Αρχική Οικονομία H EY αναλαμβάνει να βρει στρατηγικό επενδυτή

H EY αναλαμβάνει να βρει στρατηγικό επενδυτή


Αποδέχθηκαν το σχέδιο των τραπεζών οι αδελφοί Δομαζάκη – Υπάρχει ενδιαφέρον από αμερικάνικο fund

Καθοριστική για την Creta Farms αποδείχθηκε η συνάντηση που είχαν το πρωί της Δευτέρας οι μέτοχοι της εταιρείας Μάνος και Κωνσταντίνος (Τάκης) Δομαζάκης στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τον υπουργό Αδωνι Γεωργιάδη, προκειμένου να υπογράψουν το “Memorandum of Understanding” (MOU) μεταξύ της εταιρίας και των τεσσάρων ελληνικών τραπεζών-πιστωτών της και να προχωρήσει η διαδικασία εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή.

Ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης ανακοίνωσε ότι αποδέχθηκε το σχέδιο των τραπεζών για την εξυγίανση της εταιρείας και υπέγραψε το σχετικό MOU, ενώ ο Μάνος Δομαζάκης είχε ήδη δώσει τη συγκατάθεσή του στο σχέδιο που έχουν ετοιμάσει οι τράπεζες.

Πλέον η EY αναλαμβάνει την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ήδη ενδιαφέρον από αμερικάνικο fund.

Ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης ανέφερε στην ανακοίνωσή του ότι «η απόφασή μου αυτή ελήφθη με γνώμονα αποκλειστικά και μόνο το καλό της Creta Farms», ενώ τόνισε ότι «πλέον δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογία για να μην διασωθεί η εταιρία».

«Σήμερα έγινε ένα βήμα που μπορεί να οδηγήσει και πάλι την Creta Farms στην ανάπτυξη και να λάβει και πάλι η εταιρία τη θέση που τις αξίζει. Θα συνδράμω με όλες μου τις δυνάμεις όπως έκανα έως σήμερα να δοθεί η άριστη λύση για τους μετόχους και τους εργαζόμενους της εταιρίας. Είναι η τελευταία ευκαιρία για την Creta Farms και θα κάνω ότι περνά από το χέρι μου για να μην πάει χαμένη», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Είχε προηγηθεί το Σάββατο 20 Ιουλίου συνάντηση του Υπουργού με εκπροσώπους των πιστωτριών τραπεζών αλλά και τον ίδιο τον κ. Τάκη Δομαζάκη.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Source link

Ροή Ειδήσεων

Στο ακριτικό Καστελλόριζο και στην ειρηνική Χάλκη, ο Κάλλιστος Διακογεωργίου

Στα μικρά νησιά Καστελλόριζο και Χάλκη με τις ποικίλες ιδιαιτερότητες, στράφηκε η προσοχή του Τμήματος Πολιτισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, υποστηρίζοντας ότι, οι κάτοικοι...

“Τελειώνει του Ποντένσε στη Γουλβς” • Tvkosmos

Θέμα χρόνου φαίνεται πως είναι πλεόν η μεταγραφή του Ντανιέλ Ποντένσε στη Γουλβς, όπως υποστηρίζουν στην Αγγλία. Στο Νησί, μάλιστα, η υπόθεση θεωρείται τελειωμένη και...

Θεραπεία για όλους τους καρκίνους

Ένα νέο είδος ανοσοποιητικού κυττάρου που εξοντώνει σχεδόν όλα τα καρκινικά κύτταρα, ανακαλύφθηκε τυχαία από Βρετανούς επιστήμονες, οι οποίοι -αν και είναι ακόμη νωρίς-...

Τσεκάρει την αγορά για φορ • Tvkosmos

Δεδομένου ότι η Γούλβς έχει βάλει στο στόχαστρό της τον Νέλσον Ολιβέιρα, οι άνθρωποι της ΑΕΚ ελέγχουν τη χειμερινή αγορά για επιθετικό, καθώς σε...