Στα γένια των λίγων ημερών του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά την έκτακτη επίσκεψή του στις πυρκαγιές της Εύβοιας, επικεντρώνεται η κριτική στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αφού η κυβέρνηση πέρασε με επιτυχία τις εξετάσεις στο συγκεκριμένο θέμα και δεν υπάρχει περιθώριο αντιπολίτευσης.

Ο άριστος συντονισμός των υπηρεσιών και φορέων, αλλά και τα άμεσα αντανακλαστικά του υπουργού Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, καθώς και των εμπλεκομένων φορέων της περιοχής, απέτρεψαν τα χειρότερα στην Εύβοια, όπου κάηκαν πολλές χιλιάδες στρέμματα από τη θηριώδη πυρκαγιά που έπληξε το νησί.

Κατά γενική ομολογία, η κυβέρνηση κατόρθωσε να περιορίσει την καταστροφή και να επιδείξει την απαραίτητη ψυχραιμία και αποτελεσματικότητα, με συνέπεια τα κόμματα της αντιπολίτευσης να μην ασκήσουν κριτική, ούτε να ανεβάσουν τους τόνους στο θέμα της Εύβοιας.

Όμως στον Σύριζα που κάτι πρέπει να βρουν και να πουν στέκονται στον αξύριστο Πρωθυπουργό που επισκέφθηκε το Συντονιστικό.

Είναι χαρακτηριστική η ατάκα του Σωκράτη Φάμελλου που, σε ανακοίνωσή του, περιγράφει τι κατάφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στον τομέα της δασοπυρόσβεσης και κάνει λόγο για τα “μούσια της κυβέρνησης”.

Είναι ακριβώς το πνεύμα που μεταφέρεται στο σχετικό ημερήσιο ενημερωτικό της Κουμουνδούρου προς βουλευτές και στελέχη του Σύριζα για κοινή εκφορά και επιχειρηματολογία του γραπτού και προφορικού τους λόγου!