Αρχική Αθλητικά Ευρωπαϊκοί Αγώνες: Γενική δυσαρέσκεια για ΣΕΓΑΣ

Ευρωπαϊκοί Αγώνες: Γενική δυσαρέσκεια για ΣΕΓΑΣ

Λίγες ώρες μετά την επίσημη ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ για την απόσυρση των αθλητών του στίβου από τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μινσκ (23-28 Ιουνίου) κι οι αντιδράσεις μόνο θετικές δεν είναι καθώς υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια κι απογοήτευση στις Ευρωπαϊκές Ολυμπιακές Επιτροπές για την στάση του ΣΕΓΑΣ.

Πολλοί μάλιστα το χαρακτήρισαν ευθύ χτύπημα στον Σπύρο Καπράλο που έχει την ιδιότητα του Προέδρου της Συντονιστικής Επιτροπής για το Μινσκ 2019.

Αυτό που δεν μπορούν να αποδεχθούν οι Ευρωπαίοι είναι ότι ενώ ο ΣΕΓΑΣ γνώριζε από τον Απρίλιο ότι η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται μέσα στις 24 ομάδες που θα λάβουν μέρος στους Αγώνες, είχε δηλαδή δύο ολόκληρους μήνες για να τακτοποιήσει τη μετακίνηση των αθλητών δεν… μπόρεσε να βρει λύση.

Κι όλα αυτά συμβαίνουν ενώ συνολικά στο Μινσκ θα ταξιδέψουν περίπου 6000 αθλητές και συνοδοί, αλλά ω του θαύματος ο ΣΕΓΑΣ δεν κατάφερε να βρει εισιτήρια.

Η απόφαση αυτή θα έχει και αρνητικές επιπτώσεις για την Ελλάδα, ειδικά στις Ευρωπαϊκές Ολυμπιακές Επιτροπές, ενώ πλήττεται το κύρος της χώρας που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Καπράλος: «Μεγάλοι χαμένοι οι αθλητές»

Η δήλωση του Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρου Καπράλου σχετικά με την απόφαση του ΣΕΓΑΣ να μην πάρει μέρος η ελληνική ομάδα στίβου στους 2ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες «Μινσκ 2019» είναι η εξής:

«Με μεγάλη λύπη μου πληροφορήθηκα την απόφαση του ΣΕΓΑΣ να μην υπάρχει ελληνική εκπροσώπηση στους αγώνες στίβου του Μινσκ, επειδή δεν βρέθηκαν τα αεροπορικά εισιτήρια.

Από όλη αυτή την υπόθεση, οι μεγάλοι χαμένοι είναι οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες που δεν θα βιώσουν την εμπειρία της συμμετοχής σε μεγάλους αγώνες.

Μάλιστα για ορισμένους που ενδεχομένως δεν θα καταφέρουν να πιάσουν το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αυτή θα ήταν η σπουδαία ευκαιρία να ζήσουν τον παλμό μίας μεγάλης διοργάνωσης.

Είναι κρίμα που αφαίρεσαν αυτή τη δυνατότητα από τους αθλητές του στίβου, ειδικά σε μία ιστορική στιγμή, καθώς θα μετείχαν για πρώτη φορά στην εφαρμογή της νέας μορφής των αγώνων του στίβου, του DNA, σε μεγάλους αγώνες. Σε αυτούς τους αγώνες που θα πάρουν μέρος 4000 αθλητές από τις 50 χώρες της Ευρώπης».

Source link

Ροή Ειδήσεων

Πέλκας: “Σήμερα είχαμε ουσία”

Διαβάστε στην Άποψη: "Αφιέρωσα το γκολ στον Βαλάντη" Η ανάρτηση - Πέλκας: “Σήμερα είχαμε ουσία” - δημοσιεύτηκε στο iapopsi.gr Source link

Ο πρωθυπουργός ψήφισε στις εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (φωτο)

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ψήφισε σήμερα στις εκλογές...

«Επιθετικοί απέναντί μας οι παίκτες του Αστέρα» • Tvkosmos

Ο Πέδρο Μαρτίνς σε δηλώσεις εξέφρασε την απορία του για το ιδιαίτερα σκληρό παιχνίδι των παικτών του Αστέρα Τρίπολης. Σχετικές Ειδήσεις Αναλυτικά όσα είπε ο...

Επίθεση Π. Χρηστίδη σε Σημιτικούς του ΣΥΡΙΖΑ για τον Πολάκη

Την αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλου...