Αρχική Κόσμος H Ρωσία ανακοινώνει εμβόλιο για τον κορωνοϊό

H Ρωσία ανακοινώνει εμβόλιο για τον κορωνοϊό

Η Ρωσία σκοπεύει να είναι η πρώτη χώρα που θα εγκρίνει για δημόσια χρήση ένα εμβόλιο για τον κορωνοϊο, σε λιγότερο από δύο εβδομάδες από σήμερα, παρά τις ανησυχίες για τα επίπεδα ασφαλείας, αποτελεσματικότητας αλλά και τήρησης των σταδίων ανάπτυξής του, μεταδίδει το CNN επικαλούμενο αποκλειστικές πληροφορίες του.

Ρώσοι αξιωματούχοι δήλωσαν στο αμερικανικό δίκτυο ότι εργάζονται με σκοπό στις 10 Αυγούστου ή και νωρίτερα να έχει εγκριθεί το εμβόλιο, το οποίο έχει αναπτύξει το Ινστιτούτο Γκαμαλέγια (Gamaleya Institute) με έδρα τη Μόσχα.

Θα εγκριθεί για δημόσια χρήση και οι πρώτοι, εις τους οποίους θα δοκιμαστεί θα είναι νοσοκομειακοί που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού, λένε οι Ρώσοι αξιωματούχοι.

Είναι μια στιγμή «Sputnik», λέει ο Κίριλ Ντμιτρίεφ (Kirill Dmitriev) επικεφαλής του ρωσικού Ταμείου που χρηματοδοτεί την έρευνα περί το εμβόλιο, επιχειρώντας μία σύγκριση με την επιτυχή εκτόξευση του φερώνυμου δορυφόρου, το 1957, από την Σοβιετική Ενωση.

«Οι Αμερικανοί είχαν εκπλαγεί τότε όταν άκουσαν το «μπιπ – μπιπ» του Sputnik στο διάστημα. Το ίδιο θα γίνει τώρα και με το εμβόλιο. Η Ρωσία θα φθάσει εκεί πρώτη», προσέθεσε.

Ωστόσο, όπως σημειώνει το CNN, η Μόσχα δεν έχει δημοσιεύσει επιστημονικά δεδομένα για τις δοκιμές του εμβολίου και το αμερικανικό δίκτυο δηλώνει ότι δεν κατέστη δυνατό να πιστοποιήσει την ασφάλεια ή την αποτελεσματικότητά του.

Επικριτές των επικείμενων ανακοινώσεων καταλογίζουν στο Κρεμλίνο σπουδή και πίεση ώστε δια της εμφανιζόμενης παραγωγής του εμβολίου να εμφανιστεί η Ρωσία ως παγκόσμια επιστημονική δύναμη.

Υπάρχει επίσης διάχυτη ανησυχία ότι η δοκιμή του εν λόγω εμβολίου σε ανθρώπους, υπήρξε ατελής.

Source link

Ροή Ειδήσεων

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΟΥΣΑΝΕ – Η Άγκυρα καλεί την Ελλάδα να… λογικευτεί!!! • Tvkosmos

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΟΥΣΑΝΕ - Η Άγκυρα καλεί την Ελλάδα να… λογικευτεί!!! • Tvkosmos Source link

Ο άγνωστος (αλλά χρυσοφόρος) πόλεμος του 5G • Tvkosmos

Πολλοί λένε ότι ο επόμενος μεγάλος πόλεμος θα γίνει για το νερό. Άλλοι, πάλι, ποντάρουν όλα τους τα λεφτά ότι εν γένει η κλιματική...

Επιστροφή από τις διακοπές με ελέγχους ταξιδιωτών σε Πειραιά – Ραφήνα • Tvkosmos

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Επιστροφή από τις διακοπές με ελέγχους ταξιδιωτών σε Πειραιά – Ραφήνα • Tvkosmos Source link

Συνεχίζει να ζητά τη διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία • Tvkosmos

ΑΥΣΤΡΙΑ: Συνεχίζει να ζητά τη διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία • Tvkosmos Source link

Μεταμεσονύκτιο λουκέτο και στην Αθήνα – Παντού με μάσκα • Tvkosmos

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Μεταμεσονύκτιο λουκέτο και στην Αθήνα – Παντού με μάσκα • Tvkosmos Source link