Ο ρόλος του Συριζα στην εξαφάνιση Παππά

Γράφει ο Αθανάσιος Καμηλάρης

Η εξαφάνιση του Χρ. Παππά έφερε στο φώς ακόμη ένα αποδεικτικό στοιχείο της συμπαιγνίας Συριζα-Χ.Α. και την εξόφληση γραμματίων του Συριζα προς αυτήν για την ανατροπή της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου.

Τον Μάρτιο του 2015 οι Χρυσαυγίτες αποφυλακίστηκαν λόγω παρέλευσης του 18μήνου της προφυλάκισης.
Στις 27/08/2015 εκδόθηκε βούλευμα από το συμβούλιο Εφετών με το οποίο άλλαξαν οι περιοριστικοί όροι για τον υπαρχηγό της οργάνωσης Χρ. Παππά πρός το πολύ ευνοϊκότερο.
Συγκεκριμμένα απαιτείτο ο Παππάς να εμφανίζεται 1 φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα και μπορούσε να διανυκτερεύει όπου ήθελε.
Η προηγούμενη απόφαση του δικαστικού συμβουλίου προέβλεπε να εμφανίζεται 3 φορές τον μήνα στο Α.Τ. και ήταν υποχρεωμένος να διανυκερεύει ΜΟΝΟ στο σπίτι του στου Παπάγου.

Την 01/10/2020 λίγες ημέρες πρίν βγεί η απόφαση του δικαστηρίου ο Παππάς έδωσε το παρόν κανονικά στο Α.Τ. και εξαφανίστηκε.
Η αστυνομία δεν μπορούσε να τον παρακολουθεί γιατί αυτό είναι παράνομο και για οποιαδήποτε παρακολούθηση απαιτείται εισαγγγελική έγκριση.
Τέτοια έγκριση δεν ήταν δυνατόν να δοθεί γιατί ο Παππάς δεν ειχε παραβιάσει ποτέ τους περιοριστικούς όρους.

Επειδή λοιπόν η Κουμουνδούρου ήξερε ότι μετά την εξαφάνιση του Παππά όλα αυτά θα έβγαιναν στην δημοσιότητα, έκανε την πρόταση μομφής στον Σταϊκούρα για να έχουμε τρείς ημέρες να σχολούμαστε με κάτι άλλο.

Δεν πιστεύω να υπάρχει έστω και ένας στον Συριζα που να ελπίζει στην αποπομπή του Σταϊκούρα.
Πιστεύω ότι τον ισχυροποίησαν και εάν υπήρχε περίπτωση να αντικατασταθεί στον προσεχή ανασχηματισμό τώρα θα παραμείνει σίγουρα.