Γράφει ο Αθανάσιος Καμηλάρης

Το φαινόμενο του αντιεμβολιαστικού κινήματος:
Από τις έρευνες και στατιστκές φαίνεται ότι ένας αριθμός 1.5-2.000.000 συμπολιτών μας αρνείται να εμβολιασθεί και μάλλον δεν θα εμβολιασθεί ποτέ.
Είναι ένα ανομοιογενές μπλόκ που για ξεχωριστούς λόγους ο καθένας αρνείται τον εμβολιασμό.
Άλλοι οπαδοί και συνεχιστές των ψεκασμένων του 2012 και των εκδηλώσεων κατά των αεροπλάνων που μας “ψεκάζουν”.
Άλλοι μέλη παραθρησκευτικών οργανώσεων με μπροστάρηδες τους Παλαιοημερολογίτες.
Άλλοι οπαδοί του Βελόπουλου που επίσημα προτιμάει τις κηραλοιφές και τα μαντζούνια από τα εμβόλια.
Άλλοι εξτρεμιστές αντισυστημικοί που πάντα διαμαρτύρονται για τα πάντα.
– Τέλος οπαδοί και κοινοβουλευτικών κομμάτων που θέλουν να μην έρθουν σε αντίθεση με αυτά τα 2.000.000 ψηφοθηρώντας ασύστολα.

Εάν ψάξουμε τους επικεφαλής αυτού του κινήματος, θα δούμε γιατρούς, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους, δικηγόρους κ.ά. που έχουν πέσει εδώ και πολύ καιρό στην αφάνεια του επαγγέλματός τους.

Με μονολόγους και βιντεάκια στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης  έχουν καταφέρει να πείσουν πολλούς πολίτες που αναζητούν ένα άλλοθι για τον φόβο και τον προβληματισμό τους για το εμβόλιο.

Κοινό χαρακτηριστικό όλων αυτών των “ηγετών” είναι ότι στο τέλος εντάσσονται σε κάποιον πολιτικό σχηματισμό και με ελπίδα την απλή αναλογική του Τσίπρα ψαρεύουν στα θολά νερά της αμορφωσιάς, του μεσαιωνισμού και της αντισυστημικότας.

Δεν θα χαϊδέψω τα αυτιά αυτών που ισχυρίζονται ότι υπάρχουν πολίτες με δικαιολογημένες ανησυχίες και προβληματισμούς κατά των εμβολίων.

Μετά από 1,5 χρόνο πανδημίας έχουν απαντηθεί τα πάντα από τους ειδικούς και έγκυρους επιστήμονες και δεν δικαιολογείται κανείς να μιλάει για ελλειπή ενημέρωση.
Είναι επιλογή τους να ενημερώνονται από ψεκασμένα sites και όχι από έγκυρα επιστημονικά sites εγχώρια και του εξωτερικού.
Όταν δεν μπορόυν να δούν ότι το 95% των εισαγωγών στα νοσοκομεία αφορούν ανεμβολίστους, δεν υπάρχει περίπτωση να πειστούν με άλλους τρόπους.

Θα κλείσω με την δήλωση του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι που είπε χωρίς περιστροφές:
Όποιος είναι κατά των εμβολίων είναι υπέρ του θανάτου“!

Εγώ θα έλεγα πιό χοντρά ότι είναι εν δυνάμει δολοφόνοι των πολιτών που τους ακολουθούν αλλά και της Οικονομίας της Πατρίδας μας.