Μόνο τυχαία δεν μπορούν να είναι όλα αυτά που συμβαίνουν στον Σύριζα με το ζεύγος Τζανακόπουλου-Αχτσιόγλου, που έχει ηγετικές βλέψεις, να βρίσκεται σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Τα όσα δήλωσαν είναι υπονομευτικά για την πορεία του κόμματός τους αλλά κυρίως για την προοπτική παραμονής στην ηγεσία του Αλέξη Τσίπρα.

Θα μπορούσαν να θεωρηθούν στημένα από τους ίδιους, αφού λειτουργούν ως καταλύτης στην αναμενόμενη εκλογική συντριβή του Σύριζα. Μια συντριβή για την οποία δεν θα ζητηθούν ευθύνες από το εν λόγω ζεύγος, ούτε φυσικά και από κανέναν Πολάκη ή Κόκκαλη για τις ανοησίες που λέει ή από οποιονδήποτε άλλο, αλλά από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.

Εν προκειμένω μόνο ως πεμπτοφαλαγγίτες θα μπορούσαν αμφότεροι να χαρακτηριστούν, όταν ο μεν ένας προκαλεί τρόμο με τα λεγόμενά του για απολύσεις στο χώρο των δημοσίων υπαλλήλων παρά τις εκ των υστέρων διευκρινίσεις, η δε άλλη κι αυτή με τα λεγόμενά της να προκαλεί αηδία στην ελληνική κοινωνία όταν διαλαλεί πως είναι ευκαιρία για τον Σύριζα να αποκομίσει οφέλη από την εκμετάλευση της πανδημικής κρίσης.

Μόνο τυχαία δεν διατυμπανίζονται τέτοιες θέσεις από το φιλόδοξο ζεύγος που τυπικά μεν δείχνει να εμφορείται από κομματικό υπερπατριωτισμό, ουσιαστικά όμως λειτουργεί υπονομευτικά για την ηγεσία του κόμματος. Και το τραγικό για τον κ. Τσίπρα είναι ότι ενώ νιώθει πως κάθεται σε ένα μαγκάλι αναμμένα κάρβουνα με αυτή την υπονόμευση, βγαίνουν και θεωρητικοί άνευ πτυχίου τύπου Φίλη και στηρίζουν ανοιχτά την κυρία Αχτσιόγλου.

Κ.Λ.