Αρχική Οικονομία Επιστροφή στα κέρδη για το πετρέλαιο

Επιστροφή στα κέρδη για το πετρέλαιο

Το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουλίου 2019 για το Brent ενισχύθηκε 1,47%

Άνοδο σημείωσε σήμερα Τρίτη το πετρέλαιο, μετά την πτώση που σημείωσε κατά τις προηγούμενες ημέρες, παρά τη νέα κλιμάκωση που σημειώθηκε στις εμπορικές εντάσεις ανάμεσα σε Κίνα και σε ΗΠΑ.

Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουλίου 2019 για το Brent ενισχύθηκε 1,47% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 71,26 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουνίου 2019 για το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +1,14% στα 61,74 δολ. ανά βαρέλι.

Η εμπορική διαμάχη ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες παγκοσμίως βρίσκεται για ακόμα μία μέρα στο προσκήνιο, καθώς η Κίνα ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει δασμούς σε εισαγωγές αμερικανικών αγαθών συνολικής αξίας 60 δισ. δολ. ως «απάντηση» στην αύξηση των αμερικανικών δασμών που έλαβε χώρα την περασμένη εβδομάδα.

Σημειώνεται ότι μεταξύ των αμερικανικών προϊόντων στα οποία θα επιβληθούν δασμοί περιλαμβάνονται τα κατεψυγμένα λαχανικά και το υγροποιημένο φυσικό αέριο, ενώ οι δασμοί αναμένεται να τεθούν σε ισχύ από την 1η Ιουνίου 2019 και έπειτα.

Η νέα κλιμάκωση των εντάσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα έχει προκαλέσει ανησυχία στις τάσεις των επενδυτών, ενώ έχει ασκήσει πιέσεις στις αγορές παγκοσμίως.

Όπως αναφέρει ο επικεφαλής αναλυτής αγορών της OANDA, Alfonso Esparza, «ένας πλήρης εμπορικός πόλεμος θα έχει διαχρονικές συνέπειες στην παγκόσμια ανάπτυξη, περιορίζοντας σοβαρά την ανοδική τάση στη ζήτηση ενέργειας», ενώ πρόσθεσε ότι «οι διαταραχές έχουν εξισορροπήσει την αγορά, αλλά η χαμηλότερη ζήτηση και η αυξανόμενη αμερικανική παραγωγή θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μία γρήγορη αντιστροφή».

Source link

Ροή Ειδήσεων

Θα δεχθούμε με ικανοποίηση εξεταστική επιτροπή για τη Novartis • Tvkosmos

Βούτσης: Θα δεχθούμε με ικανοποίηση εξεταστική επιτροπή για τη Novartis • Tvkosmos ΑρχικήΠολιτικήΒούτσης: Θα δεχθούμε με ικανοποίηση εξεταστική επιτροπή για τη Novartis Source link

Ανοίγει η εφαρμογή για τις εγγραφές των πρωτοετών στα πανεπιστήμια • Tvkosmos

Φοιτητές: Ανοίγει η εφαρμογή για τις εγγραφές των πρωτοετών στα πανεπιστήμια • Tvkosmos ΑρχικήΕλλάδαΦοιτητές: Ανοίγει η εφαρμογή για τις εγγραφές των πρωτοετών στα πανεπιστήμια Source link...

Άλλο… VAR στο Match Center στο Μαρούσι • Tvkosmos

Στο Match Center στο Μαρούσι λειτούργησε στη διάρκεια της 3ης αγωνιστικής της Superleague 1 το Video Assistant Referee. Τον χώρο επισκέφθηκαν από πλευράς ΚΕΔ...

Novartis: Έφτασε στη Βουλή η δικογραφία

Στη Βουλή διαβιβάστηκε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας...

Προγραμματική και τεκμηριωμένη αντιπολίτευση υποσχέθηκε ο Χαρίτσης • Tvkosmos

Προγραμματική και τεκμηριωμένη αντιπολίτευση υποσχέθηκε ο Χαρίτσης • Tvkosmos ΑρχικήΠολιτικήΠρογραμματική και τεκμηριωμένη αντιπολίτευση υποσχέθηκε ο Χαρίτσης Source link