Στην λίστα των περιοχών που μπορούν να υποδέχονται στο επίνειο τους υδροπλάνα φιγουράρει πλέον η Καλαμάτα έπειτα από την άδεια ίδρυσης υδατοδρομίου που χορηγήθηκε στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, στην περιοχή του λιμένα πόλης.

Ειδικότερα, με τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση που εξέδωσαν ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννης Πλακιωτάκης, ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος και ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές Μιχάλης Παπαδόπουλους, δόθηκε στον τοπικό αρμόδιο φορέα το «πράσινο» φώς ώστε να εκκινήσουν οι προβλεπόμενες ενέργειες για την κατασκευή των απαιτούμενων εγκαταστάσεων που απαιτεί η λειτουργία υδατοδρομίου.

Με την άδεια ίδρυσης υδατοδρομίου γίνεται το πρώτο βήμα για την ανάπτυξη των εγκαταστάσεων στον λιμένα Καλαμάτας, καθώς πληρούνται οι προϋποθέσεις ώστε να κατατεθεί αίτηση για χορήγηση άδειας λειτουργίας.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Μεταφορών, Μιχάλη Παπαδόπουλο, η δυνατότητα που αποκτά η πρωτεύουσα της Μεσσηνίας να μπορεί να υποδεχθεί υδροπλάνα στο μέλλον θα συμβάλλει στην περαιτέρω οικονομική και τουριστική ανάπτυξης της πόλης και συνολικά της Νότιας Πελοποννήσου, αναβαθμίζοντας ακόμη περισσότερο το δίκτυο Υποδομών Μεταφορών της ευρύτερης περιοχής.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εξετάζει σήμερα 23 αιτήματα χορήγησης αδειών υδατοδρομίων, εκ των οποίων τα 18 αφορούν στη χορήγηση άδειας ίδρυσης και τα πέντε σε άδεια ίδρυσης και λειτουργίας, εν προκειμένω στη Σκύρο, την Αλόννησο, τη Σκόπελο, την Πάτμο και την Τήνο.

Source link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here