Αρχική Αθλητικά Η Ιστιοπλοΐα ξαναβάζει την Ελλάδα στις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις

Η Ιστιοπλοΐα ξαναβάζει την Ελλάδα στις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις


Μία διοργάνωση η οποία όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, την οποία διοργάνωσε η Οργανωτική Επιτροπή στο «Athens International Sailing Center», απαντώντας σε ερώτηση του prortothema.gr ξαναβάζει την Ελλάδα στις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις.

Στον αγώνα θα λάβουν μέρος περισσότεροι από 90 αθλητές από 35 χώρες, σε μια διοργάνωση που είναι εφάμιλλη ενός παγκοσμίου πρωταθλήματος, δεδομένου ότι θα τρέξουν τα μεγαλύτερα ονόματα της κλάσης. Επίσης, αυτός ο αγώνας ταυτόχρονα αποτελεί και πρόκριση για τέσσερις χώρες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ο οποίος είπε: «Είμαστε στο παρά ένα ενός πολύ μεγάλου αθλητικού γεγονότος. Στέλνουμε το μήνυμα ότι είμαστε εδώ και χτίζουμε πάνω στην ολυμπιακή μας κληρονομιά. Ξαναβάζουμε την Ελλάδα στον χάρτη των μεγάλων διοργανώσεων και μένουμε στη χαρά, τη συγκίνηση και την υπερηφάνεια. Το μεγαλείο του ερασιτεχνικού αθλητισμού δεν έχει σχέση με τη βαρβαρότητα που βλέπουμε σε επαγγελματικό επίπεδο. Από το Σαββατοκύριακο η καρδιά του αθλητισμού θα κτυπάει εδώ. Το Διεθνές Κέντρο σχεδιάστηκε άψογα και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα άλλα Κέντρα που διεξάγονται Ολυμπιακοί Αγώνες. Εμείς θέλουμε να κερδίσουμε φίλους στην ιστιοπλοΐα και όλος ο κόσμος να μάθει γι’ αυτό το Κέντρο, έτσι ώστε οι ξένοι αθλητές να βρουν την προπονητική τους κατοικία. Ευχαριστώ την ΕΙΟ και την ΕΟΕ για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε κι έχουμε. Θεωρώ υποχρέωσή μου να βοηθώ με τα μέσα που μπορώ και θέλω να στείλω ένα μήνυμα ότι όλα γίνονται για το καλό του αθλητισμού, των παιδιών μας και της πατρίδας μας. Δέχθηκα με χαρά να ηγηθώ της Οργανωτικής Επιτροπής γιατί πιστεύω σε αυτή την προσπάθεια και τον συγκεκριμένο αγώνα. Είμαι σίγουρος ότι τα αποτελέσματα θα είναι αντάξια της εξαιρετικής δουλειάς που έχει γίνει σε όλους τους τομείς. Ελπίζω η συνεργασία μας να αποδώσει καρπούς και στο πολύ σοβαρό θέμα με τις αλλαγές των κλάσεων».

Ο Σπύρος Καπράλος δήλωσε: «Η ΕΟΕ είναι στο πλευρό της ομοσπονδίας και για τον σπουδαίο αγώνα και για την προσπάθεια που κάνει να διατηρηθούν οι κλάσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ξέρουμε τις μεγάλες δυσκολίες, διότι ένας αγώνας δεν είναι μόνο αυτός που γίνεται μέσα στη θάλασσα. Υπάρχουν μεταφορές σκαφών, πανιά, άλμπουρα, τα έξοδα είναι πολλά. Γι’ αυτό και βοηθούμε οικονομικά την ΕΙΟ, όπως θα συνεχίσουμε να κάνουμε και στο μέλλον. Δυστυχώς, μετά το 2004 χάσαμε την ευκαιρία να πάρουμε μεγάλους αγώνες, αλλά ελπίζω ότι μετά τη σύνοδο της ΔΟΕ στην Αθήνα το 2021 τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα για τον ελληνικό αθλητισμό».

Ο Αιμίλιος Παπαθανασίου αφού έκανε μία σύντομη αναδρομή για το πώς η Ελλάδα πήρε τη σημαντική αυτή διοργάνωση πρόσθεσε: «Είναι το πιο σημαντικό πρωτάθλημα της τετραετίας. Θα τρέξουν 90 σκάφη από 35 χώρες και θα γίνει ντέρμπι για τις τέσσερις θέσεις που οδηγούν στο Τόκιο. Ανάμεσά στους αθλητές είναι 20 μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας ιστιοπλοΐας. Το επίπεδο είναι πολύ υψηλό κι είμαι χαρούμενος που συνέβαλα να πάρουμε αυτόν τον αγώνα. Άλλες χώρες έχουν μπροστά τους 2 και 3 χρόνια για να διοργανώσουν ένα τέτοιο πρωτάθλημα και εμείς μόλις 3,5 μήνες. Πετύχαμε το ακατόρθωτο. Έχουμε φτιάξει ένα από τα πιο δυνατά Ιστιοπλοϊκά Κέντρα και πολλοί αθλητές ήδη έχουν προπονηθεί και ξέρουν τις εγκαταστάσεις. Στόχος μας είναι να προβάλουμε την χώρα μας σε όλο τον κόσμο και θα τα καταφέρουμε».

