Αιχμές τόσο κατά της Κυβέρνησης, όσο και κατά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στη Βουλή για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

«Παρακολουθήσαμε τα αποτελέσματα αυτού του δικομματισμού και στο θέμα της εκπαίδευσης, μία συζήτηση που δεν οδηγεί πουθενά που δεν λύνει προβλήματα που δεν μπαίνει στην ουσία των θεμάτων», τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

«Από τη μία πλευρά ακούσαμε τον Πρωθυπουργό να περιγράφει όλα όσα δεν κάνει αυτό το νομοσχέδιο και από την άλλη μεριά τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με έναν άκρατο λαϊκισμό να εκμεταλλεύεται ακόμα και τα όνειρα των νέων ανθρώπων», ανέφερε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

«Οφείλουμε λοιπόν να σκύψουμε με σοβαρότητα με σύνεση με συνεννόηση όλες οι πολιτικές δυνάμεις για να δούμε τα προβλήματα και να δώσουμε επιτέλους λύσεις που δεν δίνονται μέσα από αυτό το σχέδιο νόμου της Κυβέρνησης», πρόσθεσε η Φώφη Γεννηματά.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ξεκίνησε την ομιλία της επισημαίνοντας και άλλα προβλήματα που απασχολούν τη χώρα, όπως η πανδημία, λέγοντας ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το τέταρτο κύμα και μία απειλή οικονομική, κοινωνική και οικονομική παρά τις εκκλήσεις για τις προειδοποιήσεις του Κινήματος Αλλαγής.

Επίσης, υπογράμμισε ότι δεν θα πρέπει να επαναληφθεί η περσινή χαλάρωση, αλλά να υπάρξει επιτέλους ένα σχέδιο και να εφαρμοστεί αποτελεσματικά και η επιτάχυνση των εμβολιασμών.

«Τη μία μέρα ένας υπουργός απειλεί και ανακοινώνει μέτρα της κυβέρνησης ενώ θα έπρεπε να φροντίζουν να απαντήσουν στο προβληματισμό και τα ερωτηματικά όσον προβληματίζονται για το εμβόλιο κάτι που θα έπρεπε να έχουν κάνει εδώ και πάρα πολλούς μήνες», είπε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

«Η Παιδεία είναι Εθνική Υπόθεση, όπως τόνισε και όσον αφορά το νομοσχέδιο για την Παιδεία, μίλησε για υποβάθμιση των Πανεπιστημίων και υποβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης. Οι μαθητές χρειάζονται ίση μεταχείριση και σωστή ενημέρωση και είναι μεγάλο στοίχημα για να αφεθεί στα χέρια της συντηρητικής παράταξης», συμπλήρωσε η Φώφη Γεννηματά.

«Γνωρίζουμε ότι το Υπουργείο Παιδείας επιχειρεί για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση η διαδικασία αξιολόγησης των εκπαιδευτικών», είπε ακόμα η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

«Ψηφίζουμε ‘Όχι’ επί της αρχής διότι έχουμε διαφορετική αντίληψη για την ποιότητα της εκπαίδευσης. Στη σύγχρονη εποχή, παιδεία σημαίνει αξιολόγηση προγραμμάτων, δομών, στελεχών, σημαίνει καλλιέργεια και διαμόρφωση κουλτούρας αξιολόγησης με στόχο τη βελτίωση της λειτουργίας του σχολείου», ανέφερε η Φώφη Γεννηματά.

Το ΚΙΝΑΛ ξεκαθαρίζει ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στους εμβολιασμούς των εκπαιδευτικών και να συμπεριληφθούν και όλοι οι εργαζόμενοι στην εκπαίδευση των σχολείων.

«Δεν μπορούμε να στηριζόμαστε μόνο στην ατομική ευθύνη του κάθε μαθητή και της οικογένειάς του», επεσήμανε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Στη συνέχεια, είπε πως υπάρχει μαθησιακό έλλειμμα για μία ολόκληρη γενιά και κενά σε αίθουσες και προσωπικό, τα οποία δεν είχαν προβλεφθεί.

Source link