Αρχική Πολιτική Δημοσκόπηση ALCO: Kλείνει η ψαλίδα, στο 35.8% η ΝΔ (κάρτες)

Δημοσκόπηση ALCO: Kλείνει η ψαλίδα, στο 35.8% η ΝΔ (κάρτες)

Μειώνεται σταδιακά η απόσταση ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της εταιρίας ALCO.

Στην απλή πρόθεση ψήφου η διαφορά των δύο κομμάτων  διαμορφώνεται στο 14.3% ενώ στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή το κυβερνών κόμμα φέρεται να προηγείται με 16 μονάδες της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τα ποσοστά αυτά είναι σαφώς χαμηλότερα, τουλάχιστον κατά μία ποσοστιαία μονάδα, σε σχέση με τις προηγούμενες δημοσκοπήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση οι πολίτες εξακολουθούν  να εμπιστεύονται τον  πρωθυπουργό σε ποσοστό (28%) από τον Αλέξη Τσίπρα.

Αναλυτικότερα: 

Απλή πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 35,8%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 21,5%, στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΚΙΝΑΛ με 5,4% και ακολουθεί το ΚΚΕ με 4,7%. Κάτω από το όριο του 3% βρίσκονται Ελληνική Λύση με 2,9% και ΜέΡΑ 25 με 2,7%. Η Πλεύση Ελευθερίας λαμβάνει 1%, άλλο κόμμα 3,7%, το λευκό 1,8%. Επίσης το 8,5% τάσσεται υπέρ του 8,5%, ενώ οι αναποφάσιστοι φτάνουν το 12%

Πρόθεση ψήφου με αναγωγή

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου στα έγκυρα η ΝΔ συγκεντρώνει το 39,9% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 24%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΚΙΝΑΛ με 6%, το ΚΚΕ λαμβάνει 5,2%, η Ελληνική Λύση 3,2%, το ΜεΡΑ25 3% και η Πλεύση Ελευθερίας 1,1%.

Στο ερώτημα ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο για πρωθυπουργό οι ερωτηθέντες απαντούν σε ποσοστό 49% τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει μόλις το 21% των προτιμήσεων με το 26% να απαντά κανέναν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ερώτημα «αν πριν ένα χρόνο είχε κερδίσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, θα κυβερνούσε καλύτερα, τα ίδια ή χειρότερα από τη ΝΔ;» το 45% των ερωτηθέντων απαντά «χειρότερα», τα «ίδια» λέει το 23% και μόλις το 18% θεωρεί «καλύτερα».

Source link

Ροή Ειδήσεων

Σύμβαση γραμμής χρηματοδότησης €160 εκατ. από την EBRD • Tvkosmos

Αξιοσημείωτο χαρακτηρίζει τον στρατηγικό επαναπροσανατολισμό της δημόσιας επιχείρησης η επικεφαλής της EBRD για την Ελλάδα και την Κύπρο, Αντρέα Μοράρου Από Ν. ΤΣ. 20:13 - 03/08/2020 Τελευταία...

ΟΚ της Κομισιόν για τη χρηματοδότηση κλειστών δομών μεταναστών σε Σάμο, Λέρο, Κω

ΟΚ της Κομισιόν για τη χρηματοδότηση κλειστών δομών μεταναστών σε Σάμο, Λέρο, Κω • Tvkosmos Source link

Απρόοπτο τέλος με Λυκογιάννη στη Ρόδο • Tvkosmos

Από Μ. Δ. 18:36 - 03/08/2020 Τελευταία Ενημέρωση 17:50 - 03/08/2020 Με μια αιφνιδιαστική απόφαση ο Κολοσσός ανακοίνωσε ότι χώρισαν οι δρόμοι του με τον προπονητή Άρη...

“Ισχυρή η Ελλάδα – Κινείται με ψυχραιμία και εθνική αυτοπεποίθηση”

"Ισχυρή η Ελλάδα - Κινείται με ψυχραιμία και εθνική αυτοπεποίθηση" Source link