Υπόθεση εκβίασης και τοκογλυφίας σε βάρος 45χρονου ιδιοκτήτη φανοποιείου εξιχνίασαν αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Σχετικές Ειδήσεις

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης και συνελήφθη 43χρονος συνεργάτης του επαγγελματία, ενώ στην ίδια υπόθεση εμπλέκεται και ο 36χρονος αδερφός του συλληφθέντα που βρίσκεται ήδη κρατούμενος σε Γενικό Κατάστημα Κράτησης της χώρας.

Ο 45χρονος κατήγγειλε ότι πέρυσι, από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο δάνεισε τμηματικά στον συλληφθέντα συνολικά 4.000 ευρώ, τα οποία ενώ επέστρεψε με αύξηση, τού ζητήθηκαν εκβιαστικά επιπλέον ποσά. Συγκεκριμένα, ο καταγγέλλων ανέφερε ότι ο 43χρονος άντρας, από πέρσι τον Σεπτέμβριο, απειλώντας τον ίδιο και την οικογένειά του, απαιτούσε εκβιαστικά την καταβολή επιπλέον 2.500 ευρώ. Για το ίδιο ποσό επικοινώνησε με τον παθόντα μετερχόμενος απειλές κατά της ζωής του και ο 36χρονος, για λογαριασμό του αδερφού του.

Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, ο συλληφθείς ανάγκασε τον ιδιοκτήτη του φανοποιείου να του μεταβιβάσει προφορικά το 50% της επιχείρησής του, καταβάλλοντας χρηματικό αντίτιμο πολύ μικρότερο από την αξία πώλησης.

Κατά τη διάρκεια του συνεταιρισμού τους, απέσπασε τμηματικά 17.000 ευρώ, προερχόμενα από κέρδη της επιχείρησης, χωρίς να συμμετέχει στα έξοδα. Τέλος, τον εξανάγκασε να του καταβάλλει 5.000 ευρώ για αγορά οχήματος, το οποίο μεταβιβάστηκε στην ιδιοκτησία του δράστη και το ιδιοποιήθηκε παράνομα.

Σε οργανωμένη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες συνελήφθη ο δράστης στην περιοχή της Ανάληψης, ενώ σε έλεγχο που του έγινε, καθώς και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην οικία και το όχημα που χρησιμοποιούσε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περίπου μισό κιλό ηρωίνη και 20 γραμμάρια κάνναβη και το χρηματικό ποσό των 4.330 ευρώ.Source link