Γράφει ο Αθανάσιος Καμηλάρης

Ελπίζω τώρα να καταλαβαίνουν όλοι οι “Ελληνάρες” που κατηγορούσαν την κυβέρνηση για διστακτικότητα και έλλειψη Πατριωτισμού για την επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ν.μ. και στο Αιγαίο.

Όταν η κυβέρνηση έλεγε ότι όλα θα γίνουν στην ώρα τους δεν εννοούσε όταν θα είναι μιά ωραία ημέρα με πανσέληνο.
Εννοούσε όταν οι στρατιωτικές ισορροπίες στο Αιγαίο θα έχουν αλλάξει υπέρ ημών και το casus beli της Τουρκίας θα έχει τόσο ισχύ όσο έχει η απειλή μιάς μάνας πρός το παιδί της ότι θα το “σκοτώσει” εάν είναι άτακτο.

Κατά την γνώμη μου η επέκταση των χωρικών μας υδάτων θα γίνει μέσα στο 2023.

Η σημερινή αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία δεν έχει να κάνει μόνο με τον εξοπλισμό της Ελλάδος σε υπερσύχρονο εξοπλισμό σε φρεγάτες, κορβέτες και Ραφάλ.
Το πιο σημαντικό σημείο είναι η υπογραφή για ρήτρα “αμοιβαίας αμυντικής συνδρομής” μεταξύ Ελλάδος-Γαλλίας.

Τί σημαίνει αυτό απλοϊκά;

Σημαίνει ότι οι δύο Χώρες δεσμεύονται ότι σε περίπτωση απειλής, πρόκλησης ή επίθεσης από άλλη Χώρα έχουν την υποχρέωση να συνδράμει η μία την άλλη ενεργά με στρατιωτικές δυνάμεις.

Η Γαλλία αναλαμβάνει τον ρόλο της ηγέτιδας δύναμης στην Αν. Μεσόγειο και χωρίς την Ελλάδα των νησιών και του Αιγαίου αυτό δεν θα έχει την ισχύ που χρειάζεται.

Win-win συμφωνία, με την Ελλάδα να είναι πλεόν ο κυρίαρχος παίκτης και ο χωροφύλακας της περιοχής.

Με δεδομένο ότι τα υπερσύγχρονα ραντάρ των φρεγατών έχουν ακτίνα αντιαεροπορικής κάλυψης 200χλμ η κάθε μία, καταλαβαίνει ο καθένας ότι με τις τρείς φρεγάτες “κλειδώνει” όλο το ΑΙγαίο και όχι μόνο.

Όσο λοιπόν οι άλλοι ασχολούνται με το αντιεμβολιαστικό κίνημα και τους συνδικαλ(η)στές της ΔΕΗ, η Ελλάδα αλλάζει κεφάλαιο και γίνεται πραγματικά ένα σύγχρονο ισχυρό Ευρωπαϊκό Κράτος.

Εδώ ταιριάζει απόλυτα η ρήση: “Τα σκυλιά ουρλιάζουν αλλά το καραβάνι προχωρά“.