Αρχική Πολιτική Η εκλογή Στουρνάρα, και το βέρτιγκο των ΣΥΡΙΖΑίων

Η εκλογή Στουρνάρα, και το βέρτιγκο των ΣΥΡΙΖΑίων

Πώς τα φέρνει καμιά φορά η ζωή και τα πόδια χτυπούν το κεφάλι! Πρόσφατο παράδειγμα η ανανέωση της θητείας του Γ. Στουρνάρα για έξι ακόμη χρόνια!!! Όταν ήλθε η στιγμή να ψηφίσουν  στη Γ.Σ. της Τράπεζας της Ελλάδος κορυφαία στελέχη που είχαν διοριστεί επί ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμώντας την εποικοδομητική θητεία του κεντρικού τραπεζίτη, ψήφισαν υπέρ της ανανέωσης, κάνοντας τους ινστρούχτορες της Κουμουνδούρου να μην ξέρουν πού να κρυφτούν.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Όταν το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ, διά χειρός Κουβέλη και το τρυκ με Παυλόπουλο και  Παπαγγελόπουλο, αλλά  κυρίως για τα απίστευτα ψέματα με τα οποία τάισε τους πολίτες έγινε κυβέρνηση, ο τότε «τσάρος» της Οικονομίας Γιάνης Βαρουφάκης, όπως είχε πει ο ίδιος μεταγενέστερα, θα «έδιωχνε με τις κλωτσιές από την Τράπεζα της Ελλάδος τον Γιάννη Στουρνάρα».

Αργότερα, όταν ο κεντρικός τραπεζίτης αρνήθηκε να υπακούσει στη «διαταγή» Τσίπρα, και να διορίσει τον Μάκης Σαπουτζόγλου στην Τράπεζα Αττικής, την επόμενη μέρα στις 7:00΄ το πρωί, εισαγγελείς και αστυνομικοί εισέβαλαν στο σπίτι του και στο γραφείο της συζύγου του Λίνας.

Βεβαίως, τα «ευρήματα» επαλήθευσαν το γνωστό γνωμικό «άνθρακες ο θησαυρός»…

Αργότερα, το 2018, ως γνωστόν, με τους κουκουλοφόρους μάρτυρες της κας Τουλουπάκη, και με καταθέσεις τύπου «άκουσα», «μου είπαν», «οι φήμες λένε» και διάφορα άλλα ευτράπελα, το σαφώς παραδικαστικό μόρφωμα του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να εμπλέξει τον Γ. Στουρνάρα στην έρευνα για τη Novartis. Βεβαίως, μετά από κάποιο μικρό χρονικό διάστημα, αφού οι εις βάρος του καταθέσεις διαψεύστηκαν πλήρως, οι σκευωροί βάζοντας την ουρά στα σκέλια υποχρεώθηκαν σε αρχειοθέτηση του σχετικού φακέλου.

Η συνέχεια μας θύμισε τον στίχο ενός τραγουδιού του Αντώνη Καλογιάννη: «Εμείς κινήσαμε γι’ αλλού και αλλού η ζωή μας πάει…».

Με την εκλογή κυβέρνησης από τη ΝΔ και με τον Κυριάκο να εκτιμά το έργο του κεντρικού τραπεζίτη, αλλά και το μεγάλο εκτόπισμά του στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, στον ESM, και στους οικονομικούς γίγαντες της Ε.Ε., ο πρωθυπουργός πρότεινε την ανανέωση της θητείας του για έξι ακόμη χρόνια.

Η πρόταση έπρεπε πρώτα να γίνει αποδεκτή από τα μέλη της ΓΣ της ΤτΕ, μετά από την Βουλή, και τελικά να επικυρωθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Και εδώ αρχίζουν τα γλέντια!!! Στη  ΓΣ της ΤτΕ, τα μέλη που είχαν διοριστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, η κα Όλγα Χαρίτου, και ο κ. Δημήτρης Σιδέρης (αμφότεροι μέλη της Νομισματικής Επιτροπής), καθώς επίσης και ο υποδιοικητής της Τράπεζας κ. Θεόδωρος Μητράκος, ψήφισαν υπέρ της ανανέωσης της θητείας του Γ. Στουρνάρα!

