ΦΡΙΚΗ. Ελεύθερος κυκλοφορεί από το 2015, ο 49χρονος σήμερα μουσικός Γιάννης Κατσιλάμπρος, που το 2008 δολοφόνησε και τσιμέντωσε τη γυναίκα του στη Φιλοθέη. Η υπόθεση που είχε συνταράξει το Πανελλήνιο, έχει πολλές ομοιότητες με όσα συνέβησαν στην Καρολάιν την οποία δολοφόνησε ο πιλότος σύζυγός της και προκαλεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

Ο σύζυγος και δολοφόνος της 36χρονης σολίστ από το Χολαργό, Παναγιώτας Μαζαράκη απολαμβάνει την ελευθερία του καθώς το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, με αποτέλεσμα να καταδικαστεί σε 20 χρόνια κάθειρξη και να αφεθεί ελεύθερος μόλις επτά χρόνια μετά τη δολοφονία της συζύγου του και μητέρας των δύο παιδιών του, ηλικίας τότε 5 ετών και 15 μηνών…  Όταν έγινε το έγκλημα τα μωρά βρίσκονταν στο σπίτι της γιαγιάς τους.

Ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας,  Φίλιππος Κουτσάφτης, είχε αποφανθεί ότι ο θάνατος της άτυχης γυναίκας δεν προήλθε από τα χτυπήματα στο κεφάλι και τον θώρακα, αλλά από πνιγμό.

 

Ο δικηγόρος του 36χρονου τότε δολοφόνου, Διαμαντής Μπασαράς, είχε σχολιάσει:

«Ο εντολέας μου προσφάτως αποφυλακίσθηκε και πλέον βιώνει εκτός φυλακής τις συνέπειες της πράξης του. Σέβεται απολύτως τις ισορροπίες που δημιουργήθηκαν και με κανέναν τρόπο δεν θα επιδιώξει να προσεγγίσει τα παιδιά του. Θα συνεχίσει να τους προσφέρει από μακριά, με την ελπίδα ότι ίσως στο μέλλον θελήσουν να τον συναντήσουν».

Η μητέρα της άτυχης σολίστ με δάκρυα στα μάτια δήλωνε εξοργισμένη αλλά και πληγωμένη από τη Δικαιοσύνη, πώς άφησε ελεύθερο τον δολοφόνο της κόρης της το 2015, μόλις επτά χρόνια μετά το έγκλημα.

Η μητέρα της αδικοχαμένης Παναγιώτας, Ειρήνη Μαζαράκη, είχε εξομολογηθεί:

«Πρέπει να κάνω κουράγιο, αυτό έλεγα στον εαυτό μου μετά το χαμό της κόρης μου. Έπρεπε να σταθώ βράχος, για την οικογένεια όλη, για τα εγγόνια μου, τα δυο παιδιά της που άφησε πίσω. Δεν είμαι η γιαγιά Ειρήνη, είμαι η μάνα των παιδιών της κόρης μου, ήταν μονόδρομος αυτός για εμένα, δεν είχα άλλη επιλογή.

Για χάρη της κόρης μου, αυτό θα ήθελε να κάνω από εκεί ψηλά που είναι και μας βλέπει. Προσπαθώ να επιβιώνω, απλά μηχανικά πια νομίζω όσο περνά ο καιρός. Όχι για μένα, εγώ τελείωσα με το που έχασα την κόρη μου και την οδήγησα στον τελευταίο τόπο κατοικίας της για τα παιδιά της όμως έπρεπε να σφίξω τα δόντια μου και να προχωρήσω να σταθώ κοντά τους.

Κάθε μέρα είναι ένα μαρτύριο για μένα. Πας να γελάσεις και λες, που. πως και γιατί να γελάσω… Πού είναι το παιδί μου, πού είναι η κόρη μου…»

Η Παναγιώτα Μαζαράκη διακεκριμένη μουσικός γνώρισε τον μέλλοντα σύζυγό της, καθηγητή μουσικής, με τον οποίο παντρεύτηκε κι έκανε δύο παιδιά.

Οι διαφωνίες στο ζευγάρι δημιουργούν σύννεφα στη σχέση τους με αποτέλεσμα την τραγικότερη εξέλιξη: Το χέρι του συζύγου αφαιρεί τη ζωή της άτυχης Παναγιώτας.

Η Παναγιώτα, το Σεπτέμβριο του 2008 εξαφανίζεται. Και ενώ την ψάχνουν όλοι, μετά από κάποιες μέρες, ο σύζυγός της σπάει και ομολογεί ότι την δολοφόνησε και την τσιμέντωσε στο πάρκο Πικιώνη, δίπλα στο σπίτι τους, στη Φιλοθέη.

Στην απολογία του ο δράστης περιέγραψε αναλυτικά πώς έγιναν όλα. Υποστήριξε πως έπειτα από έναν καβγά τους, χτύπησε με ένα σίδερο την Παναγιώτα Μαζαράκη στο κεφάλι και στη συνέχεια, αφού το θύμα σωριάστηκε στο πάτωμα, της έβγαλε τα ματωμένα ρούχα, έπλυνε το άψυχο σώμα της στην μπανιέρα και την τύλιξε με δύο σακούλες και ένα σεντόνι.

Έπειτα δοκίμασε να τη θάψει, αρχικά στο φρεάτιο του ασανσέρ και μετά κάτω από το σπίτι του σκύλου, στο σπίτι τους.

Καθώς οι προσπάθειές του έπεσαν στο κενό, ο καθηγητής μουσικής έβαλε το πτώμα της στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου και το πέταξε σε κάδο σκουπιδιών στην Παιανία.

Λίγες ώρες αργότερα επέστρεψε, πήρε ξανά τη σορό και την μετέφερε δίπλα στο σπίτι τους, στο πάρκο Πικιώνη, όπου την έθαψε. Μάλιστα σκέπασε τον αυτοσχέδιο «τάφο» με τσιμέντο και πέτρες στο πολυσύχναστο πάρκο της Φιλοθέης. Από τα 43 του ο δολοφόνος απολαμβάνει την ελευθερία του. Η ιστορία θα επαναληφθεί με τον δολοφόνο της Καρολάιν;

Source link