Ακόμη ένα καίριο «χτύπημα» στα κυκλώματα ναρκωτικών επέφερε η Ελληνική Αστυνομία, καθώς η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής προχώρησε στην εξάρθρωση δύο σπειρών που διακινούσαν ποσότητες κοκαΐνης, κυρίως στην περιοχή της Καλλιθέας, αλλά και σε Ρέντη, Παγκράτι, Αιγάλεω.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν κατά την διάρκεια ειδικής αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε στην Καλλιθέα, οκτώ άτομα (τέσσερις άνδρες και ισάριθμες γυναίκες) μέλη των δύο κυκλωμάτων.

ΕΛ.ΑΣ.: Πως δρούσαν οι σπείρες ναρκωτικών

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., τα μέλη των εγκληματικών ομάδων χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις που έχουν εκδοθεί σε μη υπαρκτά πρόσωπα και για τις επικοινωνίες τους χρησιμοποιούσαν και διαδικτυακές εφαρμογές. Στις επικοινωνίες τους απέφευγαν να χρησιμοποιούν τα ονόματα τους, προκειμένου να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο ταυτοποίησής τους. Πριν από την πραγματοποίηση των αγοραπωλησιών προηγούνταν μία ή και περισσότερες τηλεφωνικές συνομιλίες με τον πελάτη, προκειμένου να καθοριστεί ο χρόνος και το σημείο συνάντησης, καθώς και η επιθυμητή ποσότητα ναρκωτικών ουσιών.

Παράλληλα, χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένες λέξεις και ειδική διάλεκτο όταν αναφέρονταν στις ναρκωτικές ουσίες, στις ποσότητες που διακινούσαν και στα χρηματικά ποσά που αποκόμιζαν.

Όπως διαπιστώθηκε, η πρώτη ομάδα εμπλέκεται σε περισσότερες από 400 περιπτώσεις διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, ενώ η δεύτερη ομάδα σε περισσότερες από 350.

Από τις αστυνομικές έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 23,7 γραμμάρια κοκαΐνης, 6,6 γραμμάρια κάνναβης, 16 ναρκωτικά δισκία, χρηματικό ποσό 23.411 ευρώ, 2 πιστόλια και 9 φυσίγγια, 3 ζυγαριές ακριβείας, 3 μαχαίρια, αλεξίσφαιρο γιλέκο, πλήθος τηλεφωνικών συσκευών και 3 αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι περισσότεροι από τους κατηγορούμενους έχουν συλληφθεί και στο παρελθόν για πλήθος αδικημάτων. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Source link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here