Μερικές εκτιμήσεις και προβλέψεις ταυτόχρονα για την πολιτική κατάσταση:

Γράφει ο Αθανάσιος Καμηλάρης

Όλοι γωρίζουμε ότι κατά την διάρκεια της διακυβέρνησης Συριζανέλ υπήρχε μια σιωπηλή συμμαχία με την Χ.Α..
Δεν ήταν λόγω ιδεολογικής συγγένειας, ιδίως του ΣΎΡΙΖΑ, αλλά λόγω του ότι ήλπιζαν ότι η Χ.Α. θα φθείρει την ΝΔ από τα δεξιά και υπήρχε και η λογική της “καβάντζας” για να περνούν νομοσχέδια.
Οι πρακτικές και των δύο ήταν οι ίδιες καθώς σταλινισμός και ναζισμός πάντα ακολουθούσαν τις ίδιες μεθόδους προπαγάνδας και επικράτησης.
Για να μην παρεξηγηθώ δεν χαρακτηρίζω τους ψηφοφόρους του Σύριζα ως σταλινικούς όπως δεν χαρακτήρισα ποτέ τους ψηφοφόρους της Χ.Α. ναζιστές.
Αναφέρομαι στον σκληρό πυρήνα  και τις ηγεσίες Συριζα και Χ.Α.
Τους ψηφοφόρους τους έχω επενειλημμένα χαρακτηρίσει σαν εμμονικούς, που στην αποστροφή τους να ψηφίσουν ένα άλλο κόμμα, ηλιθιωδώς δεν ήξεραν τί ψήφιζαν.
Το αποτέλεσμα ήταν με την παραπομπή και καταδίκη της Χ.Α. να αποκαλυφθούν και άλλες υποθέσεις.
Αποκαλύφθηκε το γιατί η Χ.Α.,εκτός των πολλών νομοσχεδίων,ψήφισε την Β.Θάνου μαζί με τον Συριζα για Πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού.
Την ψήφισε γιατί η Θάνου είχε στείλει στο πειθαρχικό και είχε αποπέμψει τον Ισίδωρο Ντογίακο που είχε συντάξει το 700 σελίδων πόρισμα κατά της Χ.Α. και το οποίο αποτέλεσε τον “μπούσουλα” για την πορεία της δίκης.
Η υπόθεση της αλλάγής του Π.Κ. λίγες ημέρες πρίν τις εκλογές του περσινού Ιουλίου, έγινε από τον Σύριζα για να προστατέψει στελέχη του αλλά και αριστεριστές από μελλοντικές καταδίκες.
Ταυτόχρονα όμως βοηθούσε και τους Χρυσαυγίτες να πέσουν στα μαλακά και αυτό η ηγεσία του Συριζα το ΗΞΕΡΕ!

Οι αποκαλύψεις των δύο πρώην υπουργών Δικαιοσύνης του Σύριζα ήταν κεραυνός εν αιθρία.

Η υπόθεση Κοντονή δεν θα περάσει αβρόχοις ποσί μέσα στον Συριζα και θα υπάρξουν εξελίξεις.
Ο Κοντονής είναι 41 χρόνια στέλεχος της αριστεράς, χαμηλών τόνων και έχει την εκτίμηση από πολλά παραδοσιακά στελέχη της Αριστεράς.

Άς είναι έτοιμο λοιπόν το ΚΙΝΑΛ να εκμεταλλευθεί αυτήν την κρίση της Αριστεράς γιατι η Χώρα χρειάζεται μια σοβαρή Αξιωματική Αντιπολίτευση που κάνει και την κυβέρνηση να λειτουργεί καλύτερα.