Αρχική Ελλάδα Η κλιματική αλλαγή τρομάζει τους Έλληνες

Η κλιματική αλλαγή τρομάζει τους Έλληνες

Ανεργία και κλιματική αλλαγή ανησυχούν τους Έλληνες σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η εταιρεία qed για την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού.

Σχετικές Ειδήσεις

Μάλιστα την κλιματική αλλαγή την αντιμετωπίζουν ως το δεύτερο σημαντικότερο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει η χώρα  την επόμενη 20ετια.

Στην κορυφή της λίστας παραμένει, πάντως, η ανεργία/επαγγελματική αποκατάσταση (45%) και μετά την κλιματική αλλαγή (31%) ακολουθούν η ρύπανση του περιβάλλοντος (30%), η οικονομική κρίση (26%), η οικονομική δυσχέρεια (18%) ενώ ακολουθούν το κύμα προσφύγων-μεταναστών και η εγκληματικότητα (14%).

Αντίθετα η κλιματική αλλαγή και η καταστροφή του περιβάλλοντος βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις στο έρωτημα ποι είναι τα παγκόσμια προβλήματα του άμεσου μέλλοντος.

Όσον αφορά την αντιμετώπιση του προβλήματος οι 1.356 πολίτες που απάντησαν στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούλιο, εμφανίζονται θετικοί για:

– ανακύκλωση-κομποστοποίηση (91%)
– ΑΠΕ ως αποκλειστική πηγή ενέργειας των δημοσίων κτηρίων (90%)
– απαγόρευση των πλαστικών μιας χρήσης (88%)
– βιοκληματική αρχιτεκτονική (86%)
– νέα φορολογική πολιτική με βάση τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις (72%) ενώ πιο χαμηλά, όπως σημειώνει η Καθημερινή, βρίσκονται τα δίοδια στις πόλεις (52%).

Οι ερωτηθέντες στην έρευνα κλήθηκαν και να ονοματίσουν τα μέτρα που ήδη έχουν υιοθετηθεί για την αντιμετώπιση του προβλήματος της κλιματικής αλλαγής με τη λίστα να περιλαμβάνει τα εξής:

Ανακύκλωση 61%
Επαναχρησιμοποίηση 52%
Χρήση μέσων μαζικής μεταφοράς 37%
Νηστεία 28%
Τρένο αντί αεροπλάνου 22%
Εθελοντισμός 21%
Συσκευές υψηλής ενεργειακής κλάσης 19%
Ενεργειακή αναβάθμιση κατοικίας 18%
Χορτοφαγία 12%

Σύμφωνα, τέλος, με τον υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Θοδωρή Μητράκο έαν δεν ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής τότε ο λογαριασμός για την Ελλάδα θα φτάσει τα 701 δισ. ευρώ μέχρι το 2100.

Source link

Ροή Ειδήσεων

Εξετράπη ΙΧ που μετέφερε μετανάστες

Θανατηφόρο τροχαίο στην Καβάλα: Εξετράπη ΙΧ που μετέφερε μετανάστες ΑρχικήΕλλάδαΘανατηφόρο τροχαίο στην Καβάλα: Εξετράπη ΙΧ που μετέφερε μετανάστες Source link

Έφτασε και εκεί ο κοροναϊός

Συναγερμός στην Σαουδική Αραβία: Έφτασε και εκεί ο κοροναϊός ΑρχικήΔιεθνήΣυναγερμός στην Σαουδική Αραβία: Έφτασε και εκεί ο κοροναϊός Source link

“Δεν μπήκαμε ποτέ στο παιχνίδι” • Tvkosmos

Την ήττα με 14-11 γνώρισε η Εθνική Ελλάδος από την Κροατία και αποκλείστηκε στα προημιτελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πόλο. Σχετικές Ειδήσεις Ουσιαστικά η Ελλάδα πλήρωσε...

«Η κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ στοίχισε στην ελληνική οικονομία»

Μητσοτάκης από Νταβός: «Η κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ στοίχισε στην ελληνική οικονομία» ΑρχικήΠολιτικήΜητσοτάκης από Νταβός: «Η κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ στοίχισε στην ελληνική οικονομία» Source link