Αρχική Αθλητικά Εξονυχιστικό έλεγχο υποσχέθηκε ο Λευτέρης Αυγενάκης για τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες

Εξονυχιστικό έλεγχο υποσχέθηκε ο Λευτέρης Αυγενάκης για τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες

Η διοργάνωση που ο προϋπολογισμός της εκτινάχθηκε άνευ λόγου και αιτίας, είναι δεδομένο ότι θα έχει πολύ ψωμί για τον Εισαγγελέα που θα παρέμβει

Εξονυχιστικό έλεγχο υποσχέθηκε ο Λευτέρης Αυγενάκης για τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες

Εξονυχιστικό έλεγχο για κάθε ευρώ που δαπανήθηκε, για κάθε σύμβαση που υπογράφηκε ή άργησε να ετοιμαστεί, για κάθε «υπερτιμολόγηση» ή αργομισθία, για κάθε καθυστέρηση που έθεσε σε κίνδυνο τους αγώνες και θα εξέθετε ανεπανόρθωτα τη χώρα μας, στους περίφημους… Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες, υποσχέθηκε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Οι καταγγελίες που έχουν γίνει εξάλλου είναι ανατριχιαστικές και η κυβέρνηση είναι επιβεβλημένο να μην κλείσει τα μάτια.

Οι Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες θα γίνουν στην Πάτρα από 25 Αυγούστου – 1 Σεπτεμβρίου. Ο λόγος είναι γνωστός, καθώς κάποιος σκόπευε να πολιτευτεί στην Αχαϊα κι έψαχνε να στηρίξει οικονομικά την περιοχή και να βολέψει κόσμο, για να εξασφαλίσει την ψήφο του.

Η νέα κυβέρνηση παρέλαβε το… ώριμο φρούτο, επιχείρησε να μπαλώσει την κατάσταση, ώστε τουλάχιστον να μην εκτεθεί η χώρα, αλλά είναι άγνωστο σε ποιον βαθμό μπορεί να τα καταφέρει.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης είπε ότι η Ελλάδα ξαναμπαίνει στον ευρωπαϊκό και παγκόσμιο χάρτη ως οικοδέσποινα μεγάλου μεγέθους διοργανώσεων

«Οι ΙΙ Παράκτιοι Μεσογειακοί αγώνες είναι γεγονός. Από τις 25 και μέχρι τις 31 Αυγούστου η Πάτρα, η Αχαΐα, το Αγρίνιο, η Δυτική Ελλάδα,  γίνεται το αθλητικό κέντρο της Μεσογείου:  Στην άμμο και στο νερό συναγωνίζονται, ανταγωνίζονται και συνενώνονται 26 διαφορετικές χώρες. Ενώνονται κουλτούρες και πολιτισμοί περισσοτέρων από 700 αθλητών και άλλων τόσων προπονητών, συνοδών, στελεχών των αποστολών, κριτών και διαιτητών, των περίπου 1.200 εθελοντών αλλά και των δεκάδων χιλιάδων θεατών. Σε δύο πόλεις (Πάτρα, Αγρίνιο), σε τέσσερις μεγάλες εγκαταστάσεις, σε 10 διαφορετικούς αθλητικούς χώρους, σε 11 αθλήματα άμμου, θάλασσας και πισίνας, οι ΙΙ Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες προσδοκούμε να γράψουν ιστορία σε επίπεδο αγωνιστικών επιτυχιών αλλά και σε επίπεδο διοργάνωσης.

Οι ΙΙ Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες αποτελούν στοίχημα και η επιτυχία τους, παρά τα τόσα προβλήματα που «κληρονομήσαμε» είναι και θα είναι γεγονός. Με τη στήριξη και την άοκνη προσπάθεια της Οργανωτικής Επιτροπής και όλων των εμπλεκομένων στους Αγώνες, κόντρα στον αδυσώπητο χρόνο, την προσεχή Κυριακή δίδεται η έναρξη στο εγχείρημα, που με εμπιστοσύνη ανέθεσε στη χώρα μας η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων. Και τους ευχαριστούμε.

Μια εμπιστοσύνη που μπορεί να κινδύνευσε στην πορεία, αλλά τελικά είμαστε βέβαιοι ότι θα σκορπίσει χαμόγελα στα πρόσωπα όλων, όταν με το καλό θα φτάσει η ώρα της τελετής λήξης. Κι αφού λάμψει για άλλη μια φορά το Ολυμπιακό Ιδεώδες του ευ αγωνίζεσθαι, θα έρθει και η ώρα του αναγκαίου και απαραίτητου απολογισμού. Η επιτυχία των αγώνων θα ολοκληρωθεί με τον εξονυχιστικό έλεγχο για κάθε ευρώ που δαπανήθηκε, για κάθε σύμβαση που υπογράφηκε ή άργησε να ετοιμαστεί, για κάθε «υπερτιμολόγηση» ή αργομισθία, για κάθε καθυστέρηση που έθεσε σε κίνδυνο τους αγώνες και θα εξέθετε ανεπανόρθωτα τη χώρα μας.

