Σύγκρουση κουκουλοφόρων με δυνάμεις της αστυνομίας

Από X. AΚ
16:24 – 15/04/2021
Τελευταία Ενημέρωση 16:27 – 15/04/2021

Επεισόδια έχουμε αυτήν την ώρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά το πέρας της πορείας φοιτητών κατά του νόμου για τα ΑΕΙ και την εγκατάσταση αστυνομικών δυνάμεων σε πέντε Πανεπιστημιακά Ιδρύματα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Seleo, ξαφνικά άρχισε μία “βροχή” από μολότοφ, καθώς άτομα που φορούσαν κουκούλες άρχισαν να πετάνε μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις που βρισκόντουσαν επί της οδού Εθν. Αμύνης.

Ωστόσο μια μολότοφ έσκασε στο πόδι ατόμου, το οποίο ακινητοποιήθηκε ως ύποπτος από αστυνομικούς. Μάλιστα, πέρα από τον άνδρα τραυματίστηκε και ένας αστυνομικός. Σύμφωνα με πληροφορίες και οι δυο φέρουν εγκαύματα.

Την ώρα που πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο πραγματοποιείται και στην Αθήνα, νέα πορεία έκαναν φοιτητές το μεσημέρι της Πέμπτης σε κεντρικούς δρόμους της συμπρωτεύουσας δείχνοντας την αντίδραση τους για τον νόμο για τα ΑΕΙ. Στις 11:00 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην Πρυτανεία του ΑΠΘ και εν συνεχεία κατευθύνθηκαν προς το Άγαλμα Βενιζέλου.

Από εκεί ξεκίνησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης με τους φοιτητές να ζητούν άμεσο άνοιγμα των σχολών με όλα τα μέτρα προστασίας και επιστροφή ιδίως στα εργαστήρια που απαιτείται η φυσική παρουσία.

Source link