Τη σύνθεση της Επιτροπής Εφέσεων θέλουν να αλλάξουν οι άνθρωποι του Ιβάν, έπειτα από την απόφαση του CAS για εκδίκαση στην ουσία της καταγγελίας που έκανε ο Ολυμπιακός ότι ΠΑΟΚ και Ξάνθη βρίσκονταν κάτω από την ίδια ιδιοκτησιακή ομπρέλα. Από την Παρασκευή που ανακοινώθηκε η ετυμηγορία του διεθνούς αθλητικού δικαστηρίου, στη Θεσσαλονίκη στήθηκε μία ολόκληρη επιχείρηση για να μπουν άλλοι τακτικοί δικαστές στην Εφέσεων.

Σε δύο επίπεδα κινούνται οι συνεργάτες του Σαββίδη. Στο ένα επιδιώκουν μέσα από την επαφή τους με το υπουργείο Δικαιοσύνης να βρουν τρόπο για να αντικατασταθούν τα νυν μέλη. Με αρωγό, βέβαια, και τη διοίκηση της ΕΠΟ. Το άλλο επίπεδο είναι καθαρά επικοινωνιακό. Από την Παρασκευή οι δικαστές έχουν κρεμαστεί στα μανταλάκια. Με πύρινους λόγους ότι εξέθεσαν διεθνώς τη χώρα μας. Και με σαφή ανάδειξη της επιθυμίας για αντικατάστασή τους.

Ο βασικός στόχος της επιχείρησης ήταν η άσκηση πίεσης, ώστε να παραιτηθούν και να μπουν στην Εφέσεων άλλοι δικαστές. Έτσι μόνο θεωρούν ότι μπορούν να αποτρέψουν την επιβολή ποινής, διότι είναι σαφές ότι ένας σερβιτόρος πήρε τις εγκαταστάσεις μιας ομάδας και μέσω δικού του ανθρώπου συμμετείχε και στη διοίκηση της ΠΑΕ, άρα είχε τον έλεγχο. Πρακτικά, δηλαδή, οι δικαστές της Εφέσεων απέφυγαν να μπουν στην ουσία, αλλά στηρίχθηκαν σε μία απόφαση, η οποία είχε εκδοθεί με βάση τα στοιχεία. Κι αυτό το ξέρουν οι υπάλληλοι του Ιβάν. Και θέλουν να το αποφύγουν.

Η παραίτηση του Παναγιώτη Φιλόπουλου από την προεδρία της Εφέσεων –αλλά και του Βρυώνη– για «προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους» αποδεικνύει το μέγεθος των πιέσεων που ασκήθηκαν από την Παρασκευή. Οπότε, ανοίγει ο δρόμος για τις αντικαταστάσεις που κατά την άποψη του Σαββίδη και των συνεργατών του θα αποτρέψει την επιβολή κυρώσεων στον ΠΑΟΚ. Βέβαια, ο κρυφός στόχος είναι άλλος. Δεοντολογικά όμως θα μιλήσουμε γι’ αυτά τις επόμενες ημέρες…

Source link