Τώρα όμως προηγείται η διοργάνωση. Γι’ αυτό και συγχαίρω δημόσια την Οργανωτική Επιτροπή που ανέλαβε να φέρει εις πέρας το δύσκολο αυτό εγχείρημα και που ενώ δεν είχε υπογραφεί το σχετικό ΦΕΚ, το οποίο τους ανέθετε τα καθήκοντά τους, εργάστηκαν και συνεχίζουν να εργάζονται αμισθί, με αμείωτο ρυθμό, όλοι τους.  Διότι πιστεύουν σε αυτή τη διοργάνωση. Διότι όλοι, στελέχη, εθελοντές, παράγοντες υπηρετούν την ιδέα του εθελοντισμού και του αθλητισμού. Και τους ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας. Θέλω να βεβαιώσω κάθε πολίτη ότι η συμμετοχή του στην αθλητική γιορτή θα συμβάλει καθοριστικά στην επιτυχία της, ενώ η κάθε λογής στήριξη των τοπικών φορέων θεωρώ πως είναι εκ των ων ουκ άνευ. Οι ΙΙ Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες μας αφορούν όλους. Δεν περισσεύει κανένας.

Η κυβέρνηση μας, αλλά και ο ίδιος, ως αρμόδιος για τον Αθλητισμό, θα βρεθούμε στους Αγώνες όλες τις ημέρες, να τους παρακολουθήσουμε, να τους χαρούμε και να αντιμετωπίσουμε, αν και  νομίζω  πως δεν θα χρειαστεί, ό,τι προβλήματα κι αν παρουσιαστούν. Το βαθύτερο μήνυμα των αγώνων μέσα από τα όσα προέκυψαν μέχρι να φθάσουμε εδώ σήμερα είναι ότι είμαστε περήφανοι για τη χώρα μας και ότι ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε, αφήνοντας πίσω την Ελλάδα του χθες με όσα αυτή σήμαινε και προχωρώντας με ελπίδα και αισιοδοξία στην Ελλάδα του αύριο», είπε ο Υφυπουργός Αθλητισμού.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΔΕΜΑ, Ιάκωβος Φιλιππούσης, χαρακτήρισε ευτυχή συγκυρία για την Επιτροπή την επιστροφή των Αγώνων στην Ελλάδα μετά από 28 χρόνια. «Για τη Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων είναι ευτυχής συγκυρία ότι οι Αγώνες επιστρέφουν στην Ελλάδα μετά από 28 χρόνια, γιατί η Ελλάδα είναι ένα ιστορικό και ιδρυτικό μέλος της ΔΕΜΑ. Επίσης είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι η Ελλάδα επιστρέφει στον διεθνή χάρτη των χωρών που μπορούν να διοργανώσουν μεγάλους διηπειρωτικούς αγώνες και είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχιστεί η παράδοση να διοργανώνει η χώρα μας εξαιρετικούς αγώνες.

Οι Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες έχουν καταρρίψει κάθε ρεκόρ συμμετοχών. Έχουμε ρεκόρ στη συμμετοχή αθλητών, κριτών και επισκεπτών, αλλά το πιο σημαντικό για μας είναι ότι συμμετέχουν και οι 26 χώρες της Μεσογείου. Οι αγώνες θα μεταδοθούν από πολλά ξένα τηλεοπτικά δίκτυα σε συνεργασία με την κρατική τηλεόραση, αλλά το πλήρες πρόγραμμα θα μεταδοθεί και από το Olympic Channel γεγονός που λόγω της απήχησης που έχουν τα νέα ψηφιακά μέσα, θα προωθήσει τόσο τους Αγώνες αλλά και την ίδια την πόλη.

Η Οργανωτική Επιτροπή έχει κάνει άλματα προόδου τον τελευταίο καιρό για να είναι όλα έτοιμα την ημέρα έναρξης και με πολύ πιεστικά χρονικά περιθώρια και με πολύ στενά δεδομένα για να αλλάξουν εκείνα που παρέλαβαν και να βελτιώσουν ορισμένα πράγματα, ώστε όλα να είναι έτοιμα. Η πόλη οργανώνεται και στολίζεται, το ίδιο και οι αθλητικοί χώροι και την Παρασκευή θα έχουμε πλήρη εικόνα για τους Αγώνες.

