Αρχική Οικονομία Επιστροφή στα κέρδη για το πετρέλαιο

Επιστροφή στα κέρδη για το πετρέλαιο

Το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουλίου 2019 για το Brent ενισχύθηκε 1,47%

Άνοδο σημείωσε σήμερα Τρίτη το πετρέλαιο, μετά την πτώση που σημείωσε κατά τις προηγούμενες ημέρες, παρά τη νέα κλιμάκωση που σημειώθηκε στις εμπορικές εντάσεις ανάμεσα σε Κίνα και σε ΗΠΑ.

Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουλίου 2019 για το Brent ενισχύθηκε 1,47% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 71,26 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουνίου 2019 για το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +1,14% στα 61,74 δολ. ανά βαρέλι.

Η εμπορική διαμάχη ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες παγκοσμίως βρίσκεται για ακόμα μία μέρα στο προσκήνιο, καθώς η Κίνα ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει δασμούς σε εισαγωγές αμερικανικών αγαθών συνολικής αξίας 60 δισ. δολ. ως «απάντηση» στην αύξηση των αμερικανικών δασμών που έλαβε χώρα την περασμένη εβδομάδα.

Σημειώνεται ότι μεταξύ των αμερικανικών προϊόντων στα οποία θα επιβληθούν δασμοί περιλαμβάνονται τα κατεψυγμένα λαχανικά και το υγροποιημένο φυσικό αέριο, ενώ οι δασμοί αναμένεται να τεθούν σε ισχύ από την 1η Ιουνίου 2019 και έπειτα.

Η νέα κλιμάκωση των εντάσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα έχει προκαλέσει ανησυχία στις τάσεις των επενδυτών, ενώ έχει ασκήσει πιέσεις στις αγορές παγκοσμίως.

Όπως αναφέρει ο επικεφαλής αναλυτής αγορών της OANDA, Alfonso Esparza, «ένας πλήρης εμπορικός πόλεμος θα έχει διαχρονικές συνέπειες στην παγκόσμια ανάπτυξη, περιορίζοντας σοβαρά την ανοδική τάση στη ζήτηση ενέργειας», ενώ πρόσθεσε ότι «οι διαταραχές έχουν εξισορροπήσει την αγορά, αλλά η χαμηλότερη ζήτηση και η αυξανόμενη αμερικανική παραγωγή θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μία γρήγορη αντιστροφή».

Source link

Ροή Ειδήσεων

Η φάμπρικα της συνωμοσιολαγνίας • Tvkosmos

Είναι λίγες ημέρες τώρα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, όχι τα γνωστά άρθρα που δήθεν ξεσκεπάζουν την «παγκόσμια συνωμοσία για τον κορωνοϊό», αλλά «υπεύθυνες δηλώσεις»...

Η σύγκρουση με την Ελλάδα είναι πλέον αναπόφευκτη

Σύμβουλος Ερντογάν: Η σύγκρουση με την Ελλάδα είναι πλέον αναπόφευκτη Source link

Ρεβάνς Μπάρτσα – Νάπολι και Τσέλσι – Μπάγερν • Tvkosmos

Στη Βαρκελώνη και το Μόναχο , στις αναμετρήσεις Μπαρτσελόνα – Νάπολι και Μπάγερν – Τσέλσι, σφραγίζονται τα δυο τελευταία εισιτήρια του Final -8 του...

Οι πέντε πληγές της συμφωνίας για ΑΟΖ Ελλάδας-Αιγύπτου

Koτζιάς: Οι πέντε πληγές της συμφωνίας για ΑΟΖ Ελλάδας-Αιγύπτου Source link