Αρχική Πολιτική Για δύο λόγους το ταξίδι της Κεραμέως στη Νέα Υόρκη • Tvkosmos

Για δύο λόγους το ταξίδι της Κεραμέως στη Νέα Υόρκη • Tvkosmos

Με διπλό σκοπό μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Σχετικές Ειδήσεις

 Από τη μία, θα συμμετάσχει, κατόπιν πρόσκλησης του ειδικού απεσταλμένου του γγ του ΟΗΕ για την Παγκόσμια Σύνοδο της Δράσης για το Κλίμα 2019, ως ομιλήτρια στο προσυνέδριο του ΟΗΕ με θέμα το ρόλο της εκπαίδευσης στην προστασία των μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς από την κλιματική αλλαγή.

  Από την άλλη, θα έχει σειρά επαφών, στο πλαίσιο μίας «καμπάνιας εξωστρέφειας», όπως τη χαρακτηρίζει το υπουργείο, με στόχο τις διεθνείς συνεργασίες στον τομέα της εκπαίδευσης.

   Συγκεκριμένα, όπως ενημέρωσε το υπουργείο, η κ. Κεραμέως έχει προγραμματισμένες συναντήσεις με την αρμόδια για θέματα εκπαίδευσης και πολιτισμού των ΗΠΑ, Marie Royce, τον πρόεδρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Εκπαίδευσης, Allan Goodman, τον πρόεδρο της AFS Intercultural Programs, Daniel Obst, την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Αμερικής, τον Επικεφαλής του Προγράμματος Ελληνικών Σπουδών του Columbia University, Ιωάννη Μυλωνόπουλο, καθώς επίσης και τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρο.

   Ακόμη, η υπουργός θα επισκεφθεί το σχολείο Αγίου Δημητρίου Αστόριας και το γενικό προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη.

   Επίσης, έχει οργανωθεί από το Γραφείο Δημόσιας Διπλωματίας Νέας Υόρκης ενημερωτική συζήτηση με θέμα «Η Ελλάδα, κέντρο εκπαίδευσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη», όπου έχουν προσκληθεί οι Έλληνες ανταποκριτές στον ΟΗΕ (από Ν. Υόρκη και Ουάσιγκτον), μέλη της δημοσιογραφικής αποστολής από Ελλάδα που θα βρίσκονται ήδη στη Νέα Υόρκη, καθώς και ελληνοαμερικανικά ΜΜΕ Ν. Υόρκης (ομογενειακά- έντυπα και ηλεκτρονικά).

   Την Τρίτη, η υπουργός θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στη 2η Ευρωπαϊκή Σύνοδο Υπουργών Παιδείας για την Εκπαίδευση.

Source link

Ροή Ειδήσεων

Η «συναίνεση» και τα… σκουπίδια!

Θανάσης Κ. Θα σας γράψω σήμερα κάτι που πολλοί το σκέπτονται, το συζητάνε χαμηλόφωνα μεταξύ τους, αλλά δεν...

«Η νέα Τούμπα θα έχει 40.000 θέσεις» • Tvkosmos

Το θέμα της «Νέας Τούμπας» απασχολεί τους φίλους του ΠΑΟΚ δεδομένου πως υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον γύρω από το μεγαλόπνοο σχέδιο του συλλόγου για το...

Τραμπ:«Δεν υποσχεθήκαμε στους Κούρδους ότι θα τους προστατεύουμε 400 χρόνια»

Τέλος δεν έχουν οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις του Προέδρου...

Ήττα στο διπλό για τον Τσιτσιπά στην Βασιλεία • Tvkosmos

Εκτός του διπλού του τουρνουά τένις της Βασιλείας έμεινε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Έλληνας πρωταθλητής μαζί με τον μόνιμο συμπαίκτη του, τον Ολλανδό Γούεσλι...

Σκευωρία Novartis: Ποιους μάρτυρες θα κληθούν στην Προανακριτική

Τους πρώτους μάρτυρες που θα κληθούν να καταθέσουν...