Το γιορτινό τραπέζι των Χριστουγέννων σε 500 οικογένειες που διαβιούν στη δυτική Θεσσαλονίκη «έστρωσε» μεσούσης της πανδημικής κρίσης τα Ελληνικά Πετρέλαια ενισχύοντας με τρόφιμα τις δομές της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.

Θυμίζεται ότι ενεργειακός όμιλος των ΕΛ.ΠΕ. βρίσκεται σταθερά στο πλευρό τόσο της μητρόπολης, όσο και του μητροπολίτη, κ.κ. Βαρνάβα, αναγνωρίζοντας το πολύτιμο έργο που επιτελούν καθημερινά. Όπως υπογραμμίζει η διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ . ο Όμιλος επιδιώκει να αποτελεί διαρκώς έναν ενεργό και υπεύθυνο εταίρο των τοπικών κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιείται, μέσα από στοχευμένες δράσεις και πρωτοβουλίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη διάρκεια των τελευταίων τριών χρόνων και δίχως οι ανάγκες να έχουν μεγεθυνθεί στο επίπεδο που τις εκτόξευσε η επέλαση του κορωνοϊου τα ΕΛ.ΠΕ. έχουν διαθέσει το ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ σε δράσεις και πρωτοβουλίες προκειμένου να στηριχθούν φορείς, σωματεία και οργανισμοί στη συγκεκριμένη περιοχή.

«Θέλω να ευχαριστήσω την “Ελληνικά Πετρέλαια”, τους γείτονές μας, οι οποίοι διαχρονικά βρίσκονται εδώ, δίπλα μας, στην προσπάθειά μας να στηρίξουμε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη. Το μήνυμα αλληλεγγύης και προσφοράς που στέλνουν προς τον συνάνθρωπο και την κοινωνία, όχι μόνο αυτές τις Άγιες Ημέρες, αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, μας γεμίζει με χαρά και αισιοδοξία για το μέλλον» επισήμανε, με αφορμή τη νέα δωρεά, ο κ. Βαρνάβας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε., Ιωάννης Παπαθανασίου, σημείωσε: «Για τον Όμιλο Ελληνικά Πετρέλαια η έννοια του υπεύθυνου εταιρικού πολίτη πρέπει να αποδεικνύεται στην πράξη. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε καθημερινά, στηρίζοντας δράσεις και πρωτοβουλίες που ενισχύουν ουσιαστικά και πολυεπίπεδα τις τοπικές κοινωνίες και ειδικά τη Δυτική Θεσσαλονίκη. Τριακόσιες εξήντα πέντε μέρες τον χρόνο δηλώνουμε “παρών”, δίπλα αλλά και μέσα στην κοινωνία, με υπευθυνότητα απέναντι στον άνθρωπο και το περιβάλλον».

 

Source link