Αρχική Πολιτική «Φωτιά» στο μέλλον της χώρας βάζει ο Τσίπρας

«Φωτιά» στο μέλλον της χώρας βάζει ο Τσίπρας

«Καμένη γη» και …συντρίμμια αφήνει πίσω του, ως πολιτική κληρονομιά στην επόμενη κυβέρνηση, που πιθανότατα θα είναι η Νέα Δημοκρατία, ο Αλέξης Τσίπρας, λίγο πριν εγκαταλείψει οριστικά την εξουσία την οποία κέρδισε, με ατέλειωτα ψέματα.

Τις τελευταίες ημέρες έχει επιδοθεί σε ένα όργιο ρουσφετολογικών προσλήψεων, που δεν έχει προηγούμενο στην πολιτική ιστορία του τόπου.

Είναι τόσες πολλές και προκλητικές οι τροπολογίες για «ημέτερους», που ανάγκασαν ακόμη και τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλο, να μην τις κάνει δεκτές.

Η Κυβέρνηση, η οποία μετά τη συντριβή στις ευρωεκλογές βλέπει να έρχεται βαριά ήττα και στις εθνικές εκλογές, κάνει ό, τι μπορεί προκειμένου να τακτοποιήσει «φίλους και γνωστούς» στο παρά πέντε της διάλυσης της Βουλής.

Το όργιο ρουσφετολογικών τακτοποιήσεων που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, μετρά δεκάδες προσλήψεις και μετατάξεις από άλλες υπηρεσίες του δημοσίου προς το ασφαλές και προνομιακό καταφύγιο της Βουλής.

Το χειρότερο όλων – που δείχνει την τεράστια ανευθυνότητα του απερχόμενου πρωθυπουργού- είναι ότι με τις αλόγιστες προεκλογικές παροχές, ναρκοθετεί για άλλη μια φορά την ασθμαίνουσα ελληνική οικονομία, αφήνοντας ανοικτό πεδίο για νέα σκληρά μέτρα λιτότητας.

«Αλλά μάλλον αυτά δεν αφορούν τον Αλέξη Τσίπρα», σχολίαζε στέλεχος της αντιπολίτευσης, «αφού γνωρίζει ότι άλλος θα κληθεί να κάνει τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, από την 7η Ιουλίου και μετά».

Η έκθεση της Κομισιόν έρχεται να επιβεβαιώσει όλα όσα επισήμαιναν τις τελευταίες εβδομάδες ανεξάρτητοι αναλυτές, όπως ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και το ΙΟΒΕ, για το κόστος των προεκλογικών παροχών Τσίπρα.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη έκθεση οι προεκλογικές παροχές του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα θα κοστίσουν πάνω από 1% του ΑΕΠ, δηλαδή περισσότερο από 1,9 δισεκατομμύρια ευρώ, μόνο για το 2019.

Αυτό το ποσόν πιθανότατα θα κληθούν να πληρώσουν οι Έλληνες φορολογούμενοι, ως τελευταίο τίμημα στην πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς στην Ελλάδα.

Όλα αυτά δείχνουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται σε αποδρομή. Ένα μήνα πριν από τις Εκλογές δείχνει να μην έχει καταλάβει το μήνυμα που του έστειλε ο λαός στις κάλπες της 26ης Μαΐου και ψάχνει για «Ιφιγένειες» να «θυσιάσει» προκειμένου να καθαγιαστεί ο ίδιος και να πάει στις εκλογές του Ιουλίου ως …αθώα περιστερά για την «αφαίμαξη» της μεσαίας τάξης και γενικότερα για τα δεινά του κόσμου.

Ελλείψει ενός ρεαλιστικού αφηγήματος επιμένει στις μαυρογιαλούρικες τακτικές των προεκλογικών παροχών, αποκαλύπτοντας ότι αγνοεί μια βασική αξία, ότι η ψήφος, η αξιοπρέπεια και η περηφάνια του Ελληνικού λαού δεν εξαγοράζονται με ανήθικες παροχές της τελευταίας στιγμής.

Ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να κερδίσει πολύτιμο πολιτικό χρόνο συγκάλεσε τα όργανα του κόμματος για να γίνει υποτίθεται η αποτίμηση του αποτελέσματος.

Επί της ουσίας, όμως, προσπάθησε να «μετρήσει» τις προθέσεις των εσωκομματικών αντιπάλων του, όσον αφορά το δικό του μέλλον και παράλληλα να μετριάσει – αν μπορεί – τη θύελλα των αντιδράσεων, κυρίως από την ισχυρή αριστερή συνιστώσα του, την «Κίνηση των 53», επικεφαλής της οποίας είναι ο υπουργός Οικονομίας, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Προς αυτή την κατεύθυνση έκανε δυο κινήσεις, ισχνής σημασίας.

Πρώτον, άλλαξε το επικοινωνιακό επιτελείο του, στέλνοντας …σπίτι του τον Χριστόφορο Βερναρδάκη και αποσύροντας από το προσκήνιο τον Πολάκη, ο οποίος έχει μετατραπεί δε αποδιοπομπαίο τράγο για τους περισσοτέρους «συντρόφους» του, οι οποίοι ανέχονταν όλο αυτό το διάστημα τις χυδαίες επιθέσεις του, λόγω του ότι ήταν κολλητός του πρωθυπουργού.