Αναφερόμενος στις επικείμενες αλλαγές στις κατηγορίες σκαφών που ετοιμάζει η παγκόσμια ομοσπονδία τόνισε:

«Θεωρώ απαράδεκτες τις αλλαγές των κλάσεων. Το offshore keel boat είναι μεικτό σκάφος ανοικτής θάλασσας και κοστίζει 140.000 ευρώ, ενώ το kite θεωρείται επικίνδυνο. Στην Μαγιόρκα φυσούσε 18 μίλια και δεν έγινε αγώνας. Ούτε στα Nacra. Σημασία έχει και οι φτωχές χώρες να έχουν τη δυνατότητα να διατηρούν τα παραδοσιακά σκάφη και να διακρίνονται. Αν γίνουν οι αλλαγές η ιστιοπλοΐα θα μετατραπεί σε σπορ των λίγων. Οι κατηγορίες πρέπει να μείνουν ως έχουν και χρειάζεται συντονισμένος αγώνας απ’ όλους που θέλουν το άθλημά μας σε πολύ υψηλό επίπεδο. Τα ΦΙΝΝ είναι η πιο ιστορική κλάση. Έχει αναδείξει τεράστιους αθλητές κι αυτό που πάει να γίνει είναι μέγα λάθος.»

Για τη μεγάλη ελπίδα της Ελλάδας στο FINN για πρόκριση στο Τόκυο, ο Αιμίλιος Παπαθανασίου υπογράμμισε:

«Ο Γιάννης Μιτάκης έχει προπονηθεί εδώ στο Κέντρο με αρκετούς από τους ξένους αθλητές και μπορεί να πάρει μία από τις 4 θέσεις. Η πρόκριση ίσως και να παιχτεί από τις θέσεις 12 με 14 της γενικής κατάταξης, δεδομένου ότι έχουν ήδη προκριθεί 8 χώρες».

Ο πρόεδρος της ΕΙΟ Αντώνης Δημητρακόπουλος είπε: «Είναι πολύτιμη η βοήθεια της ΔΟΕ και της ΕΟΕ στον αγώνα που κάνουμε για να μην περάσουν οι αλλαγές των σκαφών στο ολυμπιακό πρόγραμμα. Υπήρξε σκάνδαλο στην ψηφοφορία, όπως και στην όλη διαδικασία αλλαγής των κλάσεων που δημιουργεί τεράστιο οικονομικό θέμα στις μικρές χώρες.

Στην τελετή έναρξης θα παρευρεθούν οι πρεσβευτές των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας, της Κίνας κι άλλων χωρών κι αυτό δείχνει στην πράξη το μεγάλο ενδιαφέρον για τους αγώνες. Θέλω να ευχαριστήσω το υπουργείο και προσωπικά τον υπουργό για την συμβολή του στην δημιουργία του Κέντρου. Δεν είναι πια όνειρο και για να τα λέμε όλα τίποτα δεν θα γινόταν χωρίς τον κ. Βασιλειάδη».

Η αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας Νίκη Αναστασίου ενημέρωσε τους εκπροσώπους του Τύπου για τη συνάντηση που είχε χθες Τρίτη με τον αντιπρόεδρο της ΔΟΕ σερ Μιάνγκ για το κομβικό θέμα παραμονής του FINN και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και πρόσθεσε: «Για πρώτη φορά στην Ελλάδα η ΕΙΟ θα καλύψει τηλεοπτικά μόνη της τον αγώνα. Με live streaming και live tracking. Θα παρακολουθείτε απευθείας τις ιστιοδρομίες και θα μπορείτε να κάνετε άνετα τη δουλειά σας και με φωτογραφικό υλικό. Θέλω να ευχαριστήσω τον ΝΟΤΚ, τον ΣΕΑΝΑΤΚ, τον ΣΙΠ ΟΤΕ και τον ΙΟΠ που έχουν παρατήσει ακόμα και τις προπονήσεις και βοηθούν με κάθε τρόπο και μέσο το πρωτάθλημα».

Τέλος, ο γενικός γραμματέας της ΕΙΟ Απόστολος Παπαθανασίου παρουσίασε τους χορηγούς του πρωταθλήματος.Source link

Ροή Ειδήσεων

Γυρίζει την πλάτη στον Νεϊμάρ η Μπαρτσελόνα • Tvkosmos

Περιορίζεται το ενδιαφέρον της Μπαρτσελόνα για την απόκτηση του Νεϊμάρ από την Παρί Σεν Ζερμέν, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει με σημερινό της δημοσίευμα η ισπανική...

«Η οριστική διακοπή της Ευρωλίγκας ήταν η καλύτερη λύση» • Tvkosmos

Μπερτομέου: «Η οριστική διακοπή της Ευρωλίγκας ήταν η καλύτερη λύση» • Tvkosmos ΑρχικήΑθλητικάΜπερτομέου: «Η οριστική διακοπή της Ευρωλίγκας ήταν η καλύτερη λύση» Source link

«Ούτε λόγος για ανασχηματισμό και εκλογές»

Για τα σενάρια περί ανασχηματισμού και εκλογών τοποθετήθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο, ενώ παράλληλα διευκρίνισε τον...

Ο Γκαγκάτσης ψήφισε… παύλα στο γυναικείο πρωτάθλημα που διακόπηκε και πήρε ο ΠΑΟΚ

Ο Γκαγκάτσης ψήφισε… παύλα στο γυναικείο πρωτάθλημα που διακόπηκε και πήρε ο ΠΑΟΚ • Tvkosmos ΑρχικήΑθλητικάΟ Γκαγκάτσης ψήφισε… παύλα στο γυναικείο πρωτάθλημα που διακόπηκε και...

Εκταμιεύτηκε το πρώτο δάνειο από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης

Τράπεζα Πειραιώς: Εκταμιεύτηκε το πρώτο δάνειο από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης ΑρχικήΟικονομίαΤράπεζα Πειραιώς: Εκταμιεύτηκε το πρώτο δάνειο από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης Source link