Υπάρχουν πολλά που μας διαφοροποιούν από την προηγούμενη Κυβέρνηση. Είμαστε έτοιμοι να πάρουμε γενναίες αποφάσεις για την κοινωνία και την οικονομία. Έχουμε κοστολογημένο σχέδιο και πλάνο για την Ελλάδα του αύριο.

Είμαστε αποφασισμένοι – και το αποδείξαμε στην πράξη με την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα που νομοθετήσαμε ανακουφιστικά μέτρα πριν τον χρονικό ορίζοντα για τον οποίο είχαμε δεσμευτεί – να προχωρήσουμε μπροστά χωρίς μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Μοναδικό μας μέλημα είναι να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των πολιτών.

Του Μακάριου Β. Λαζαρίδη

Η δομική διαφορά μας διαφορά, όμως, με την προηγούμενη Κυβέρνηση είναι το πώς αντιλαμβανόμαστε την ελευθερία και τη Δημοκρατία σε μια ευνομούμενη κοινωνία.  Επί αυτού ακριβώς του ζητήματος τοποθετήθηκα στην Ολομέλεια της Βουλής για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης «Τροποποιήσεις Ποινικού Κώδικα, Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και συναφείς διατάξεις».

Πιστεύω ακράδαντα ότι στο DNA του ΣΥΡΙΖΑ είναι το μπάχαλο και το χάος. Αντίθετα, στο δικό μας είναι η τάξη και η νοικοκυροσύνη. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα που ενισχύει αυτή μου την πεποίθηση είναι τα όσα υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τις τρεις τελευταίες ημέρες μετά την επέμβαση της Ελληνικής Αστυνομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Χαρακτηριστικά, συγκράτησα τη δήλωση του κ. Τζανακόπουλου ότι «δεν βρήκαν και καλάζνικοφ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο». Και ερωτώ, εάν αυτό δεν είναι στήριξη στην τρομοκρατία, τι είναι;

Βεβαίως, δεν είναι το μόνο περιστατικό. Υπάρχουν μια σειρά από γεγονότα που αποδεικνύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζεται με το μπάχαλο και το χάος από το 2008, πάνω δηλαδή από μια δεκαετία. Ενδεικτικά, παραθέτω ότι ποτέ δεν αποδοκίμασε όσα έγιναν στην Αθήνα τον Δεκέμβριο εκείνης της χρονιάς. Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας έσπευσε τότε να δικαιολογεί όσα έγιναν εκείνη την περίοδο.

Επιπλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν έκρυψε τη σχέση του με την τρομοκρατική οργάνωση  «17 Νοέμβρη». Η δήλωση του Γεράσιμου Μπαλαούρα τον Ιανουάριο του 2016 πως η οργάνωση «είχε ένα ιδεώδες υπέρ του ανθρώπου» επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές. Στην ίδια κατεύθυνση, πολλά στελέχη της σημερινής Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, όπως ο Νίκος Μανιός και ο Παναγιώτης Λάμπρου, κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης στη δίκη κατηγορούμενων για συμμετοχή στην «17 Νοέμβρη».

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό παράδειγμα της πολιτικής κάλυψης που παρείχε στη βία στα πρώτα χρόνια του «αντιμνημονίου» ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί η δήλωση του κ. Τσίπρα στις 26 Οκτωβρίου 2011. Τότε, δύο μέρες πριν την παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, η οποία δεν ξεκίνησε ποτέ, ότι «η αντίδραση έχει φτάσει και στις παρελάσεις… Δεν θα μπορούν να σταθούν ούτε σε κοινωνική εκδήλωση αν συνεχίσουν έτσι».

Κορωνίδα όλων, φυσικά, είναι οι βόλτες που έκοβε στις αρχές του χρόνου ο αρχιτρομοκράτης Κουφοντίνας στους δρόμους της  Αθήνας. Στους ίδιους δρόμους που είχε στήσει καρτέρι θανάτου στα θύματά του.

Η νομοθετική μας παρέμβαση στοχεύει στην επαναφορά της λογικής. Θέλουμε να επανέλθει το μέτρο και το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Δεν αυστηροποιείται, λοιπόν, ο Ποινικός Κώδικας. Όμως, η δική μας Κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει επουδενί σε μπαλαχάκηδες, αναρχικούς και λοιπούς κουκουλοφόρους να τρομοκρατούν τους πολίτες.

Δημιουργούμε συνθήκες πραγματικής νομιμότητας. Θέτουμε τέρμα στο φλερτ της προηγούμενης Κυβέρνησης με την ανομία. Από εδώ και πέρα, οι Έλληνες πολίτες θα κυκλοφορούν, θα εργάζονται και θα δημιουργούν με μεγαλύτερη ασφάλεια σε σύγκριση με τα τέσσερα τελευταία χρόνια.

*Βουλευτή Π.Ε. Καβάλας Νέας Δημοκρατίας

Source link