Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο για συνάντηση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ο Γιάννης Οικονόμου ρωτήθηκε για πιθανή συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Πράγα και απάντησε: «Αν ο Τούρκος Πρόεδρος επιδιώξει συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, η ελληνική πλευρά θα ανταποκριθεί θετικά. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός πάντα ενημερώνει υπεύθυνα τους εταίρους και τους συμμάχους για τις τουρκικές προκλήσεις. Οι προκλήσεις αυτές εγκυμονούν κινδύνους για την ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο».

«Η Κυβέρνηση αξιοποιεί τον χρόνο για να δώσει λύσεις στα προβλήματα των πολιτών την ώρα που η Αντιπολίτευση τον σπαταλά ανωφελώς», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Έπειτα αναφέρθηκε στο οικονομικό κλίμα τονίζοντας ότι βελτιώθηκε τον Σεπτέμβριο σε σχέση με τον Αύγουστο, σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ευρώπη.

«Αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα γρήγορα και αποφασιστικά, με απόλυτη συναίσθηση των δυσκολιών», επεσήμανε ο υφυπουργός Επικρατείας.

Ο Γιάννης Οικονόμου αναφέρθηκε εκτενώς στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με την αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τις λοιπές επαφές που είχε η Ευρωπαία αξιωματούχος στη χώρα μας.