Σε αντιπολιτευτικό αδιέξοδο έχουν περιέλθει ο Αλέξης Τσίπρας και η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, δημιουργώντας σε κάθε ευκαιρία συνθήκες έντασης και διχασμού της ελληνικής κοινωνίας, πέφτοντας ακόμη και στην παγίδα των fake news.

Η αποτυχημένη αυτή στρατηγική της Κουμουνδούρου και ο έντονος εκνευρισμένος που καταγράφεται στα ανώτερα κλιμάκια του κόμματος συνδέεται άμεσα και με τις ραγδαίες εξελίξεις γύρω από το θέμα της προανακριτικής επιτροπής για τον πρώην ισχυρό άνδρα της εποχής Τσίπρα, κ. Παππά και την εμπλοκή του στην υπόθεση Καλογρίτσα και τα όσα συνταρακτικά βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την καθεστωτική επιχείρηση του τότε κυβερνώντος κόμματος να ελέγξει απόλυτα τον ευαίσθητο χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για ένα τεράστιο πρόβλημα που αγγίζει τον ίδιο τον κ. Τσίπρα και πλήττει την προοπτική του ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που ο κ. Τσίπρας ψάχνει εναγωνίως τρόπους να δημιουργήσει μια νέα προοπτική για το κόμμα και να σταματήσει το δημοσκοπικό κατήφορο.

Το κλίμα αβεβαιότητας για την επόμενη μέρα αποτυπώνεται ανάγλυφα στην αντιπολιτευτική τακτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης που επιχειρώντας να δημιουργήσει επικοινωνιακούς αντιπερισπασμούς πέφτει σε αλλεπάλληλα πολιτικά και επικοινωνιακά λάθη, αναζητώντας σωσίβιο ακόμη και σε απίστευτα fake news που προκαλούν αλγεινή εντύπωση στη συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης.

Υπό τις παρούσες συνθήκες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ενώπιον μιας εξαιρετικά δύσκολης πολιτικής εξίσωσης, όπου καλείται αφενός να απολογηθεί για τα έργα και τις μέρες της διακυβέρνησης του και αφετέρου να πείσει την κοινή γνώμη ότι το κόμμα του αποτελεί μία αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση, πράγμα βέβαια που η αποτύπωση της πολιτικής πραγματικότητας το καθιστά αδύνατο.

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση της ΟΝΝΕΔ με νέους γιατρούς (video)Επόμενο άρθροΚλήρωση Λόττο: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί

Source link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here