Ολοένα και περισσότερες μαρτυρίες που σκιαγραφούν το προφίλ του Δημήτρη Λιγνάδη ως προς την φερόμενη δράση του όπου τον βαρύνουν με τις κατηγορίες του βιασμού εις βάρος ανηλίκων, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Πρόκειται για μαρτυρία που περιλαμβάνεται στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Ειδικότερα, γνωστός τραγουδιστής που ασχολείται και με την υποκριτική τέχνη πριν από λίγες ημέρες παρουσιάστηκε στην Εισαγγελία και ζήτησε να δώσει κατάθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν ανήκει στα θύματα, αλλά υποστήριξε πως γνωρίζει τον σκηνοθέτη και γι’ αυτό το λόγο ξέρει στοιχεία για την προσωπικότητα του κατηγορούμενου. Ο τραγουδιστής εξετάστηκε ως μάρτυρας και φέρεται να σκιαγράφησε το προφίλ και την έκνομη δράση που αποδίδεται στον κατηγορούμενο.

Η δικογραφία βρίσκεται από το απόγευμα του Σαββάτου στα χέρια της 19ης τακτικής ανακρίτριας, η οποία καλείται να χειριστεί αυτήν την πολύ λεπτή υπόθεση, μιας και αφορά αδικήματα σεξουαλικής βίας σε βάρος ανηλίκων. Δικαστικές πηγές δεν αποκλείουν να υπάρξουν και άλλες καταγγελίες από θύματα, οι οποίες θα ενσωματωθούν στην έρευνα και οι μάρτυρες θα εξεταστούν από την ίδια ανακρίτρια. Όμως σε περίπτωση που κάποιος προβεί σε μήνυση, τότε το περιεχόμενό της θα εξεταστεί αρχικά από την Εισαγγελία και στη συνέχεια εφόσον ασκηθεί δίωξη, θα διαβιβάζεται στην ανακρίτρια.

Συνεργάτης του Λιγνάδη βίασε 22χρονο ηθοποιό

Την ίδια ώρα στο μικροσκόπιο των αρχών είναι και ο βιασμός γνωστού ηθοποιού από μαθητή και συνεργάτη του Δημήτρη Λιγνάδη.

Η μήνυση είχε υποβληθεί πριν από λίγες ημέρες από τον Δημήτρη Άνθη, ο οποίος καταγγέλλει ότι βιάστηκε το 2006 σε ηλικία 22 ετών από συνομήλικό του ηθοποιό. Για τον συγκεκριμένο ηθοποιό, ο οποίος σήμερα είναι 37 ετών, έχουν υπάρξει καταγγελίες ότι βρισκόταν στο περιβάλλον Λιγνάδη όντας μαθητής του και ότι ήταν παρών στο βιασμό που έχει καταγγείλει ότι υπέστη ο Νίκος Σ. από τον σκηνοθέτη.

Η μήνυση αυτή βρίσκεται στα όρια της παραγραφής, καθώς το Μάιο του 2021 συμπληρώνεται η 15ετία. Η προανάκριση έχει ανατεθεί στην Αστυνομία και αναμένεται άμεσα, ίσως και αύριο, η δικογραφία να επιστρέψει στην Εισαγγελία και να δρομολογηθούν εξελίξεις.

Source link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here