Από Κ. ΜΚ
08:49 – 03/06/2021
Τελευταία Ενημέρωση 08:57 – 03/06/2021

Τα εμβόλια νέας γενιάς, τα οποία θα είναι βελτιωμένα και θα προσφέρουν διαρκή ανοσία προήγγειλε ο Χαράλαμπος Γώγος, Καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

«Γίνεται συνεχής προσπάθεια βελτίωσης της αποτελεσματικότητας των εμβολίων», σημείωσε ο κ. Γώγος μιλώντας στο Mega και τόνισε: « Τα εμβόλια δρουν σε δύο κατευθύνσεις η παραγωγή αντισωμάτων και η δημιουργία μιας ανοσιακής μνήμης. Σε κάποιες μελέτες που γίνονται δείχνουν ότι τα νέα εμβόλια θα στοχεύουν στην ενεργοποίηση των Τ-κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος ώστε να παρέχουν μακροχρόνια προστασία έναντι του κορονϊού».

Σχετικά με την πορεία της πανδημίας ο κ. Γώγος ανέφερε: «Η κατάσταση είναι καλή, έχουμε ύφεση της πανδημίας και πολύ καλύτερους δείκτες, αργά αλλά σταθερά για τα νοσοκομεία. Με πτωτικές τάσεις θα πάμε. Έχουμε μπροστά μας ένα μακρύ καλοκαίρι. Και παράλληλα θα προχωρήσουμε και τους εμβολιασμούς», ανέφερε ο καθηγητής σχολιάζοντας τα στοιχεία της πανδημίας».

Αισιόδοξος και για την πορεία των εμβολιασμών εμφανίστηκε ο κ. Γώγος σημειώνοντας: «Πάμε καλά. Προβληματισμοί υπάρχουν αλλά πιστεύω ακράδαντα ότι πρέπει να ακούμε τους ειδικούς δεν είναι τυχαία η παρουσία τους. Υπάρχουν συστάσεις και πρέπει να τις ακολουθούμε. Έχουμε σταθερά 90-100.000 εμβολιασμούς τη μέρα», τόνισε για το πρόγραμμα του εμβολιασμού.»

Source link