Γράφει ο Αθανάσιος Καμηλάρης

Το έγκλημα στα Γλυκά Νερά ήταν από την φύση του ένα ειδεχθές έγκλημα που συγκλόνισε την κοινωνία και απασχόλησε επι εβδομάδες την επικαιρότητα.

Όπως σε όλα τα θέματα έτσι και σε αυτό οι πολίτες στα ΜΚΔ εξέφρασαν τις απόψεις τους βάσει των όσων άκουγαν από τα δημοσιεύματα.

Η υπόθεση εξ αρχής κάτι “μύριζε” λόγω των πολλών συμπτώσεων και λαθών των υποτιθέμενων δραστών και την έλλειψη στοιχείων DNA μετά από μια μακροχρόνια παραμονή των “δραστών” στον χώρο.

Σε τέτοιες περιπτώσεις όπως και σε πολλές άλλες τα στοιχεία και τις έρευνες της ΕΛΑΣ δεν τα γνωρίζει κανείς και τις περισσότερες φορές όσα στοιχεία δημοσιεύονται είναι σκόπιμες διαρροές των ανακριτικών αρχών για αποπροσανατολισμό και εφησυχασμό των δραστών.

Μην έχετε καμιά αμφιβολία ότι εξ αρχής και μετά τις πρώτες έρευνες η ΕΛΑΣ δεν είχε στο κάδρο των υπόπτων τον σύζυγο του θύματος.
Ορισμένα στοιχεία οδηγούσαν στο συμπέρασμα “τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια”.
Στο δικαιϊκό σύστημα όμως των δυτικών δημοκρατιών δεν φτάνει το “νιάου-νιάου” αλλά θα πρέπει να προσκομίσεις στον εισαγγελέα και την “γάτα”.
Χωρίς όλα αυτά τα ψηφιακά στοιχεία που ανακάλυψαν τα ικανά στελέχη της ΕΛΑΣ, καμιά ένδειξη δεν θα ήταν ικανή για να απαγγελθεί κατηγορία και ένταλμα σύλληψης για τον δολοφόνο.
Γι αυτό καλό είναι να μην βγάζουμε συμπεράσματα και να μην κάνουμε κριτική στην ΕΛΑΣ για καθυστερήσεις, άσχετα εάν στο τέλος δικαιωθούμε απο το αποτέλεσμα.

Χωρίς όπως λέγεται “να δέσουν” τα αποδεικτικά στοιχεία καμία κατηγορία δεν στέκει στα Δικαστήρια.

Εδώ θα ήθελα να επισημάνω και τον ρόλο των συνδικαλιστών της ΕΛΑΣ που καθημερινά στα κανάλια εξέφραζαν την βεβαιότητα ότι επρόκειτο για αλλοδαπούς δράστες, μη έχοντας κανένα στοιχείο από το εγκληματολογικό.
Έτσι δόθηκε η ευκαιρία το θέμα να πάρει και πολιτικές διαστάσεις και η αντιπολίτευση να κάνει λόγο για “κακοποιούς” που δρούν ανενόχλητοι και αύξηση της εγκληματικότητας!

Ας είμαστε λοιπόν προσεκτικοί σε τέτοιες υποθέσεις γιατί όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος.

Συγχαρητήρια στην Αστυνομία μας και να ξέρετε ότι η Ελληνική Αστυνομία εξιχνιάζει το 75% των υποθέσεων μέσα στο πρώτο χρόνο,πράγμα που την κατατάσσει στις καλύτερες Αστυνομίες του κόσμου!