Τη στρατηγική της πειθούς για την κατηγορία των πολιτών που ακόμη παραμένουν ανεμβολίαστοι αξιοποιεί στην παρούσα φάση η Κυβέρνηση, στοχεύοντας με επιχειρήματα τα ενεργοποιήσει τα ανακλαστικά κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης και να πετύχει το απαιτούμενο ποσοστό ανοσίας στις αρχές Φθινοπώρου.

Η ραστώνη του καλοκαιριού και ο φόβος για το επέκεινα έχουν κρατήσει κάποιους μακριά από τα εμβολιαστικά κέντρα, ενώ αλγεινή εντύπωση προκαλεί η ανεξήγητη στάση μιας ισχνής μειοψηφίας να διαδηλώνει στους δρόμους κατά του μόνου μέσου που διαθέτει η επιστήμη για να προστατέψει τους πολίτες από την πανδημία.

Η Κυβέρνηση συνεχίζει την καμπάνια ενημέρωσης, αλλά ταυτόχρονα εμφανίζεται αποφασισμένη να προστατέψει την πλειοψηφία που στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και έσπευσε να συμμετάσχει μαζικά στο πρόγραμμα απελευθέρωσης και επιστροφής της χώρας στην κανονικότητα.

Από το πρωθυπουργικό γραφείο έχουν ξεκαθαρίσει πως περιθώρια για νέα γενικευμένη καραντίνα και για πεντακοσάευρα δεν υπάρχουν και δεν πρόκειται να επιτρέψουν σε κάποιους ανεγκέφαλους που φλερτάρουν με μεσαιωνικές αντιλήψεις και ψεκασμένες λογικές να θέσουν σε κίνδυνο τη μετάβαση της κοινωνίας στη μετά πανδημία εποχή.

Από τις αρχές Σεπτεμβρίου, οπότε και η τουριστική σεζόν θα μπει σε τροχιά τέλους, αναμένεται να λάβουν σάρκα και οστά νέες αποφάσεις με μοναδικό γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας.

Η ανεπίτρεπτη δε στάση πολιτικών δυνάμεων που σπεύδουν  να ψαρέψουν στα νερά των αρνητών είναι εθνικά επιζήμια και ηθικά απαράδεκτη την ώρα που η χώρα συνεχίζει να παλεύει με ένα τεράστιο πρόβλημα που στατιστικά εμφανίζεται μία φορά στα εκατό χρόνια.

Source link