Στο Προεδρικό Μέγαρο όπου ορκίστηκαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης μετά τις «διορθωτικές κινήσεις» του Κυριάκου Μητσοτάκη εμφανίστηκε προς μεγάλη έκπληξη των παρευρισκομένων και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, παρότι δεν αναλαμβάνει νέο πόστο.

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους γιατί ήρθε στην ορκωμοσία, ο κ.Γεωργιάδης απάντησε: «Ήρθα για το φίλο μου, το Νίκο Παπαθανάση».

Με τον τρόπο αυτό ο κ. Γεωργιάδης θέλησε εμμέσως να απαντήσει στα σχόλια περί υποβάθμισης του μετά την αναβάθμιση Παπαθανάση, ο οποίος έγινε αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, δηλαδή δεν αναφέρεται στον υπουργό Ανάπτυξης, αλλά απευθείας στον πρωθυπουργό και ο οποίος έχει πάρει τις κρίσιμες αρμοδιότητες για τις ιδιωτικές επενδύσεις.

Ορκίστηκαν με αποστάσεις και αντισηπτικά

Στο μεταξύ, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελαροπούλου και παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ορκίστηκαν σήμερα από τον Επίσκοπο Ωρεών κ. Φιλόθεο, οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί.

Ως αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, ως αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο Νικόλαος Παπαθανάσης, ως υφυπουργός Υγείας, η Ζωή Ράπτη και ως υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο Νικόλαος Ταγαράς.

Αμέσως μετά ορκίστηκε με πολιτικό όρκο ο Παναγιώτης Τσακλόγλου, ως υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Άπαντες οι παρόντες φορούσαν μάσκα και τηρούσαν αποστάσεις, ενώ οι παρευρισκόμενοι ήταν περιορισμένοι σε σχέση με άλλες ορκωμοσίες, καθώς επετράπη μόνο σε πολύ στενούς συγγενείς να παραστούν.

Και καθώς τα νέα μέλη της κυβέρνησης υπέγραφαν με την ίδια πένα, υπήρχε στο τραπέζι αντισηπτικό το οποίο χρησιμοποιούσαν πριν και μετά.

Κανείς, ούτε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν έβγαλε τη μάσκα ούτε για τις καθιερωμένες φωτογραφίες. Μάσκα φορούσε και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος καίτοι δεν ορκιζόταν φυσικά αφού δεν άλλαξε πόστο, θέλησε με την παρουσία να του να διαψεύσει τις πληροφορίες περί υποβάθμισης του με την αναβάθμιση του Νίκου Παπαθανάση σε αναπληρωτή υπουργό με αρμοδιότητα τις ιδιωτικές επενδύσεις.

Source link