« Από το 1993 έχω ένα παιδί ΑΜΕΑ, που τον άλλο μήνα γίνεται 28» αναφέρει ο δημοσιογράφος

Η διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης ΕΡΤ πήρε την απόφαση να λύσει την συνεργασία της με τον Δημοσθένη Καρμοίρη. Αιτία για μια τέτοια απόφαση ήταν τα ρατσιστικά σχόλια που έκανε ο ίδιος στον αέρα της εκπομπής για τους Κορεάτες αθλητές.

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή  «Στη Σέντρα» μίλησε για πρώτη φορά για το θέμα αυτό ο δημοσιογράφος δηλώνοντας πως το σχόλιο του ήταν ατυχές αλλά όχι ρατσιστικό.

Συγκεκριμένα είπε:  «Δεν αισθάνομαι ενοχή. Το ψυχολογικό και επαγγελματικό σοκ από την ανακοίνωση της ΕΡΤ είναι το λιγότερο. Προφανώς δεν είχα την πρόθεση, τη διάθεση και την έκφραση. Δεν είναι δυνατόν τα «σχιστά μάτια» να παρεξηγηθούν.

Όσοι με γνωρίζουν, δεν ξέρουν το δικό μου δράμα. Από το 1993 έχω ένα παιδί ΑΜΕΑ, που τον άλλο μήνα γίνεται 28. Έχουμε βιώσει κοινωνικό ρατσισμό από το πρώτο του βήμα. Όταν πήγαμε να τον γράψουμε σε δημόσιο ή στο ιδιωτικό σχολείο. Ξέρεις τι μας έλεγαν; Δεν μπορούμε να έχουμε το παιδί σας ανάμεσα στα υπόλοιπα γιατί θα αντιδρούν οι γονείς των άλλων παιδιών.

Εγώ βιώνω στο πετσί μου αυτό το πράγμα και δεν επιτρέπω τη σπίλωση του ονόματος μας. Δεν απολογούμαι, λοιπόν. Όταν περιγράψω έναν άνθρωπο είναι ρατσιστικό, και δεν είναι το “Κορεάτης από την τρίτη φυλή”; Τον είπα σχιστομάτη; Αυτό θα ήταν ρατσιστικό. Βγάζω στην επιφάνεια το προσωπικό μου βίωμα γιατί προσπαθούν να σπιλώσουν το όνομα μου και την οικογένεια μου. Επέλεξαν τον λάθος άνθρωπο για να το πουν».

Source link

?timestamp=648323">