Αρχική Ελλάδα Η κλιματική αλλαγή τρομάζει τους Έλληνες

Η κλιματική αλλαγή τρομάζει τους Έλληνες

Ανεργία και κλιματική αλλαγή ανησυχούν τους Έλληνες σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η εταιρεία qed για την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού.

Σχετικές Ειδήσεις

Μάλιστα την κλιματική αλλαγή την αντιμετωπίζουν ως το δεύτερο σημαντικότερο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει η χώρα  την επόμενη 20ετια.

Στην κορυφή της λίστας παραμένει, πάντως, η ανεργία/επαγγελματική αποκατάσταση (45%) και μετά την κλιματική αλλαγή (31%) ακολουθούν η ρύπανση του περιβάλλοντος (30%), η οικονομική κρίση (26%), η οικονομική δυσχέρεια (18%) ενώ ακολουθούν το κύμα προσφύγων-μεταναστών και η εγκληματικότητα (14%).

Αντίθετα η κλιματική αλλαγή και η καταστροφή του περιβάλλοντος βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις στο έρωτημα ποι είναι τα παγκόσμια προβλήματα του άμεσου μέλλοντος.

Όσον αφορά την αντιμετώπιση του προβλήματος οι 1.356 πολίτες που απάντησαν στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούλιο, εμφανίζονται θετικοί για:

– ανακύκλωση-κομποστοποίηση (91%)
– ΑΠΕ ως αποκλειστική πηγή ενέργειας των δημοσίων κτηρίων (90%)
– απαγόρευση των πλαστικών μιας χρήσης (88%)
– βιοκληματική αρχιτεκτονική (86%)
– νέα φορολογική πολιτική με βάση τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις (72%) ενώ πιο χαμηλά, όπως σημειώνει η Καθημερινή, βρίσκονται τα δίοδια στις πόλεις (52%).

Οι ερωτηθέντες στην έρευνα κλήθηκαν και να ονοματίσουν τα μέτρα που ήδη έχουν υιοθετηθεί για την αντιμετώπιση του προβλήματος της κλιματικής αλλαγής με τη λίστα να περιλαμβάνει τα εξής:

Ανακύκλωση 61%
Επαναχρησιμοποίηση 52%
Χρήση μέσων μαζικής μεταφοράς 37%
Νηστεία 28%
Τρένο αντί αεροπλάνου 22%
Εθελοντισμός 21%
Συσκευές υψηλής ενεργειακής κλάσης 19%
Ενεργειακή αναβάθμιση κατοικίας 18%
Χορτοφαγία 12%

Σύμφωνα, τέλος, με τον υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Θοδωρή Μητράκο έαν δεν ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής τότε ο λογαριασμός για την Ελλάδα θα φτάσει τα 701 δισ. ευρώ μέχρι το 2100.

Source link

Ροή Ειδήσεων

Η «συναίνεση» και τα… σκουπίδια!

Θανάσης Κ. Θα σας γράψω σήμερα κάτι που πολλοί το σκέπτονται, το συζητάνε χαμηλόφωνα μεταξύ τους, αλλά δεν...

«Η νέα Τούμπα θα έχει 40.000 θέσεις» • Tvkosmos

Το θέμα της «Νέας Τούμπας» απασχολεί τους φίλους του ΠΑΟΚ δεδομένου πως υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον γύρω από το μεγαλόπνοο σχέδιο του συλλόγου για το...

Τραμπ:«Δεν υποσχεθήκαμε στους Κούρδους ότι θα τους προστατεύουμε 400 χρόνια»

Τέλος δεν έχουν οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις του Προέδρου...

Ήττα στο διπλό για τον Τσιτσιπά στην Βασιλεία • Tvkosmos

Εκτός του διπλού του τουρνουά τένις της Βασιλείας έμεινε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Έλληνας πρωταθλητής μαζί με τον μόνιμο συμπαίκτη του, τον Ολλανδό Γούεσλι...