Αλγεινή εντύπωση και εύλογα ερωτηματικά όχι μόνο στην κομματική βάση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και σε ολόκληρη την κοινή γνώμη προκαλεί η άνευ προηγουμένου ανεκτικότητα που επιδεικνύει ο κ. Τσίπρας απέναντι στον κ. Πολάκη και σε συμπεριφορές που δεν συνάδουν με ένα προοδευτικό κόμμα εξουσίας.

Ο σημερινός δημοσκοπικός κατήφορος του ΣΥΡΙΖΑ και οι αποστάσεις που τηρεί ένα σεβαστό ποσοστό της κοινής γνώμης απέναντι στην Αξιωματική Αντιπολίτευση σχετίζεται πρωτίστως με την αδυναμία της ηγεσίας της να ξεπεράσει παθογένειες του παρελθόντος και να επιδείξει σοβαρότητα και υπευθυνότητα απέναντι σε μία κοινωνία που βρίσκεται στα όρια της και απαιτεί σχέδιο και λύση στα σύνθετα προβλήματα και όχι ανέξοδες υποσχέσεις και πολιτικό ακτιβισμό για τα μάτια του κόσμου.

Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι τα κρούσματα ακραίων θέσεων στην πλευρά της Κουμουνδούρου που προσβάλλουν την κοινή γνώμη πλήττουν διαρκώς την προσπάθεια της ηγεσίας να ορθώσει πολιτικό ανάστημα και βάζουν τέλος στα μεγαλεπήβολα σχέδια για την δημιουργία της νέας Κεντροαριστεράς.

Παρ’ όλα αυτά ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται αδύναμος να βάλει τάξη στα του οίκου του και είτε δεν μπορεί να συγκρουστεί με το χθες μέσα στο κόμμα του είτε την πραγματικότητα ταυτίζεται με αυτές τις συμπεριφορές.

Η επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ζοφερή και αφενός η πίεση των αριθμών αφετέρου η υψηλή ανθεκτικότητα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη καθιστούν δυσοίωνο το πολιτικό μέλλον του πρώην πρωθυπουργού και περιορίζουν δραστικά τις πιθανότητες επανάκαμψης του ΣΥΡΙΖΑ και ανακατάληψης των αρμών της εξουσίας.

Μέσα σ’ αυτήν την πραγματικότητα η εσωκομματική αντιπολίτευση που διαρκώς οργανώνεται αναμένει στην κατάλληλη στιγμή για να αναλάβει δράση.

Προηγούμενο άρθροΤο Politico εκθειάζει τον Πιερρακάκη -Για το gov.gr και τους εμβολιασμούςΕπόμενο άρθρο#Μωραιτης: Ρατσιστικό κρεσέντο αθλιότητας από τον αγαπημένο στιχουργό του Αλέξη Τσίπρα

Source link