Τα αποτσίγαρα αποτελούν τον «βασιλιά των σκουπιδιών» στις ελληνικές ακτές και στους χώρους πρασίνου

Από Ν. ΤE
20:01 – 20/06/2022
Τελευταία Ενημέρωση 11:37 – 20/06/2022

Η πρόσφατη Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος αποτέλεσε για τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ την καταλληλότερη αφορμή για τους ανθρώπους του εγχώριου ενεργειακού ομίλου να «τρέξουν» δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της μαθητικής κοινότητας των περιοχών όπου τα ΕΛΠΕ δραστηριοποιούνται, αναφορικά με την προστασία του περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση των αιτιών και των επιπτώσεων που προκαλεί η κλιματική αλλαγή.

Τις προηγούμενες ημέρες τα ΕΛ.ΠΕ. συνεργάστηκαν, ειδικότερα, με τις τοπικές αυτοδιοικήσεις στο Θριάσιο και στη Δυτική Θεσσαλονίκη και την περιβαλλοντική οργάνωση We4All, ενεργοποιώντας περισσότερους από 1.000 μαθητές δημοτικών σχολείων οι οποίοι με τη σειρά τους «επιστρατεύτηκαν» για τον καθαρισμό εκτάσεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι από μία συνολική έκταση άνω των 30 χιλιομέτρων συλλέχθηκαν απορρίμματα άνω του μισού τόνου.

Οι συμμετέχοντες στις περιβαλλοντικές δράσεις των ΕΛ.ΠΕ. μαθητές παρακολουθήσαν διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που δημιουργήθηκε με την τεχνογνωσία της We4All, έτσι ώστε να κατανοήσουν το πρόβλημα και την ανάγκη μείωσης της ρύπανσης, τη σημασία της ανακύκλωσης και τις αρχές της κυκλικής οικονομίας. Στη συνέχεια, οι δράσεις περιλάμβαναν τον καθαρισμό των χώρων, τη συλλογή και καταγραφή των απορριμμάτων σε ειδικά δελτία και τον διαχωρισμό των ανακυκλώσιμων και μη υλικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως διαπιστώθηκε και κατά τους καθαρισμούς, τα φίλτρα των τσιγάρων εξακολουθούν να αποτελούν το No1 αντικείμενο που βρίσκεται στις ακτές και στους χώρους πρασίνου της Ελλάδας. Επιπλέον, τα μικροπλαστικά και τα πλαστικά μιας χρήσης, όπως τα μπουκάλια και τα καπάκια, τα κύπελλα, τα καλαμάκια και οι πλαστικές σακούλες, κατατάσσονται στα 10 κορυφαία αντικείμενα.

 

Source link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here