Δεν ξέρω πόσοι κατάλαβαν και πόσοι έδωσαν σημασία στην αποκάλυψη που έκανε ο Κυριάκος, κατά τη συνέντευξη Τύπου στην ΔΕΘ για το θέμα της συνθήκης Σέγκεν που αφορά άμεσα το μεταναστευτικό!

Είπε συγκεκριμένα ότι εξασφάλισε την στήριξη της Μέρκελ, του Μακρόν και του Ολλανδού Πρωθυπουργού, κατά τις πρόσφατες επισκέψεις του, στην εξής πρόταση:
Όσες Χώρες δεν δέχονται να απορροφήσουν τον αριθμό των προσφύγων που τους αναλογούν θα πρέπει να αποχωρήσουν από την συνθήκη του Σέγκεν!

Είπε συγκεκριμένα ότι δεν είναι δυνατόν να ωφελούνται αυτές οι Χώρες, από τα προνόμια που τους δίνει η συνθήκη (ελεύθερη διακίνηση, μη απαίτηση διαβατηρίων και τελωνειακών ελέγχων στους πολίτες) και από την άλλη να μην συμμορφώνονται με την οδηγία της συνθήκης για την αλληλεγγύη μεταξύ των Κρατών μελών!

Εάν αυτό περάσει στην σύνοδο κορυφής, η Ελλάδα θα αποκομίσει τεράστια οφέλη! Διότι ή θα αναγκαστούν οι Χώρες που αρνούνται σήμερα να δεχθούν τους πρόσφυγες που τους αναλογούν ή αποχωρώντας (αυτές οι Χώρες) από την συνθήκη Σέγκεν θα εκτοξευθεί στα ύψη το εμπόριο και ο τουρισμός αντισταθμίζοντας κατά κάποιον τρόπο την ζημιά που υφίσταται η Ελλάδα από το μεταναστευτικό!

Αθανάσιος Καμηλάρης