Γράφει ο Αθανάσιος Καμηλάρης

Βλέπω την μόνιμη συνήγορο των τρομοκρατών και μπαχαλάκηδων ότι έχει πάρει σβάρνα τα κανάλια και μας ρίχνει στο κεφάλι τον μισό ποινικό κώδικα.
Εγώ που δεν καταλαβαίνω πολύ τα νομικά, έχω μερικές απορίες.
Διαβάζοντας τον νόμο 4670/2020 βλέπω ότι πράγματι η Ν.Δ. ψήφισε άρθρο που προβλέπει ότι όποιος φεύγει από αγροτικές φυλακές επιστρέφει στην φυλακή που ήταν πρίν πάει στις αγροτικές.

Στην περίπτωση του πολυδολοφόνου αυτές είναι οι φυλακές Κορυδαλλού.
Από την εποχή όμως του Συριζα είχε αποφασιστεί ότι οι φυλακές Κορυδαλλού δεν θα δέχονται πλέον κατάδικους με ποινές κάθειρξης αλλά μόνο υπόδικους και κατάδικους πλημμελημάτων.
Αυτό ισχύει και με τον νέο νόμο και όσοι κατάδικοι παραμένουν ακόμη, έχει δρομολογηθεί η μετακίνησή τους.
Εν τω μεταξύ έχει ψηφιστεί η επαναλειτουργία των φυλακών υψίστης ασφαλείς τύπου Γ που είχαν καταργηθεί επί Συριζα.

Ας δεχτώ την άποψη της συνηγόρου ότι αυτή είναι φωτογραφική διάταξη για τον πολυδολοφόνο.
Ο σωφρονιστικός κώδικας όμως που ίσχυε από την εποχή του Συριζα και ισχύει ακόμη, λέει ότι υπεύθυνοι για τον καθορισμό της φυλακής που θα πάει ένας κρατούμενος είναι η Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών και το Συμβούλιο καταστήματος κράτησης.
Σύμφωνα λοιπόν με τον σωσφρονιστικό κώδικα στο άρθρο 8 παρ.4γ αναφέρεται ότι το συμβούλιο καταστήματος κράτησης : ” καθορίζει ειδικά κριτήρια διάκρισης και διαχωρισμού των κρατουμένων και αποφασίζει για την οριστική τοποθέτηση των κρατουμένων σε συγκεκριμένο τμήμα και χώρο του καταστήματος ή προτείνει στην ΚΕΜ τη μεταγωγή τους σε άλλο, καταλληλότερο κατάστημα κράτησης, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στα άρθρα 11-15 και 22 του παρόντος.”

Ρωτάω λοιπόν, εάν έφερναν τον πολυδολοφόνο για μιά-δυό ημέρες στο Κορυδαλλό και αποφάσιζε μετά το συμβούλιο για την μεταγωγή του στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στον Δομοκό, τί θα είχε να πεί η συνήγορος?
Την ενόχλησε το ότι αντί να στηθεί ένα παιχνίδι που θα ξεφτίλιζε τους Θεσμούς,εφαρμόστηκε εξ αρχής και επακριβώς ο νέος νόμος?
Ή αφού εξασφάλισαν την υποστήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ξεκίνησαν την απεργία πείνας και την επαναστατική γυμναστική για να μετρήσουν τους υποστηρικτές τους?
Εκείνο που βλέπω είναι ότι σταδιακά πολλοί που τους υποστήριζαν αρχίζουν να κρατάνε αποστάσεις και οι σιωπηρή πλειοψηφία αρχίζει σιγά-σιγά να παίρνει δημόσια θέση.
Εκείνοι που εξακολουθούν να τους στηρίζουν είναι οι “γνωστοί-άγνωστοι” που δυστυχώς χαϊδεύονται από τον Συριζα.
Η επιλογή του Συριζα να βάλει την νεολαία του πίσω από το πανώ “ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ” και οι δηλώσεις του Δρίτσα και άλλων κοινοβουλετικών στελεχών του,δεν αφήνει καμιά αμφιβολία για αυτό.