαρμακευτικές θέλουν να μειώσουν τις τιμές στα φάρμακα, αλλά το Κράτος δεν το επιτρέπει!

Δηλαδή η Πολιτεία όχι μόνο δεν προσπαθεί να μειώσει τη δαπάνη, αφήνει και αυτήν την ευκαιρία που έχει τώρα με την τιμολόγηση να πάει χαμένη, με κόστος για τον ασθενή και το σύστημα.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον νέο τρόπο τιμολόγησης, τα νέα φάρμακα που πρόκειται να κυκλοφορήσουν στην Ελλάδα αλλά κι εκείνα που ήδη κυκλοφορούν (τόσο τα οn patent όσο και για τα οff patent) θα λάβουν τιμή ίση με τον μέσο όρο των δύο χαμηλότερων τιμών των αντίστοιχων σκευασμάτων στην Ευρωζώνη, αντί των τριών χαμηλότερων τιμών ισάριθμων χωρών στην Ευρώπη που ισχύει σήμερα.

Η Ελλάδα είναι ίσως η μοναδική χώρα στον κόσμο, όπου δεν επιτρέπεται στον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας να κάνει εθελούσιες μειώσεις τιμών στα φάρμακα, λένε εκπρόσωποι της φαρμακοβιομηχανίας και αναρωτιούνται ποιος ωφελείται από αυτόν τον παραλογισμό.

Source link

Ροή Ειδήσεων

«Εμείς στον ΠΑΟΚ χαζοί δεν είμαστε…» • Tvkosmos

Διαδικτυακή επίθεση στον Ιβάν: «Εμείς στον ΠΑΟΚ χαζοί δεν είμαστε…» • Tvkosmos ΑρχικήΑθλητικάΔιαδικτυακή επίθεση στον Ιβάν: «Εμείς στον ΠΑΟΚ χαζοί δεν είμαστε…» Source link

Ο Πολάκης μίλαγε, ο Σρόιτερ άκουγε… • Tvkosmos

Πολλές φορές ένας δημοσιογράφος μπορεί να ολοκληρώσει την καριέρα του, δίχως να έχει καταφέρει να παρουσιάσει μία αποκλειστικότητα. Γι’ αυτό και ο καλός...

Σε τρεις ζώνες επικινδυνότητας για τον κορωνοϊό χωρίζεται η Ελλάδα

Σε τρεις ζώνες επικινδυνότητας για τον κορωνοϊό χωρίζεται η Ελλάδα ΑρχικήΕλλάδαΣε τρεις ζώνες επικινδυνότητας για τον κορωνοϊό χωρίζεται η Ελλάδα Source link

Οι δρόμοι της φωτιάς • Tvkosmos

Οι παλαιότεροι θυμούνται τους «Δρόμους της Φωτιάς» ως το αμερικανικό μιούζικαλ των αρχών της δεκαετίας του ’80. Οι σημερινοί νέοι, όμως, βλέπουν τους δρόμους...

Στα χέρια της ΓΓΑ οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Χωριού • Tvkosmos

Στα χέρια της ΓΓΑ οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Χωριού • Tvkosmos ΑρχικήΑθλητικάΣτα χέρια της ΓΓΑ οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Χωριού Source link