Στο Κάιρο βρίσκεται ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης του στην Αίγυπτο. Τον Κυριάκο Μητσοτάκη υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο της Αιγυπτιακής πρωτεύουσας ο αναπληρωτής υπουργός Πετρελαίου και Ορυκτού Πλούτου, της Αιγύπτου, Τάρεκ Ελ Μόλα και ο Έλληνας πρέσβης στην χώρα, Νίκος Γαριλίδης.
Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός μετέβη στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, όπου κατέθεσε δύο στεφάνια, ένα στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και ένα στον τάφο του Προέδρου, Ανουάρ Σαντάτ.
Στις 12:00 ώρα Ελλάδος ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι στο προεδρικό μέγαρο Etihadeya, στο Κάιρο. Μετά τη συνάντηση ακολουθούν δηλώσεις των δύο ηγετών. Δείτε Live:
Όπως είπε ο κ.Αλ Σίσι οι δύο άνδρες συζήτησαν τα περιφερειακά ζητήματα που απασχολούν τις δύο χώρες και συμφώνησαν στην ενδυνάμωση του μηχανισμού συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα, την Αίγυπτο και την Κύπρο, ενώ μίλησαν επισταμένως και για την κατάσταση στη Λιβύη.
Παίρνοντας το λόγο, ο κ.Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον πρόεδρο Αλ Σίσι για την υποδοχή και τις γόνιμες συνομιλίες που είχαν κατά την τρίτη επίσκεψή του στην Αίγυπτο με την ιδιότητα του πρωθυπουργού. Οι δεσμοί μεταξύ των δύο λαών ενισχύονται και στο παρόν, καθώς υπηρετούν κοινές αρχές, για τη Μεσόγειο ως θάλασσα που δεν θα χωρίζει, αλλά θα ενώνει με όρους ισότιμης κυριαρχίας και αμοιβαίου σεβασμού. Κοινοί είναι οι στόχοι, είπε ο κ.Μητσοτάκης, με πρώτο την αποφυγή νέων εντάσεων στη γειτονιά μας. Ο κ.Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου που ελπίζω ότι σύντομα θα βρει την επέκτασή της στα υπόλοιπα νερά μας.
Παρακολουθήστε live τις δηλώσεις Μητσοτάκη – Αλ Σίσι:

Προηγούμενο άρθροO Τρεμόπουλος νίκησε τον κορωνοϊό – Βγήκε από το νοσοκομείο μετά από δύο μήνες στη ΜΕΘ (Video)

Source link