Είναι πάρα πολύ σημαντικό επειδή η χώρα μας έχει αθλητική και ολυμπιακή κουλτούρα, οι εξέδρες να είναι γεμάτες, η πόλη να στηρίξει τους αγώνες και να δούμε τους πρωταγωνιστές των αγώνων, τους αθλητές. Θα είναι περίπου 1000 σε 11 αθλήματα, ενώ θα υπάρχει και ένα άθλημα επίδειξης το Aqua Walking. Όλα αυτά τα πράγματα δεν γίνονται εύκολα, χρειάζεται πάρα πολλή δουλειά. Τα αθλήματα της παραλίας είναι ένα καινούργιο πρότζεκτ αγώνων και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πριν από λίγες ημέρες το Σαν Ντιέγκο δεν κατάφερε να διοργανώσει και παραιτήθηκε από τους Παγκόσμιους Παράκτιους Αγώνες και για όλους που γνωρίζουν αθλητισμό, το να μην γίνονται αγώνες στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι κάτι συνηθισμένο.

Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό και δεν το κάνω για τετριμμένους λόγους, γιατί από το πρώτο 24ώρο της ανάληψης των καθηκόντων του, ασχολήθηκε με τους Μεσογειακούς Αγώνες της Πάτρας. Αφουγκράστηκε τα προβλήματα, έδειξε τεράστια αντανακλαστικά για την εθνική πρόκληση να διοργανώσει σωστά η Ελλάδα τους Αγώνες και να επιστρέψει στον χάρτη και είμαστε ευχαριστημένοι που θα βρίσκεται στην Πάτρα και θα παρακολουθήσει τη συνεδρίαση της ΔΕΜΑ στις 24 Αυγούστου και την επόμενη την Τελετή Έναρξης. Η Πάτρα είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον αθλητισμό της Μεσογείου, γιατί στις 24 του μηνός θα αναδειχθεί η διοργανώτρια πόλη των Μεσογειακών Αγώνων του 2026».

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής «Πάτρα 2019», Νίκος Παπαδημάτος, αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετώπισε η νέα Οργανωτική Επιτροπή, ενώ μίλησε για το κερδισμένο στοίχημα που δεν είναι άλλο από την έναρξη των Αγώνων, την προσεχή Κυριακή, με την τελετή έναρξης…

«Από τις αρχές Αυγούστου μετά τις Κοινοβουλευτικές Εκλογές, η ηγεσία του Υπουργείου Αθλητισμού μας εμπιστεύτηκε και μας διόρισε σαν Οργανωτική Επιτροπή με εμένα πρόεδρο για την εκτέλεση των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων στην Πάτρα. Είναι γεγονός ότι σε αυτό το οδοιπορικό μέχρι σήμερα τα προβλήματα ήσαν πάρα πολλά , ένα ένα όμως λυνόταν χάρις στο πείσμα, στην εργατικότητα αλλά και στο ρομαντισμό όχι μόνο των μελών της Οργανωτικής Επιτροπής αλλά και όλων των εργαζομένων και όλων των εθελοντών στους οποίους αισθάνομαι την ανάγκη δημοσίως να απευθύνω ένα μεγάλο μπράβο και ένα μεγάλο ευχαριστώ στο όνομα και του αθλητικού ιδεώδους, και της διοργάνωσης των αγώνων για την πόλη μας αλλά παράλληλα και στο όνομα της Ελλάδας γενικότερα καθώς μέσα από την επιλογή της Πάτρας ως διοργανώτριας των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων υπάρχει μια εθνική δέσμευση προς την Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων ότι οι Αγώνες θα διεξαχθούν.

Αυτή τη στιγμή όλα τα έργα υποδομής βρίσκονται στην τελική τους φάση. Οι χώροι που θα διεξαχθούν οι αγώνες είναι τρεις περιοχές στην πόλη της Πάτρας. Ο κύριος χώρος είναι η περιοχή που βρίσκεται το κολυμβητήριο του ΝΟΠ και εκεί είναι τα περισσότερα άπω τα γήπεδα για τη διεξαγωγή των αγώνων. Μια δεύτερη εστία αγώνων είναι η περιοχή που εμείς οι πατρινοί αποκαλούμε «Πλάζ». Παράλληλα είναι και στο «Πεπανός» το Κολυμβητήριο της Πάτρας ενώ θα διεξαχθούν αγώνες θαλασσίου σκι στην λίμνη Στράτου στο Αγρίνιο.

