Αρχική Πολιτική Για πρώτη φορά η ΕΕ είναι διατεθειμένη να πάρει μέτρα κατά της...

Για πρώτη φορά η ΕΕ είναι διατεθειμένη να πάρει μέτρα κατά της Τουρκίας


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Πρόδρομος Προδρόμου ανέφερε στο ΘΕΜΑ 104,6 ότι «είμαστε στο μέσον μιας συνεχιζόμενης και εντεινόμενης προκλητικότητας από την Τουρκία»

«Είμαστε στο μέσο μίας συνεχιζόμενης και εντεινόμενης προκλητικότητας από την πλευρά της Τουρκίας και παραβάσεων των κυριαρχικών δικαιωμάτων της ΑΟΖ της Κύπρου. Ίσως αυτό που συνέβη με το Γιαβούζ να συνέτεινε στο να πάρουν την απόφαση οι εταίροι μας. Είναι η πρώτη φορά που έχουμε τέτοια απόφαση από τους 28 για να ληφθούν μέτρα», δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 και στην εκπομπή social- ίστες με τον Νικήτα Κορωνάκη και τη Μαρία Κατσή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας Πρόδρομος Προδρόμου.

«Αυτές οι ενέργειες (σ.σ. της Τουρκίας) βοήθησαν ώστε να έχουμε αυτήν την αποφασιστική στάση των Ευρωπαίων εταίρων μας. Είναι η πρώτη φορά που η αλληλεγγύη παίρνει σάρκα και οστά και η Ευρώπη είναι διατεθειμένη να πάρει μέτρα ενάντια στην Τουρκία», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν με το Γιαβούζ θα τεθούν σε εφαρμογή οι κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας, ο κ. Προδρόμου απάντησε: «Ενδεχομένως. Το ευρωπαϊκό συμβούλιο θα πρέπει να λάβει αποφάσεις και ο πρόεδρος μας ως μέλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα επαναφέρει το θέμα εάν χρειαστεί. Το σημαντικό είναι ότι πλέον η διαδικασία έχει ενεργοποιηθεί. Μένει να δούμε πως θα συμπεριφερθεί η Τουρκία και ανάλογες θα είναι οι εξελίξεις».

Για το άνοιγμα της Αμμοχώστου, ο κ. Προδρόμου τόνισε ότι «είναι μία κατάφωρη πρόκληση, ήρθε σε αντιπερισπασμό των προσπαθειών που γίνονταν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Αυτή η πρόθεση που έχουν δηλώσει έρχεται σε κατάφωρη αντίφαση με συγκεκριμένο ειδικό ψήφισμα των Ηνωμένων Εθνών. Όλα αυτά είναι σε πλήρη αντίθεση με την πρόταση που έχει κάνει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Είναι ένα από τα συνηθισμένα που κάνει η τουρκική πλευρά, είναι ανησυχητικό και επιδεινώνει το σκηνικό».

Source link

Ροή Ειδήσεων

Σοκ στον ΟΦΗ με Ναμπί, μένει ενάμισι μήνα εκτός • Tvkosmos

Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι στον ΟΦΗ, με τον Αντίλ Ναμπί να έχει υποστεί θλάση στον οπίσθιο μηριαίο και να επιστρέφει στην… καλύτερη στο τέλος του...

Το μήνυμα της Γεννηματά για τη νέα πρωθυπουργό της Φινλανδίας

Την ανάληψη της πρωθυπουργίας της Φινλανδίας από την...

«Θα κερδίσουμε τον Ερυθρό Αστέρα» • Tvkosmos

Την πίστη του ότι ο Ολυμπιακός θα κερδίσει τον Ερυθρό Αστέρα την Τετάρτη στο Καραϊσκάκη και θα συνεχίσει στην Ευρώπη, διατράνωσε ο Γιώργος Μασούρας Σχετικές...

Η συγκινητική στιγμή με τον Δημητριάδη και τον γιο του

Mε κάθε λεπτομέρεια του 13ου Συνεδρίου της Νέας...

Κοβάσεβιτς: «Φαβορί ο Ολυμπιακός»

Διαβάστε στην Άποψη: «Ο Μαρινάκης έχει δώσει κύρος στην ομάδα του Πειραιά» Η ανάρτηση - Κοβάσεβιτς: «Φαβορί ο Ολυμπιακός» - δημοσιεύτηκε στο iapopsi.gr Source link