Διαδηλωτές συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ έξω από την αμερικανική πρεσβεία στο κέντρο της Αθήνας – «Ανεπιθύμητος ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ» φωνάζουν από την συμπρωτεύουσα

Διαδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη είχαμε το βράδυ της Δευτέρας με αφορμή την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών στην Ελλάδα.

Επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών προκλήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια της πορείας αριστερών οργανώσεων με αφορμή την επίσκεψη Πομπέο στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 7 προκλήθηκε ένταση στη Βασιλίσσης Σοφίας, κατά τη διάρκεια της πορείας αριστερών οργανώσεων στην αμερικανική πρεσβεία, με διαδηλωτές και ΜΑΤ να πιάνονται στα χέρια και τις αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν χρήση χημικών.

Πορεία και στη Θεσσαλονίκη

Πορεία πραγματοποιήθηκε από μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών στη Θεσσαλονίκη, Μάικ Πομπέο. “Ανεπιθύμητος ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ” και “έξω ο Πομπέο και το ΝΑΤΟ από την Ελλάδα”, αναγράφουν ορισμένα από τα πανό των συγκεντρωμένων.

Μάλιστα, η πορεία έκανε στάση μπροστά στο Αμερικανικό Προξενείο όπου οι διαδηλωτές ζωγράφισαν και άπλωσαν τη σημαία της Αμερικής στο οδόστρωμα, έγραψαν πάνω της συνθήματα κατά του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ και περπάτησαν από πάνω της.

Source link