Αντί για 600 ευρώ που θα λάβουν, από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ μεταδόθηκε ότι θα λάβουν 3000 ευρώ

Στο πλαίσιο της προεκλογικής προπαγάνδας η κρατική τηλεόραση, πενταπλασίες χθες τις εκλογικές αποζημίωσης των δικαστικών αντιπροσώπων για τις επικείμενες Ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές και σήμερα αντέδρασε η συντονιστική επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, χαρακτηρίζοντας αναληθή την εν λόγω είδηση και παράλληλα ζητεί την άμεση αποκατάσταση της αλήθειας.

Η κρατική τηλεόραση από 600 ευρώ που είναι η εκλογική αποζημίωση των δικαστικών αντιπροσώπων την «ανέβασε» στα 3.000 ευρώ.

Ειδικότερα, η συντονιστική επιτροπή επισημαίνει ότι «με έκπληξη λάβαμε γνώση ότι, κατά τη διάρκεια του χθεσινού βραδινού δελτίου ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης, παρουσιάστηκε ότι η εκλογική αποζημίωση των δικαστικών αντιπροσώπων για τις προσεχείς Ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές ανέρχεται στο ποσό των 3.200 ευρώ».

Το θέμα όπως έπαιξε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ:


Η πληροφορία αυτή, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, «είναι αναληθής» και «θέλουμε να πιστεύουμε ότι οφείλεται σε λανθασμένη πληροφόρηση και όχι σε πρόθεση δημιουργίας εντυπώσεων εις βάρος των αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής, που επιτελούν το έργο τους υπό ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες».

Επισημαίνει ακόμη η συντονιστική επιτροπή ότι η αποζημίωση των δικαστικών αντιπροσώπων κυμαίνεται, και για τις δύο Κυριακές, στο συνολικό ποσό των 600- 1.450 ευρώ περίπου, ανάλογα με τον τόπο διορισμού (εντός ή εκτός νομού ή σε προορισμούς με συγκοινωνιακές δυσχέρειες), το εκλογικό τμήμα (εάν έχει δύο, τρείς ή τέσσερις κάλπες) και εάν διορίσθηκαν ως τακτικοί ή αναπληρωματικοί, όπως προκύπτει από την αριθ. 35305/8.5.2019 κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού Εσωτερικών και του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών».

Κλείνοντας την ανακοίνωση η συντονιστική αναφέρει ότι αναμένει «από την κρατική τηλεόραση την άμεση αποκατάσταση της αλήθειας».

Source link