Αρχική Οικονομία Έτοιμη η Πειραιώς για την έκδοση ομολόγου Tier II

Έτοιμη η Πειραιώς για την έκδοση ομολόγου Tier II

Έτοιμος (ready go status) να προχωρήσει στην έκδοση ομολόγου Tier II είναι ο όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς, όπως δήλωσε πριν απο λίγο σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους ο διευθύνων σύμβουλος κ. Χρήστος Μεγάλου, ο οποίος αναμένει ενίσχυση της κεφαλαιακής βάσης κατά 160-200 μονάδες βάσης.

Όπως πρόσθεσε, η Πειραιώς παρακολουθεί την αγορά, αλλά και την τιμολόγηση των ελληνικών ομολόγων.

Ο κ. Μεγάλου ξεκίνησε την παρουσίαση αναφέροντας ότι, δυο χρόνια πριν ολοκληρωθεί η ατζέντα 2020 η Τράπεζα έχει πετύχει τους στόχους της:
*** Έχει βελτιωθεί ο Δείκτης δανείων προς καταθέσεις απο 117% σε 85%
*** Μηδενίστηκε η συμμετοχή στον μηχανισμό επείγουσας ρευστότητας απο 11,9 δισ. ευρώ σε μηδεν
*** Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια NPE απο 35,8 δισ ευρώ μειώθηκαν σε 27,3 δις. ευρώ
*** Το δίκτυο καταστημάτων απο 660 σε 553 καταστήματα ενω οι εργαζόμενοι μειώθηκαν σε 12.000 απο 14500. Το δε λειτουργικό κόστος υποχώρησε κατά 200 εκατ.ευρω σε 1 δις. ευρώ.
*** Η απόδοση κεφαλαίων ( return on assets ) γύρισε σε 0,3% απο ζημιές.
Ο κ. Μεγάλου αναφερόμενος στα κέρδη της τράπεζας για το α΄ τρίμηνο τόνισε πως η κερδοφορία συνεχίστηκε για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο, ενω δεσμεύτηκε για νέες χορηγήσεις ύψους 4 δισ. ευρώ, εκ των οποίων το 1 δις. ευρώ δόθηκε το α΄τίριμηνο.

Μιλώντας για την συμφωνία με τον σουηδικό όμιλο Intrum ύψους 410 εκατ. ευρώ για την διαχείριση κόκκινων δανείων o διευθύνων σύμβουλος επισήμανε ότι είναι στρατηγικής συνεργασίας με πολλαπλά οφέλη. Ο Σουηδικός όμιλος είναι ένας βιομηχανικός παίκτης του κλάδου, όπως συμπλήρωσε, ο οποίος δεν έχει φύγει ποτέ απο τις 24 χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται.

Πρόκειται για την πρώτη άμεση ξένη επένδυση στον τομέα με αρχική διάρκεια 10 ετών.

Σε ερώτηση για την συμφωνία συμπλήρωσε ότι, οι αποδόσεις της μονάδας rbu προσέλκυσαν το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών καθώς τα μη εξυπορετούμενα δάνεια μειώθηκαν κατά 5 δις ευρώ

Κάνοντας αναφορά στα αποτελέσματα, είπε ότι: τα καθαρά έσοδα για το α’ τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 2%, τα καθαρά έσοδα προμηθειών διαμορφώθηκαν σε 69 εκατ. ευρώ, ενω το λειτουργικό κόστος μειώθηκε περαιτέρω κατά 8%. Τα καθαρά κέρδη τριμήνου ανήλθαν σε 19 εκατ.ευρώ απο ζημιές 83 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο. Η τράπεζα μείωσε, όπως πρόσθεσε κατά 500 εκατ. ευρώ, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ενω ο δείκτης κάλυψης Νpe κινείται στο 49% ενω η συνολική μείωση των NPE γαι το 2019 θα φθάσει στα 3,5 δις. ευρώ.

Ο κ. Μεγάλου αναφέρθηκε επίσης στους στόχους της ατζέντας 2020 -2023, ένας εκτ ων οποίων είναι να είναι ικανοποιημένοι όλοι οι stakeholders της τράπεζας, δηλαδή οι πελάτες, μέτοχοι, εργαζόμενοι, προμηθευτές.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Source link

Ροή Ειδήσεων

Πέλκας: “Σήμερα είχαμε ουσία”

Διαβάστε στην Άποψη: "Αφιέρωσα το γκολ στον Βαλάντη" Η ανάρτηση - Πέλκας: “Σήμερα είχαμε ουσία” - δημοσιεύτηκε στο iapopsi.gr Source link

Ο πρωθυπουργός ψήφισε στις εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (φωτο)

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ψήφισε σήμερα στις εκλογές...

«Επιθετικοί απέναντί μας οι παίκτες του Αστέρα» • Tvkosmos

Ο Πέδρο Μαρτίνς σε δηλώσεις εξέφρασε την απορία του για το ιδιαίτερα σκληρό παιχνίδι των παικτών του Αστέρα Τρίπολης. Σχετικές Ειδήσεις Αναλυτικά όσα είπε ο...

Επίθεση Π. Χρηστίδη σε Σημιτικούς του ΣΥΡΙΖΑ για τον Πολάκη

Την αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλου...