Αρχική Ελλάδα «Η κυβέρνηση "κρύβει" τις αυξήσεις στα φάρμακα»

«Η κυβέρνηση «κρύβει» τις αυξήσεις στα φάρμακα»

Φωτιές ανάβει η ανατιμολόγηση των φαρμάκων με τις φαρμακευτικές εταιρείες  να κατηγορούν το υπουργείο Υγείας ότι”κρύβει” τις αυξήσεις στα φάρμακα, ενώ προειδοποιούν με προσφυγή στη Δικαιοσύνη με αφορμή τους χειρισμούς της κυβέρνησης.

Σχετικές Ειδήσεις

Πιο συγκεκριμένα, σε κοινή ανακοίνωση τους, ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος και το Pharma Innovation Forum (PIF) Greece καταγγέλλουν ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΦ επιδίδονται σε παράνομους «ερμηνευτικούς αυτοσχεδιασμούς», που οδηγούν σε διαφορετικές προβλέψεις τιμών φαρμάκων από αυτές που ορίζει ο νόμος, με στόχο να μην υπάρξουν αυξήσεις στις τιμές των φαρμάκων κατά την εφαρμογή του νέου νόμου (4600/2019 – ΦΕΚ 1508/06.05.2019).

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση κάνουν λόγο για δραματικές επιπτώσεις:

· Θα αποσυρθούν άμεσα καθιερωμένες και οικονομικές φαρμακευτικές θεραπείες από την ελληνική αγορά ή θα δημιουργηθούν ελλείψεις εξαιτίας παράνομων παράλληλων εξαγωγών.

· Θα αποσυρθούν απαραίτητες καινοτόμες θεραπείες που κυκλοφόρησαν στην αγορά την τελευταία 4ετία.

· Θα καταστεί αδύνατη η κυκλοφορία μελλοντικών καινοτόμων φαρμάκων.

Τονίζουν ότι το νέο μοντέλο τιμολόγησης αντί να διορθώνει τις στρεβλώσεις στην τιμολόγηση, τις επιτείνει περαιτέρω, πλήττοντας πρωτίστως τους ασθενείς που θα στερηθούν υψηλής θεραπευτικής αξίας φάρμακα.

Για ακόμα μια φορά ο ανορθολογισμός έχει χτυπήσει «κόκκινο», αφού οι φαρμακευτικές θέλουν να μειώσουν τις τιμές στα φάρμακα, αλλά το Κράτος δεν το επιτρέπει!

Δηλαδή η Πολιτεία όχι μόνο δεν προσπαθεί να μειώσει τη δαπάνη, αφήνει και αυτήν την ευκαιρία που έχει τώρα με την τιμολόγηση να πάει χαμένη, με κόστος για τον ασθενή και το σύστημα.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον νέο τρόπο τιμολόγησης, τα νέα φάρμακα που πρόκειται να κυκλοφορήσουν στην Ελλάδα αλλά κι εκείνα που ήδη κυκλοφορούν (τόσο τα οn patent όσο και για τα οff patent) θα λάβουν τιμή ίση με τον μέσο όρο των δύο χαμηλότερων τιμών των αντίστοιχων σκευασμάτων στην Ευρωζώνη, αντί των τριών χαμηλότερων τιμών ισάριθμων χωρών στην Ευρώπη που ισχύει σήμερα.

Η Ελλάδα είναι ίσως η μοναδική χώρα στον κόσμο, όπου δεν επιτρέπεται στον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας να κάνει εθελούσιες μειώσεις τιμών στα φάρμακα, λένε εκπρόσωποι της φαρμακοβιομηχανίας και αναρωτιούνται ποιος ωφελείται από αυτόν τον παραλογισμό.

Source link

Ροή Ειδήσεων

«Η 4άδα θα είναι τεράστια επιτυχία στην Κίνα» • Tvkosmos

Στους υψηλούς στόχους, που έχει η Εθνική ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ της Κίνας, στην παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο και στους υπόλοπους παίκτες, που θα...

«Παίρνω την ευθύνη για τις αλλαγές αλλά ήταν απαραίτητες» • Tvkosmos

Μαρτίνς: «Παίρνω την ευθύνη για τις αλλαγές αλλά ήταν απαραίτητες» • Tvkosmos ΑρχικήΑθλητικάΜαρτίνς: «Παίρνω την ευθύνη για τις αλλαγές αλλά ήταν απαραίτητες» Source link

«Έπαιξε με τη φωτιά» ο Ολυμπιακός 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης (video) • Tvkosmos

«Έπαιξε με τη φωτιά» ο Ολυμπιακός 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης (video) • Tvkosmos Αρχικήtop2«Έπαιξε με τη φωτιά» ο Ολυμπιακός 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης (video) Source link...

Έχασε… όσα δεν χάνονται ο Άρης κι έφερε 1-1 με τον ΟΦΗ (video) • Tvkosmos

Ισόπαλο (και μάλιστα με το ίδιο σκορ) έληξε και το δεύτερο παιχνίδι της Super League 1 στην Θεσσαλονίκη. Σχετικές Ειδήσεις Ο Άρης και ο ΟΦΗ...