Το μεγάλο κύμα συμπαράστασης στη Φώφη Γεννηματά, η οποία προβλέπεται να παραμείνει στον Ευαγγελισμό κάποια 24ωρα και να επιστρέψει στο σπίτι προκειμένου να ξεκινήσει θεραπεία για την υποτροπή που παρουσίασε, «σκεπάζει» τις διεργασίες στο Κίνημα Αλλαγής, ενόψει της Παρασκευής, οπότε λήγει η προθεσμία για την κατάθεση των υπογραφών από τους υποψηφίους, ενόψει της εκλογής που έχει προγραμματιστεί για τις 5 και 12 Δεκεμβρίου.

Ωστόσο, στελέχη που πρόσκεινται στην πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛ. διερευνούν, μετά την ανακοίνωση από τη Φώφη Γεννηματά ότι αναγκάζεται να αποσυρθεί από την κούρσα λόγω της κατάστασης της υγείας της, το ενδεχόμενο να «εκπροσωπηθούν» με έναν υποψήφιο στην εκλογή ηγεσίας. «Πώς θα εκπροσωπηθεί η πλευρά της Γεννηματά στο συνέδριο που θα ακολουθήσει την εκλογή;» ήταν ένα από τα ερωτήματα που έπεσαν στο τραπέζι τής Χαριλάου Τρικούπη – όπως έπεσαν και ορισμένα ονόματα δυνητικών υποψηφίων, όπως ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο Παύλος Γερουλάνος και ο Παύλος Χρηστίδης, ενώ έγιναν αναφορές στον Γιώργο Παπανδρέου αλλά και ένα σημαντικό στέλεχος, πρώην υπουργό, ο οποίος ωστόσο είναι εκτός Βουλής.

Η ίδια η Φώφη Γεννηματά δεν έχει τοποθετηθεί επί του θέματος – ωστόσο από το ύφος της ανακοίνωσης της αποχώρησής της προκύπτει ότι αντιλαμβάνεται στο εξής τον ρόλο της ως εγγυήτριας της ενότητας του Κινήματος Αλλαγής και όχι ως μίας οιωνεί «ομαδάρχη», με κάποιο άλλο πρόσωπο στην ηγεσία του κόμματος.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Παπανδρέου δέχεται πιέσεις από στελέχη του, ωστόσο λέει σε συνεργάτες του ότι αυτό που προέχει στη δεδομένη συγκυρία είναι η υγεία της Φώφης Γεννηματά. Στενοί συνεργάτες του, πρώην βουλευτές, σημείωναν ότι σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε ο πρώην πρωθυπουργός να θεωρηθεί ότι είδε την ασθένεια της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής ως μία ευκαιρία να διεκδικήσει εκ νέου την ηγεσία του κόμματος του οποίου είναι συνιδρυτής, ως πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ.

Οι τρεις υποψήφιοι πρόεδροι -Λοβέρδος, Ανδρουλάκης και Καστανίδης– είναι σε συνεννόηση για τα διαδικαστικά και έχουν ολοκληρώσει τη συλλογή των υπογραφών, ενώ έχουν διακόψει προσωρινά τις δημόσιες προεκλογικές εμφανίσεις. Βλέπουν αρνητικά την όποια περίπτωση αναβολής στις διαδικασίες που έχουν αποφασιστεί στην πρόσφατη σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ – ενδεχόμενο που προέκυψε από δηλώσεις του γραμματέα της Κ.Ο του κόμματος , Βασίλη Κεγκέρογλου, ο οποίος διευκρίνισε ότι μιλά για «πάγωμα» κάποιων ημερών , από σεβασμό στην περιπέτεια υγείας της Φώφης Γεννηματά. Βεβαίως, όπως σημειώνουν, αν εμφανιστεί κάποιο πρόσωπο «την τελευταία στιγμή» δεν θα διστάσουν να του δώσουν κάποιον χρόνο ώστε να συγκεντρώσει τις απαραίτητες υπογραφές.

Source link

?timestamp=656275">

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here