Η κοπιώδης αυτή προσπάθεια τελικό συμπέρασμα έχει και τελικό σύνθημα ότι το στοίχημα κερδήθηκε στο να γίνουν οι αγώνες. Προχωράμε λοιπόν με αυτή την πίστη, καταγράφουμε τις τελευταίες λεπτομέρειες και επιλύουμε τα τελευταία προβλήματα που μπορεί να υπάρχουν σε ότι αφορά τη διεξαγωγή των αγώνων και θεωρώ ότι με αφετηρία την Κυριακή που είναι η τελετή έναρξης και με τέλος την τελετή λήξης αυτοί οι αγώνες θα στεφθούν με επιτυχία για την πόλη μας που έχει ανάγκη να πάρει το θετικό πρόσημο από τη διεξαγωγή τους λόγω ιστορικού. Η πατρίδα μας θα βγει κερδισμένη και με ένα χειροκρότημα ευχαριστίας από όλους όσοι θα βρεθούν στην πόλη μας.

Εμείς σαν πόλη είμαστε υποχρεωμένοι και δουλεύουμε για αυτό, ώστε πέρα από το αθλητικό πλαίσιο όλες οι υπηρεσίες που μπορεί να παρέχονται σε ανθρώπους που έρχονται και φιλοξενούνται στην Πάτρα που έχει στίγμα φιλοξενίας θετικό να είναι σε υψηλό επίπεδο και όλοι να μπορέσουν να αισθανθούν φιλικό και φιλόξενο το περιβάλλον και να επιστρέψουν στην πατρίδα τους ευχαριστημένοι για αυτό που βίωσαν.

Ένα από τα πρώτα μελήματα μας είναι με την ολοκλήρωση των αγώνων, οι υποδομές που διαμορφώθηκαν μέχρι σήμερα για την εκτέλεση τους να μείνουν, όσο το δυνατόν περισσότερες, στην πόλη μας. Κατασκευάζονται με κόπο, με δημόσιο χρήμα και πολλές φορές σε πολύ ψηλό μέγεθος. Αποτελούν την αφετηρία ώστε σε βάθος χρόνου να αποτελέσουν το κύτταρο για αθλητικές δραστηριότητες διεθνούς εμβέλειας και στα συγκεκριμένα αθλήματα και παράλληλα να εκσυγχρονίσουμε και να εμπλουτίσουμε όποιες άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις έχουμε στην Πάτρα που σαν μητροπολιτικό κέντρο της νοτιοδυτικής Ελλάδας  τις έχει ανάγκη όπως και η ευρύτερη περιοχή και οι όμοροι νομοί και η ενδοχώρα της Αχαΐας.

Και προς αυτή την κατεύθυνση ευχαριστούμε τον υφυπουργό αθλητισμού κ. Αυγενάκη  ο οποίος και κοινωνός έχει γίνει αυτών των θεμάτων και την πρόθεση και διάθεση έχει να είναι αρωγός προς αυτή την κατεύθυνση μιας και-χωρίς να έχω τη διάθεση αντιπολιτευτικής τοποθέτησης καθώς τώρα προέχουν οι αγώνες, έχουν μείνει ανοιχτά ζητήματα από την προηγούμενη Κυβέρνηση με δεσμεύσεις. Το κράτος όμως και η Ελληνική Πολιτεία έχει συνέχεια και αυτές οι δεσμεύσεις θέλουμε και παρακαλούμε την καινούργια ηγεσία του υπουργείου και την Κυβέρνηση στο βαθμό που οι δυνατότητες το επιτρέπουν, να υλοποιηθούν».

Source link

Ροή Ειδήσεων

Τι έγραψε ο Κικίλιας για το πρώτο κρούσμα Κορωνοϊού στην Ελλάδα • Tvkosmos

Τι έγραψε ο Κικίλιας για το πρώτο κρούσμα Κορωνοϊού στην Ελλάδα • Tvkosmos ΑρχικήΠολιτικήΤι έγραψε ο Κικίλιας για το πρώτο κρούσμα Κορωνοϊού στην Ελλάδα Source...

Σεισμός 4,3 Ρίχτερ ανοιχτά της Καρπάθου

Το επίκεντρο εντοπίζεται περίπου 85 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του νησιού Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης σε θαλάσσιο χώρο...

O Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε ξανά τον Αλεξάντερ Μπούμπλικ • Tvkosmos

Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στα προημιτελικά στο τουρνουά του Ντουμπάι. Σχετικές Ειδήσεις Ο Έλληνας τενίστας επικράτησε με 7-6 (1), 6-4 του...

Με εντολή Κικίλια ανακαλούνται οι άδειες γιατρών και νοσηλευτών • Tvkosmos

Με εντολή Κικίλια ανακαλούνται οι άδειες γιατρών και νοσηλευτών • Tvkosmos ΑρχικήΠολιτικήΜε εντολή Κικίλια ανακαλούνται οι άδειες γιατρών και νοσηλευτών Source link