Δεύτερον, διαβεβαίωσε την αριστερά συνιστώσα ότι μέχρι τις Εθνικές Εκλογές δεν πρόκειται, να προχωρήσει το σχέδιο του, περί μετεξέλιξης του ΣΥΡΙΖΑ σε Προοδευτική Συμμαχία. Αν και τα ξεχασμένα πολιτικά «ρετάλια» που μάζεψε από το …πουθενά θα συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Επί της ουσίας στην προκειμένη περίπτωση ο «κουρασμένος» πρωθυπουργός έδωσε «γη και ύδωρ» για να μην τον ανατρέψουν τώρα, πριν δώσει την μάχη των Εθνικών Εκλογών, ως ύστατη ευκαιρία.

Η πραγματικότητα, όμως δεν αλλάζει, με αναιμικούς τακτικισμούς. Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα θυμίζει ένα «καζάνι που βράζει» και είναι έτοιμο να εκραγεί ανά πάσα στιγμή, με ολέθρια αποτελέσματα, τόσο για τον πρωθυπουργό, όσο και για το κόμμα του.

Πρωθυπουργός υπό επιτροπεία, ΣΥΡΙΖΑ υπό κατάρρευση

Αν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις των ειδικών αναλυτών και η Νέα Δημοκρατία αυξήσει περαιτέρω τα ποσοστά της, έχοντας τον αέρα του νικητή των εκλογών, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει να καταποντιστεί ακόμη περισσότερο και να πέσει κάτω από το ψυχολογικό όριο του 20% και σταδιακά η πρώτη αριστερή κυβέρνηση της χώρας να είναι και η τελευταία.

Μετα τη βαριά ήττα των ευρωεκλογών, που ο πρωθυπουργός απέδωσε στην αποχή και το πρωτοφανές επιχείρημα ότι οι πολίτες δεν κατάλαβαν το …γενναιόδωρο πρόγραμμα του, ο Αλέξης Τσίπρας, έχει τεθεί υπό επιτροπεία.

Η ψυχολογία του είναι στο «ναδίρ» και αυτό φάνηκε σε όλους, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του, στην αγαπημένη του κρατική τηλεόραση στην οποία νιώθει ασφαλής.

Ο πρωθυπουργός, ο πάλαι ποτέ πανίσχυρος ανήρ του ΣΥΡΙΖΑ, έχει μετατραπεί σε «ξεδοντιασμένο» και ανήμπορο να αντιδράσει «λύκο». Επιζητεί εναγωνίως την επιβίωση του, αλλά γνωρίζει ότι μόνο με …θαύμα μπορεί να γίνει αυτό.

Για να μην «εκπαραθυρωθεί», θα πρέπει να συγκρατήσει τα ποσοστά του σε αξιοπρεπή πολιτικά επίπεδα, το ΚΙΝΑΛ να μην αυξήσει τα ποσοστά του και

κυρίως να μη σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης γιατί σε αυτή την περίπτωση ο Αλέξης Τσίπρας θα έρθει αντιμέτωπος με το …χάος, που τόσο πολύ αγαπά.

Το να μη καταρρεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη περισσότερο στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου είναι ένα εγχείρημα εξαιρετικά δύσκολο, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Φώφη Γεννηματά έδειξαν τις άγριες διαθέσεις τους, από νωρίς.

Προετοιμάζονται και οι δυο με συγκεκριμένες στρατηγικές και κινήσεις να «λεηλατήσουν» το χώρο του, θεωρώντας ότι οι συνθήκες είναι ευνοϊκές. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπό κατάρρευση και αυτό το γνωρίζουν άπαντες.

*Δημοσιεύτηκε στο «Καρφί» του Σαββατοκύριακου

Source link

Ροή Ειδήσεων

Καταπέλτης ο Ζαχαρής κατά Τουλουπάκη

Με πόρισμα-φωτιά ο εισαγγελέας ΑΠ Ευάγγελος Ζαχαρής παραγγέλλει την άσκηση δίωξης εις βάρος της εισαγγελέως Διαφθοράς για κατάχρηση εξουσίας Από A. A. 18:14 - 10/07/2020 Τελευταία...

Νέα έκτακτα μέτρα στα σύνορα με Βουλγαρία

Σε νέα έκτακτα μέτρα προχώρησε η ελληνική κυβέρνηση με σκοπό να αντιμετωπίσει τη συρροή κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού από την πύλη εισόδου του Προμαχώνα,...

Μεγάλα ματς στο δρόμο για τον τελικό • Tvkosmos

Δύο μεγάλα ντέρμπι στα προημιτελικά του Champions League «έβγαλε» η κληρωτίδα της UEFA. Μπαρτσελόνα και Μπάγερν, εφόσον ξεπεράσουν τα εμπόδια της Νάπολι και της...

Φωτιά στην περιοχή Περαχώρα στο Λουτράκι Κορινθίας

Μεγάλη προσπάθεια για την κατάσβεση της φωτιάς από ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Σε εξέλιξη είναι φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Περαχώρα στο Λουτράκι Κορινθίας. Σύμφωνα...