Αρχική Πολιτική Η αποκατάσταση της χαμένης μας διεθνούς αξιοπιστίας

Η αποκατάσταση της χαμένης μας διεθνούς αξιοπιστίας

Να αποκαταστήσει την χαμένη αξιοπιστία της χώρας μας, προσπαθεί ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η αξιοπιστία της χώρας ήταν ένα από τα πολλά που απωλέσαμε με την διακυβέρνηση ΣυΡιζΑ. Διότι μπορεί ο τότε Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας να υπήρξε ο χρήσιμος και πρόθυμος Πρωθυπουργός, που έκανε όλα όσα του υπαγόρευαν οι δανειστές μας για να διατηρηθεί στην εξουσία, μπορεί να υπέγραφε αδιαμαρτύρητα ό,τι όρο του φέρνανε, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τον σέβονταν και τον εκτιμούσαν.

Του Δρ. Φώτη Κουτσουπιά

Υπήρξε Πρωθυπουργός μιας κυβέρνησης που θυσίαζε οτιδήποτε σχετικό με την ανάπτυξη και την πρόοδο, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα πολιτικά του σχέδια και κυρίως τη διατήρηση του στην εξουσία με τις προσφιλείς του επιδοματικές πολιτικές.

Όμως και για τους Ευρωπαίους, όλα αυτά είχανε ενδιαφέρον μέχρι ενός σημείου.
Η δουλειά τους έγινε και ο σχεδιασμός τους υλοποιήθηκε. Τώρα τους ενδιαφέρει να είναι η Ελλάδα ένα αξιόπιστο ισότιμο μέλος, που να τηρεί τις δεσμεύσεις που συνεπάγεται η συμμετοχή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η αξιοπιστία σιγά – σιγά θα επανέλθει. Τα πρώτα δείγματα γραφής τα βλέπουμε ήδη, από έναν Πρωθυπουργό που έκανε τόσα πολλά μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Τόσα όσα δεν έκαναν άλλοι επί χρόνια.

Και το κυριότερο, λειτουργεί με μια συνέχεια που έχει ήδη προετοιμαστεί.

Έτσι λοιπόν, κατά την επίσκεψη στην Γαλλία, ο Πρωθυπουργός κ. Μακρόν δέχτηκε τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη με τον προσήκοντα σεβασμό.

Η στάση και ο λόγος του Έλληνα Πρωθυπουργού έστειλε το μήνυμα στους Ευρωπαίους ηγέτες αλλά και στους επιχειρηματίες, ότι κάτι έχει αλλάξει στην χώρα μας και μπορούν να την εμπιστευτούν.

Η εποχή που οι Ευρωπαίοι ηγέτες έκλειναν τα τηλέφωνα τους για να μην επικοινωνήσουνε με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα και προέβαιναν κατά τη διάρκεια των διασκέψεων σε ενέργειες υψηλού συμβολισμού εναντίον της χώρας μας, έχει περάσει οριστικά.

Η Ελλάδα παίρνει σιγά-σιγά την θέση που της αρμόζει στο ευρωπαϊκό και διεθνές πολιτικό στερέωμα.

Source link

Ροή Ειδήσεων

Η Άρσεναλ ετοιμάζει φιλικό για Βενγκέρ και Καθόρλα • Tvkosmos

Η Άρσεναλ ξέρει πως οι Βενγκέρ και Καθόρλα δεν τιμήθηκαν όπως θα τους άξιζε όταν αποχώρησαν από τον σύλλογο και κανονίζει παιχνίδι που οι...

Δεν μπορείς να ζητάς αλληλεγγύη από την ΕΕ και να μην δείχνεις στα νησιά μας • Tvkosmos

Τσίπρας: Δεν μπορείς να ζητάς αλληλεγγύη από την ΕΕ και να μην δείχνεις στα νησιά μας • Tvkosmos ΑρχικήΠολιτικήΤσίπρας: Δεν μπορείς να ζητάς αλληλεγγύη...

Κάτοικοι μπούκαραν σε ξενοδοχείο και έδειραν άνδρες των ΜΑΤ

Βίντεο σοκ από την Χίο: Κάτοικοι μπούκαραν σε ξενοδοχείο και έδειραν άνδρες των ΜΑΤ ΑρχικήΕλλάδαΒίντεο σοκ από την Χίο: Κάτοικοι μπούκαραν σε ξενοδοχείο και έδειραν...

Mασκοφόροι στο ταξίδι για Λονδίνο οι παίκτες του Ολυμπιακού • Tvkosmos

Από Μ. Δ. 15:33 - 26/02/2020 Τελευταία Ενημέρωση 15:54 - 26/02/2020 Στο αεροπλάνο για το Λονδίνο επιβιβάστηκαν οι παίκτες του Ολυμπιακού, ωστόσο όλα τα μέλη της αποστολής...