Η μεγάλη όμως έκπληξη ήλθε από τον σύμβουλο της τράπεζας, κ. Νίκο Σκορίνη, μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και υψηλόβαθμο συνδικαλιστικό όργανο. Ο κ. Σκορίνης δεν παραβρέθηκε στην ψηφοφορία, πλην όμως εξουσιοδότησε τον κ. Δημ. Σιδέρη να ψηφίσει για λογαριασμό του υπέρ της ανανέωσης της θητείας του Γ. Στουρνάρα.

Τέτοιο κάζο ποτέ δεν φαντάζονταν στην Κουμουνδούρου ότι θα μπορούσε να πάθουν.

Μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις, με πολλά τσιγάρα και πολλούς καφέδες, στην Κουμουνδούρου αποφάσισαν μεν να καταψηφίσουν την πρόταση –αφού σε διαφορετική περίπτωση με όσα είχαν προηγηθεί τα προηγούμενα χρόνια η γελοιοποίησή τους θα είχε το ύψος των Ιμαλαΐων–, αλλά χωρίς κορώνες και λογίδρια για το θέμα. Μάλιστα, οι οικονομικοί εγκέφαλοι της Κουμουνδούρου, Τσακαλώτος και ΣΙΑ, διέρρεαν ότι δεν είχαν κάτι προσωπικό με τον κεντρικό τραπεζίτη,  αλλά είχαν την άποψη ότι «καλό θα ήταν να εναλλάσσονται οι διοικήσεις των τραπεζών» και διάφορα άλλα γλυκανάλατα παρομοίου τύπου.

Μπορεί στη συνέχεια οι τόνοι να έπεσαν και στην Κουμουνδούρου να υποβάθμισαν το θέμα, όμως πολύ δύσκολα στο μέλλον θα μπορέσουν να πείσουν τους πολίτες ότι όσα καταμαρτυρούσαν εις βάρος του Γιάννη  Στουρνάρα είχαν και το ελάχιστο ψήγμα αληθείας.

Από την άλλη πλευρά όμως, αυτή του Στουρνάρα, οι μηνύσεις του κεντρικού τραπεζίτη εις  βάρος των ψευδομαρτύρων-κουκουλοφόρων και κατά παντός υπευθύνου έχουν πάρει τον δρόμο τους, με κίνδυνο οι σκευωροί, που ενδεχομένως κάθονται στα έδρανα της Βουλής και της Δικαιοσύνης, να καθίσουν και στα αντίστοιχα του εδωλίου…

Source link

Ροή Ειδήσεων

Ο Θανάσης και η αποχή του

Οι αποκαλύψεις για τον Νίκο Παππά δεν του επιτρέπουν να πάρει θέση, καθώς ο Καρτερός με τον συγκεκριμένο δεν τα πήγαινε ποτέ καλά Από...

Ο «συνετός» Ιρλανδός νέος βασιλιάς του Eurogroup • Tvkosmos

Στην κούρσα της διαδοχής Σεντένο, ο ΥΠ.ΟΙΚ. της Ιρλανδίας, Πασκάλ Ντόναχιου, κέρδισε την Ισπανίδα ομόλογό του Νάντια Καλβίνιο που για πολλούς ήταν φαβορί Από Ν....

Ο Νεϊμάρ «πλακώθηκε» με τον φίλο της μητέρας του • Tvkosmos

Από Α. Π. 14:47 - 12/07/2020 Τελευταία Ενημέρωση 22:47 - 10/07/2020 Ο Νεϊμάρ «πλακώθηκε» με τον φίλο της μητέρας του, γιατί είναι gay. Και ζήτησε από τους...

Ετοιμάζεται ειδικός ρόλος από το Μαξίμου για τον Τσαλκόγλου

ΚΙΤΣΟΣ Ο ΚΟΡΙΟΣ: Ετοιμάζεται ειδικός ρόλος από το Μαξίμου για τον Τσαλκόγλου ΑρχικήΠολιτικήΚΙΤΣΟΣ Ο ΚΟΡΙΟΣ: Ετοιμάζεται ειδικός ρόλος από το Μαξίμου για τον Τσαλκόγλου Source...