Γράφει ο Αθανάσιος Καμηλάρης

Η συμπεριφορά του Γ. Παπανδρέου στην εκλογική διαδικασία του ΚΙΝ.ΑΛ. καταρρίπτει τον μύθο ότι επρόκειτο περί “ευγενικού” και χαμηλών τόνων πολιτικού.

Ήταν έτσι όσο είχε την κουτάλα στα χέρια του.

Στην απεγνωσμένη του προσπάθεια να διατηρήσει τον τίτλο του Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς δεν διστάζει να τινάξει στον αέρα όλο το θετικό κλίμα που διαμόρφωσαν ακόμη και οι εκτός ΚΙΝ.ΑΛ. πολίτες με την μέχρι τώρα πολιτισμένη πορεία των εσωκομματικών διαδικασιών.

– Πρώτα από όλα ο Παπανδρέου αυτήν την στιγμή διεκδικεί την προεδρία ενός κόμματος παραμένοντας πρόεδρος ενός άλλου κόμματος!!
– Δεν προχώρησε στην διάλυση του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ. διότι εάν δεν εκλεγεί πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. αυτομάτως εκπίπτει από το αξίωμα του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.
Για να παραμείνει θα πρέπει να είναι οπωσδήποτε πρόεδρος ενός σοσιαλιστικού κόμματος.

Βλέποντας λοιπόν την “σφαλιάρα” του πρώτου γύρου και το ενδεχόμενο της μή εκλογής του, ενεργοποιεί όλα τα συγκρουσιακά ένστικτα των παλαιοπασόκων προκειμένου να τους συσπειρώσει εναντίον του Ανδρουλάκη.

Να μήν έχει αμφιβολία κανένας ότι, μετά την αναμενόμενη ήττα του, θα διατηρήσει το ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ. για να μην χάσει την προεδρία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

– Ότι λέει σήμερα περί ενότητος του ΚΙΝ.ΑΛ. μετά τις εκλογές, είναι φούσκες για μη σκεπτόμενους.
– Μετά την ήττα του ο Παπανδρέου θα εξακολουθήσει να είναι πρόεδρος ενός άλλου κόμματος.
– Έχει δώσει αρκετές συνεντεύξεις σε όλα τα ΜΜΕ και απορώ πώς δεν βρέθηκε ένας “δημοσιογράφος” να τον ρωτήσει “τι θα κάνει με το ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ. εάν δεν εκλεγεί”

Το σύστημα ΠΑΣΟΚ έχει ακόμη ρίζες στα ΜΜΕ και ξεπληρώνουν ληγμένα γραμμάτια.

Με όλα αυτά, η αρχική μου πεποίθηση ότι ο πρόωρος χαμός της Φώφης και το ενωτικό κλίμα που είχαν περάσει οι 5 άλλοι υποψήφιοι, θα έβγαζαν ενισχυμένο το ΚΙΝ.ΑΛ. αναθεωρείται!
Προβλέπω άσχημες εξελίξεις στην κεντροαριστερά, όποιος και εάν εκλεγεί την Κυριακή.