Αρχική Ελλάδα Έρχονται σημαντικές αυξήσεις στις προσωρινές συντάξεις

Έρχονται σημαντικές αυξήσεις στις προσωρινές συντάξεις

Tην ερχόμενη Πέμπτη 9 Ιουλίου αναμένεται να πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς 250.000 συνταξιούχων τα ποσά των αναδρομικών για τις επικουρικές συντάξεις, για το διάστημα από τον Οκτώβριο του 2019 έως τον φετινό Μάιο.

Δικαιούχοι είναι όλοι οι συνταξιούχοι που το καλοκαίρι του 2016 υπέστησαν περικοπές στις συντάξεις τους επειδή το άθροισμα της κύριας και της επικουρικής σύνταξης ξεπερνούσε τα 1.300 ευρώ.

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» παρουσιάστηκαν πίνακες με τα ποσά που θα δουν οι συνταξιούχοι.

Στο μεταξύ εντός του Ιουλίου αναμένεται νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει διατάξεις για τις προσωρινές συντάξεις.

Αναμένεται αύξηση από το 50% στο 70% για την κύρια σύνταξη για ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες και από το 50% στο 80% για μισθωτούς του ΙΚΑ.

Παράλληλα θα αυξηθούν οι δικαιούχοι των προσωρινών συντάξεων.
Επίσης θα υπάρχει προκαταβολή μέρους του εφάπαξ.

Για όλα αυτά μίλησε στην εκπομπή ο εργατολόγος κ. Δημήτρης Μπούρλος, ο οποίος σημείωσε ότι οι αυξήσεις στις επικουρικές συντάξεις αφορούν συνταξιούχους που είχαν υποβάλει αιτηση για συνταξιοδότηση πριν από την 1/1/2015.

Για τις προσωρινές συντάξεις ο κ. Μπούρλος σημείωσε πως έχουν διογκωθεί ως προς τον αριθμό που βρίσκεται σε εκκρεμότητα το τελευταίο δίμηνο και πρέπει να γίνει ουσιαστική παρέμβαση.

Οι προσωρινές συντάξεις δεν λαμβάνονται από όλους και το κράτος θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να δίνονται κατ’ εκτίμηση.

Source link

Ροή Ειδήσεων

Γύρισε μπούμερανγκ το… μπικίνι • Tvkosmos

Το σεξιστικό σκίτσο της Νικολάου στο DOCUMENTO δημιούργησε εμφύλιο στη βάση Αντί, τελικά, να δημιουργήσει (επικοινωνιακές) ρωγμές στην κυβέρνηση, όπως πίστευαν στον ΣΥΡΙΖΑ όταν...

 Σιγουριά Γκαγκάτση για το μπλόκο  και διαρκείς επιθέσεις στη… NOVA • Tvkosmos

 Σιγουριά Γκαγκάτση για το μπλόκο  και διαρκείς επιθέσεις στη… NOVA • Tvkosmos Source link

Άντε να το είχε πει αυτό ο Σαμαράς… • Tvkosmos

Αν ο πρώην πρωθυπουργός είχε συνδέσει έτσι άγαρμπα το μεταναστευτικό με την πανδημία όπως ο Κόντε στην Ιταλία, στην Κουμουνδούρου θα τον είχαν...

Πογιάτος και… πράσινα άλογα • Tvkosmos

Ξεκίνησε η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για τη νέα σεζόν και… πόσοι ποδοσφαιριστές λέτε ότι ενημερώθηκαν από τον νέο προπονητή της ομάδας, τον Πογιάτος, να...

Ανασχηματισμός «τσέπης» ειδικών αποστολών (και μηνυμάτων) • Tvkosmos

Από πολλά κύματα πέρασε ο πρώτος ανασχηματισμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αλλά έστω κι έτσι επιβεβαίωσε δύο πράγματα. Αφενός, το κλισέ ότι ο χρόνος...